Wysłany: Pon 23 Cze, 2008 11:53 Zmiany w systemie map...
Dostałem szansę na wykazanie się więc czas na trochę wypocin.
Mój pomysł na generalną modernizację wyboru map jest swego rodzaju połączeniem mapcyklu i głosowania, oparty nieco na zasadach jednego z dawnych autocomów na którym królowały przez wiele lat mapy niestandardowe. Starałem się dogodzić każdemu, cały system nie wymaga instalacji żadnych nowych modów ani pluginów, jedynie drobnych zmian w tych które mamy obecnie, będą standardy, ale też powoli wdrażane nowe, sprawdzone niestandardy, powoli bo gdyby rzucić się od razu na głęboką wodę to skończy się to porażką.
Pierwszą ze zmian powinien być czas grania mapy, zamiast obecnego proponuję 15 minut na mapę i przedłużanie na 10 minut, rockthevote możliwy dopiero po 8 minutach.
Czas na mapy, od teraz można by co tydzień zmieniać 20 mapową pulę map (oczywiście ja się tym zajmę i będę to robić konsekwentnie), w której będą się znajdować:
- 2 mapy standardowe [de_dust2, de_inferno, de_train, de_nuke]; - 5-6: >> semi-standardów [np. de_aztec, cs_office, de_survivor],
>> mini-przeróbek standardów [np. de_aztec_1337],
>> mapy cz [np. de_aztec_cz, cs_militia_cz],
>> mapy ze starszych wersji cs [np. as_tundra, de_vegas, de_aztec_15]; - 1-2 map fy, aim, awp itd. [np. fy_pool_day, awp_india]; - 10-12 map niestandardowych [np. de_laguna, de_alps, de_westwood, de_aztec3, de_dust2002].
Czyli przykładowy zestaw map do grania przez tydzień to:
de_dust2
de_train de_survivor
de_torn
cs_office_cz
as_tundra
de_aztec_1337
cs_assault_upc awp_india
fy_pool_day de_alps
de_laguna
cs_rio
de_bahrain
de_scud
cs_arabstreets
cs_paris
as_tigris
de_dustec
de_magazyn_beta
A po tygodniu delikatna zmiana. Z punktu widzenia gracza nic się nie zmieni, dalej nominujemy mapy, tyle że z wybranej odgórnie puli i głosujemy na mapy (też z tej puli) i tu kolejna zmiana, w pluginie nominacji zmienimy możliwość powtarzania się map z bodajże 5 na 12 (w dalszej przyszłości można nawet zmienić na 15). Przez co delikatnie wymuszone są niestandardy, a ta sama mapa może się pojawić w najlepszym wypadku co 3h.
Podsumowując zmienia się:
- czas grania mapy,
- będzie więcej niestandardów,
- mapa może się pojawić minimum co 3 godziny,
- co tydzień nowy zestaw map do grania i co za tym idzie większa różnorodność, a więc dużo ciężej jest się znudzić.
halo halo! stop kolego! 15 minut? nie nie, ja sie nie zgadzam. 20 minut to moje ostatnie slowo
_________________ Right now I'm on the edge
So don't push me
I aim straight for your head
So don't push me
Fill your ass up with lead
So don't push me
I got something for your ass, keep thinking I'm pussy
Klacker: Nie
Faker, Nietoperz: A wiec 20 min na mapę, 15 na extend i 10 na rock. Ponad 20 to już zbyt dużo.
Virus: Nie przyniosą, ale pozwolą tym którzy już tu dotrą zostać na dłużej.
chodzi też o mentalność ludzi ... Ci młodzi co niewiele grają maja mokro jak widzą standardy ... starsi stażem ( z 5 latek ) to już wolą sobie coś urozmaicić życie ...
Ostatnio zmieniony przez ah Pon 23 Cze, 2008 23:11, w całości zmieniany 1 raz
HALOO !! chwilunie ...
jak nastawiamy sie na "graczy" ze stazem powiedzmy "malym" to dajmu MC bez votowania dust, dust2, aztec, nuke, inferno no i moze train i wystarczy ...
ale nie o to chodzi !!
nigdy sie wszystkim nie dogodzi ... ale zrobmy tak, zeby serwer LoL AttacK oferowal cos innego niz wszystkie inne jak to zawsze bylo ^^
bo nie bez kozery siedzimy na tym forum i kombinujemy jak kon pod gore ...
z czasow wielkiej slawy lola pamietam, ze niestandardowe mapy byly jedyna okazja do wbicia na serwa bo na standardach sie nie dalo wejsc taka mala aluzja x) ale zmieniajcie zeby bylo dobrze:P
Standard też musi być, ale bez przesady. Chodzi o to żeby nie klepać d2, dust, inferno, aztec i chuj wie jakie tam jeszcze znacie standardy i znowu od początku i raz na dzień jakiś nstd.
_________________ "Przyjaźń jest wszystkim, to coś więcej niż talent, więcej niż władza. Nigdy o tym nie zapominaj."
_________________ ADMIN - Antypatyczny Dreczyciel Masowo Inwigilowanych Niewiniatek
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum