LoL AttAcK: FORA Strona Główna LoL AttAcK: FORA

FAQFAQ  Mapa GoogleMapa Google  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Chce kupic mysz
Autor Wiadomość
KuLoS 

Ulubiona gra: Cs
Wysłany: Sob 23 Gru, 2006 15:40   Chce kupic mysz

dobra wiec chce kupic sobie jakas super ekstra swietna mysz cena w graniach 160 zl doradzcie mi jaka bo ja sie nie znam :p

Nietoperek 
Łowcy
deMo

Ulubiona gra: C&C: 3, Cry
Wysłany: Sob 23 Gru, 2006 16:07   Re: Chce kupic mysz

KuLoS napisał/a:
dobra wiec chce kupic sobie jakas super ekstra swietna mysz cena w graniach 160 zl doradzcie mi jaka bo ja sie nie znam :p

a4tech X-750BF

około 80zł

Laser / sensor Mx 518 / wykonana z miłego w dotyku materialu / ręka się na nim nie poci i nie ślizga

posiada z boku myszki gumową wstawke zapobiegającą ślizganiu się kciuka :)

rozdzielczość 2500 dpi / przycisk 3xFire tzn raz go naciskasz a w grze oddajesz 3 strzały (dobre w CS-ie na dalekie odleglości :)

Sam posiadam a4tech X-750F i jestem bardzo zadowolony z niej.

BF różni się tylko materiałem z jakiego jest wykonana.

Edit :)

Ahaa możesz zmieniać w czasie GRY dpi myszki :

600dpi
800dpi
1200dpi
1600dpi
2000dpi
2500dpi

Na wyższych ustawieniach DPI zaleca się zainstalować MouseFix`a :)
Ostatnio zmieniony przez Nietoperek Sob 23 Gru, 2006 17:09, w całości zmieniany 1 raz  

MaZZeo 
Woody LoL

Wysłany: Sob 23 Gru, 2006 17:05   

j/w

Chyba ze chcesz uzywkę za 30zł ode mnie :D X-710, ma 1000dpi. Jeszcze Prince of Persia oryginałkę ci dorzuce :D :D

KuLoS 

Wysłany: Sob 23 Gru, 2006 17:48   

nie nie MaZZeo dzieki :p chyba kupie mx 518 :D dobra mysz?:>

Nietoperek 
Łowcy
deMo

Wysłany: Sob 23 Gru, 2006 18:04   

KuLoS napisał/a:
nie nie MaZZeo dzieki :p chyba kupie mx 518 :D dobra mysz?:>

Dlaczego NIE CHCESZ tego a4tech X750F tylko MX 2x droższego :?:

Ten a4tech ma ten sam laser / sensor co MX a jest tańszy ALE OK...

Swir3k 

Ulubiona gra: _-^-_
Wysłany: Sob 23 Gru, 2006 19:48   

No ..bierz tego MXa ktorego ja postadam ..albo tu jest ciekawy zestaw PATRZ , ten zestaw bym wziol pewnie gdyby pol roku temu szlo go dostac :)

MaZZeo 
Woody LoL

Wysłany: Sob 23 Gru, 2006 20:28   

No ale po co kupowac mysz dwa razy drozsza? Słuchaj, na mx'ach farba sie czesto sciera, ja na a4-techu (niby firma gówno, prawda?) czegos takiego nie zauwazyłem, a eksploatuje ją dłuuuuugo... ja bym kupił tego x-750bf'a, zaoszczedził ponad stówę i przeznaczył na cos innego... no chyba ze akurat masz tą kasę i nic wiecej nie chcesz, to weź duzo droższe a wcale nie lepsze...

swirek, ja niedawno napaliłem sie na IE 3.0, ale jak usłyszałem o 400dpi to myslalem ze zalicze rotfla :lol: 130zł za mysz, z tak starą technologią? Porażka 800dpi to teraz niezbędne minimum.

KuLoS 

Wysłany: Sob 23 Gru, 2006 20:59   

mi rodzice daja kase na mysz wiec nic nie trace takze nie chodzi o kase tylko o to ktora jest lepsza :D

_R20_ 

Wysłany: Sob 23 Gru, 2006 21:27   

MaZZeo napisał/a:
ja niedawno napaliłem sie na IE 3.0, ale jak usłyszałem o 400dpi to myslalem ze zalicze rotfla :lol: 130zł za mysz, z tak starą technologią? Porażka 800dpi to teraz niezbędne minimum.

to czemu na tej starej technologii graja gracze swiatowej klasy :) wez mysze co ma 2500 dpi i zagraj na Luq'a co ma ie 3.0 :) tu nie o mysze chodzi tylko o talent ::):)::):):)

KuLoS 

Wysłany: Sob 23 Gru, 2006 21:37   

nom ale mysza tez jest wazna :D

MaZZeo 
Woody LoL

Wysłany: Sob 23 Gru, 2006 21:40   

Sam sobie teraz zaprzeczasz R20 :D raz mówisz ze na IE 3.0 graja pro, a po chwili mówisz ze msyz jest niewazna tylko talent :D Właśnie dlatego nie widze sensu płacic 100zł wiecej za tą samą technologię, tylko dlatego ze to logitech mx :D

ale patrzac tak pod katem zwykłego uzytkownika - co moze byc lepsze? 400dpi? Przeciez to jest cienizna... owzsem, IE 3.0 jest niezawodna, ma super kształt itp. ale te 400dpi dyskfalikifuję ją... to jzu lepiej dopłacic 30zł i wziąć tego mx518.

