Po pierwsze to powiem ze na serwie gram od niedawna. Skoro jednak jestem juz zalogowany chcialbym sie podzielic z wami moimi sugestiami nt map aim_awp.
Niewiem jakie macie mapy na serwerze ale chce tutaj przeanalizowac te najpopularniejsze i zaproponowac moje typy:
awp_map_fair
To chyba najpopularniejsza mapa typu aim_awp. Dobra jest poniewaz akcja rozgrywa sie szybko i bez zbednego chodzenia a po to sa mapy aim aby jak najczesciej strzelac a jak najmniej biegac/kampic. Na mapie mozna wszystko kupic. Trzeba pamietac o przeladowywaniu broni przed nastepna runda. Mozna do woli uzywac granatow, oslepiac przeciwnika i maskowac smokiem. Na mapie znajduja sie duze "filary" przez ktore równiez mozna strzelac i przy odrobinie szczescia zabic przeciwnika (pociski traca po przejsciu ok 50% mocy czyli mozna zabic jednym strzalem w glowe). Powazna wada tej mapy jest to ze bron trzeba kupic lub podniesc lezace awp z ziemi. Jesli wiec przeciwnik ma awp moze nas sciagnac zaraz po skonczeniu sie freezetime. Oczywiscie kazdy kto choc troche zna zasady gry w csa wie ze takie granie "zabijanie z respa" jest niedozwolone i co nerwowszy admin kara od razu banem. Jaka jest rzeczywistosc - kazdy wie. Ta mapa ma to do siebie ze kazdy kazdego wyzywa od noobow ktorzy zabijaja z respa. Krotko mówiac: ocena 1/5 NIE POLECAM
awp_wall
Taka sama mapa jak awp_map_fair z tym ze na srodku znajduje sie sciana ktora po pewnym czasie zjezdza w dół odsłaniajac przeciwnika. Mapa bardzo mi sie podoba. Dobry dystans, swietna na wycwiczenie refleksu. Mozna tez podejsc przeciwnika i zabic go z pistoletu lub nawet z noza - swietna sprawa. Tak jak pisalem wczesniej mozna tez do woli uzywac granatów. Wada tej oraz poprzedniej mapy jest to że przeciwnik znajduje sie praktycznie na jednym poziomie. Cwiczymy na tej mapie refleks ale defacto tylko w zakresie "lewo prawo". Pozatym małym minusikiem jest to że musisz pamietac o reloadzie broni. Dopiepszam sie prawda? Ale to jest mapa aim... no ale dobra. Moja ocena: 4/5 POLECAM
awp_dust
Ta mapa dobra jest na przecwiczenie 2xzoom (czyli zoom powiekszajacy obraz 9x). Czesto widzimy przecwnika bardzo daleko i defakto tylko jego głowe. Z jednokrotnym zoomem łatwo sie pomylic. Na tej mapie można kupic wszystko czyli jesli ktos chce moze sobie zrobic runde np z AK-47 lub z "autokampa":) Ta mapa jest pełna róznych schodów oraz skrzynek za którymi można się chowac. Generalnie wiec jesli ktos kupi sobie AK-47 moze nawet dobrze na tym wyjsc podchodzac przeciwnika na ciut krótszy dystans. Niektórych to denerwuje przez co czesto na tej mapie dochodzi do konfliktów tych którzy chca na tej mapie cwiczyc tylko awp contra awp z tymi ktorzy awp nie lubia. Na tej mapie wada jest równiez reload (chociaz bron dostajemy jakby do reki zaraz po spawnie). Czasami mozna sie odrodzic w miejscu w którym jestesmy widoczni dla przeciwnika dlatego można od czasu do czasu zginac w pierwszych sekundach rundy. Wada tej mapy jest równiez to ze dłużej przeciwnika szukamy i czasami można sie troche gonic po mapie zwłaszcza gdy zostaje 1x1 i kazdy buszuje na respie przeciwnej druzyny. Moja ocena: 3/5 MOŻNA ZAGRAC
awp_india
Podobna dystansem do awp_dust. Jest kilka dobrych miesc do przykampieina z których jest dosc dobry widok na cała mape. Na srodku znajduje sie pewna budowla z której mozna niezle przyfragowac. Mozna na tej mapie kupowac bronie. Generalnie nie przepadam za ta mapa, żadko na niej gram i wole jej dłużej nie komentowac Moja subiektywna ocena: 2/5 EEE LIPA