Był taki test, gdzie udowadniano ze im wiecej DPI tym lepsza dokładność... choc trzeba przyznac ze te 2500dpi to chwyt marketingowy, pewnie ma mniej :)

Nietoperek 
Łowcy
deMo

Wysłany: Sob 23 Gru, 2006 21:46   

KuLoS napisał/a:
mi rodzice daja kase na mysz wiec nic nie trace takze nie chodzi o kase tylko o to ktora jest lepsza :D

Weź kup myszke za 80zł reszte weź do kieszeni :)

_R20_ 

Wysłany: Sob 23 Gru, 2006 21:47   

dla mnie to jeden chuj, zwyklemu uzytkownikowi ktory siedzi w necie to mu kulka starczy :) no ta a z ceną to MS troche przesadzil tez bym tyle teraz nie dal, ta cena to tylko dlatego ze to niby mysz "legenda".
Ostatnio zmieniony przez _R20_ Sob 23 Gru, 2006 21:49, w całości zmieniany 1 raz  

_R20_ 

Wysłany: Sob 23 Gru, 2006 21:47   

Nietoperek napisał/a:
KuLoS napisał/a:

Weź kup myszke za 80zł reszte weź do kieszeni :)

wlasnie kup to i juz nie dupc ;d;d;d

leno 

Wysłany: Sob 23 Gru, 2006 21:54   

zapytaj sie JUVE jak kupil :razz:

GeGi 
ziom@le

Wysłany: Sob 23 Gru, 2006 22:03   

ie 3.0 polecam

KuLoS 

Wysłany: Sob 23 Gru, 2006 22:43   

hehe tak myslalem ze kazdy bedzie polecal co innego :D

Azak 

Ulubiona gra: NaChujuDoRaju
Wysłany: Nie 24 Gru, 2006 01:01   

ja ze swojej strony proponuje kupic mx500. ew mx510, ja posiadam mx500 przy czym gralem na mx518 to naprawd enie przeplacilbym tych 80zl na zmienienie myszy z mx500>mx518. I napewno nie bedziesz w duzej mierze zawdzieczal "super ekstra elo kozackiej" myszy tylko dzieki swojej grze.

lameriada 
Łowcy

Ulubiona gra: na cymbałach
Wysłany: Nie 24 Gru, 2006 02:37   

Po pierwsze primo - a4tech x-750f to laser, mx 518/510/500 to optyki.

Po drugie primo - tez uparlem sie na MX518, chcialem dac ta 100 wiecej "bo to logitech"... Gralem na niej zanim kupilem, pozniej mialem w rece x-750f. I wtedy stwierdzilem, ze jesli mam dac 100 pln wiecej za optyka, ktory legitymuje sie logiem Logitecha, powiedzialem " pierdole ". Wzialem X-750f i nie zaluje. Dla mnie mx sie chowa przy tym... Prawie rok i jak nowka:>

Po trzecie primo, ultimo - A4TECH X-750F> Logitech MX518. I o 100 tansze.

Szczerze polecam ;)

Kominiarz 

Wysłany: Nie 24 Gru, 2006 02:50   

Popieram przedmówce. Kilka dni temu kupiłem sobie 750F i jestem bardzo zadowolony z jakości optyki - polecam A4dable Technology :D

virus 
Łowcy

Ulubiona gra: counter-strike
Wysłany: Nie 24 Gru, 2006 09:07   

polecam ta oto mysz ;P

ah 
Łowcy

Ulubiona gra: chowanego
Wysłany: Nie 24 Gru, 2006 10:51   

ja mam myche za 45 zł :D i śmiga że hej :P ... zresztą wiecie jaki zabijaka ze mnie hahaha :D

(c) by Skorzenny :mrgreen:

Azak 

Ulubiona gra: NaChujuDoRaju
Wysłany: Nie 24 Gru, 2006 11:51   

Cytat:
A4tech x-750F

Myszka dobrze leży w dłoni, pomimo swojej symetrycznej budowy, dzięki temu nadaje się również dla osób leworęcznych. Niestety, kształt urządzenia nie jest w pełni dopracowany. Kiedy w ferworze gry zdarzy nam się lekko przechylić mysz na bok, potrafi ona zahaczyć o podkładkę. Kiedy jednak korzystamy z gładkiej powierzchni, na przykład pada Icemat, nic podobnego pewnie nam się nie przydarzy. Wystąpi natomiast inny efekt - mysz nie będzie idealnie przylegać do pada, jako że jej obudowa jest odrobinę nierówna. Do tych niedoskonałości można się jednak przyzwyczaić i nie muszą one szczególnie przeszkadzać w graniu.