aim_sk_awp
Ta mapa jest bardzo zadko spotykana na serwerach jednak chcialbym ja tutaj opisac bo ja uwazam ja za bardzo dobra. To jest prawdziwa mapa aim. Akcja jest szybka, nie interesuje nas reload. Broni nie podnosimy tylko od razu w pelni zaladowana jest w naszych rekach. Na mapie znajduja sie skrzynie za ktorymi mozna sie schowac. Jest kilka poziomów, teamy oddzielone sa woda. Naprawde swietna mapa na ktorej cwiczyli legendarni SK. Naprawde mozna na niej przecwiczyc refleks i to nie tylko "lewo prawo" ale tez "gora dół". W przeciwienstwie do map typi awp_wall, jesli przeciwnik wychyla sie, nie musi odslaniac polowe ciała lecz tylko głowe, zwłaszcza na górnych poziomach mapy. Przeciwny team rózniez mozna zaskoczyc i zabic kogos z pistoletu lub nozam jednak jest to trudniejsze. Latwa droga wiedzie przez wode przez co jestesmy slyszalni. Jest tez druga droga - górnymi poziomami mapy lecz wtedy dojscie do przeciwnika zajmuje wiecej czasu. Wróg moze nas zaskoczyc naprawde z kazdej strony i jesli przykampisz za skrzynka moze spotkac cie sroga kara. Na tej mapie mozna tez przecwiczyc strzały bez zoomu. Naprawde polecam. Dobra mapa jesli chcesz pocwiczyc awp sam na kilku botów, bo na mapach awp_wall biegaja oni z karabinami. Jesli chodzi o uzbrojenie mozemy uzywac tylko awp, pistoletu lub noza. Nie mozna kupowac. Inne wady? Wszedzie widzimy logo klanu SK a grafika przypomina commodore 64:) Moja rekomendacja: 5/5 BARDZO DOBRA
Ostatnio zmieniony przez klaudi Czw 09 Lis, 2006 18:39, w całości zmieniany 1 raz
ja zamiast dodatkowych awp dałbym więcej zjebowych map, takich jak air_fight2, woohoo_cars, które po prostu rządzą na całej linii, zawsze są na nich niesamowite beki
a ciebie ktos prosil o napisanie tego ? ↓ przeciez po to jest ten dzial zeby skladac propozycje.
naur napisał/a:
ja zamiast dodatkowych awp dałbym więcej zjebowych map, takich jak air_fight2, woohoo_cars, które po prostu rządzą na całej linii, zawsze są na nich niesamowite beki
a tak zeby nikogo nie denerwować to powiem tylko ze mi india sie podoba, dust ujdzie, a reszty nie grałem
fajnie jak by wrzucić co niektóre mapki na serwer to wtedy mozna by zobaczyc czy sie przyjmia, a przydalo by sie duzo map fun
GJ , teraz tylk napisz , które z tych map oprócz awp_dust - awp_india pomieszczą 21 osob
No wiesz generalnie żadna standartowa mapa cs nie jest do gry pod 21 osób. pozatym dziwi mnie że nie znacie tych map szczególnie awp_map (awp_map_fair to jej druga nazwa). Gdy gra 10x10 powiedzmy na takiej awp_map to czasami jeden sie chowa za drugim - taki jest tłok. Ale to ma tez swój urok... wieksza szansa ze rafisz kogos za filarem. aim_sk_awp jest odrobine mniejsza ale ma dwa poziomy na ktorych spawnuja sie postacie tak ze problemu z gra nie ma.
_________________ InternetCafe Prokocim Kraków owner
Lineage2 server head admin http://l2sm.no-ip.org
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Pomysł tej strony zrodził się w chorych umysłach Akiry & Jumpera
Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kopiowanie materiałów ze strony bez zgody autorów zabronione.
Treści publikowane na tym forum są własnością ziomów którzy je zapodalii i wali nas co oni tam nawymyślali