Dwa główne przyciski, zgodnie z obowiązującą od kilku lat modą, zostały zintegrowane z górną częścią obudowy. Korzysta się z nich bardzo przyjemnie, wciskają się z odpowiednią miękkością. Materiał to twarde tworzywo, pokryte czarnym lakierem. Jego powierzchnia jest błyszcząca i miła w dotyku, ale nie ma przy tym mowy o zbyt dużej śliskości, czy przesadnym tłuszczeniu się. Co prawda niejeden detektyw byłby w stanie zebrać z tej myszy wyraźne odciski palców, ale nie znaczy to, że X-750F po dłużej pracy wygląda nieestetycznie. Wystarczy raz na jakiś czas lekko ją przetrzeć.

Rolka działa cicho i równomiernie, ale przy obracaniu stawia nieco zbyt duży opór. W pracy może to trochę przeszkadzać, ale w grach jest w pewnym sensie zaletą, jako że można korzystać z niej w sposób bardziej precyzyjny i przewidywalny. Jak na mysz do gier przystało, rolka wciska się dość miękko. Dzięki temu w trakcie rozgrywki można bez problemu korzystać z niej w charakterze dodatkowego przycisku.

Pod rolką umieszczono niewielki srebrny przycisk służący do zmiany czułości myszy. Poszczególne poziomy czułości - jest ich 6: od 600 do 2500 dpi - są sygnalizowane podświetleniem rolki na odpowiedni kolor, będący jednym z odcieni zielonego i czerwonego. Barwy są jednak zbyt podobne do siebie i trudno je rozróżnić. Zorientowanie się w sytuacji ułatwia trochę naklejka ze ściągą, informującą o tym, który kolor odpowiada danemu poziomowi czułości. W dodatku w jasnym pomieszczeniu podświetlenie jest ledwo widoczne - z jednej strony to dobrze, bo nie rozprasza, ale z drugiej trudno rozpoznać jego kolor.

Nietoperek 
Łowcy
deMo

Wysłany: Nie 24 Gru, 2006 12:05   

Virus Buehhehehehe :D

Ciesze się, że a4tech ma więcej miłośników :)

Naprawde Kulos polecam Ci tą myszke. Tania, ale dobra :)

KuLoS 

Wysłany: Nie 24 Gru, 2006 12:21   

nom i chyba kupie sobie tego a4tech :D skoro nie widac roznicy to po co przeplacac :p

MaZZeo 
Woody LoL

Wysłany: Nie 24 Gru, 2006 14:46   

Sprzedałem starego gryzonia i zamówiłem to co na górze - X-718BF

Jak dla mnie super, lepszy nzi kanapowate mx'y, microsofty ze stara technologia i niewygodne razery...

Zaplaciłem 58,99zł

Nietoperek 
Łowcy
deMo

Wysłany: Nie 24 Gru, 2006 14:53   

MaZZeo napisał/a:
Obrazek

Sprzedałem starego gryzonia i zamówiłem to co na górze - X-718BF

Jak dla mnie super, lepszy nzi kanapowate mx'y, microsofty ze stara technologia i niewygodne razery...

Zaplaciłem 58,99zł

Dlaczego sobie nie wziąłeś X-750BF :?:

MaZZeo 
Woody LoL

Wysłany: Nie 24 Gru, 2006 21:56   

Bo żal mi było 8zł, podobno wystepuje interpolacja na wysokich rozdzielczosciach, a sensor nie jest tak dopracowany jak w x-718...

To nie jest opinia jednego człowieka, tylko wielu ludzi.

mATEj 

Wysłany: Nie 24 Gru, 2006 22:10   

nie kupuj ie 4.0 :D

tzn ja juz nie narzekam :P

Jak kupiłem to przez pierwsze 3 miechy zawieszała mi sie mycha, tzn. wogole nie reagowała :P

Jak ja to nazywam, "laser musiał sie przepalić", i juz chodzi normalnie :D

a jak wy mowicie o tych technologiach, dpi.
srutututu, ja nie widze zadnej różnicy, zreszta ponoć od 800dpi człowiek nie jest w stanie odczuc zmiany

wiec dla mnie pierdolenie, teraz żałuje że wydałem na myche 160 zeta ..

Nietoperek 
Łowcy
deMo

Wysłany: Nie 24 Gru, 2006 23:18   

mATEj napisał/a:
nie kupuj ie 4.0 :D

tzn ja juz nie narzekam :P

Jak kupiłem to przez pierwsze 3 miechy zawieszała mi sie mycha, tzn. wogole nie reagowała :P

Jak ja to nazywam, "laser musiał sie przepalić", i juz chodzi normalnie :D

a jak wy mowicie o tych technologiach, dpi.
srutututu, ja nie widze zadnej różnicy, zreszta ponoć od 800dpi człowiek nie jest w stanie odczuc zmiany

wiec dla mnie pierdolenie, teraz żałuje że wydałem na myche 160 zeta ..

Ja odczuwam zmiany pomiędzy DPI 600 / 800 / 1200 / 1800 / 2000 / 2500 :)

Po zmianie mysz jest dokładniejsza / czulsza na ruchy :)