LoL AttAcK: FORA Strona Główna LoL AttAcK: FORA

FAQFAQ  Mapa GoogleMapa Google  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
GForce 8800gtx
Autor Wiadomość
VirusX 

Wysłany: Pią 16 Lut, 2007 02:28   

Hmm cudenko, kocham takie wypowiedzi, a teraz moja kolej. Zaczynamy <klask klask! swiatla prosze>

@Qri
Moze zacznijmy od tego mojeego elo-chamstwa. Wlasciwie to powinienem klas na to chuja, bo nie jestes osoba ktora jest upowazniona do jakiejkolwiek proby moralizowania mnie, aczkolwiek licze sie z Twoja opinia. Nie jestem chamski, jestem cholernie milym czlowiekiem, nawet nie wiesz jak bardzo... czemu wiec tak sie napinam? Kilka powodow... jak mam sie odezwac do takiego szczeniecia ktorego nick zaczyna sie na a i konczy na q jak qtas? Zobacz, cos napisalem a ten przekopuje forum w poszukiwaniu brudow na mnie. smiech na sali. Poza tym skonczylem z uprzejmoscia na tym forum keidy po calym incydencie ze wspomnianym czlowiekiem, chcialem przeprosic Pana K, ktory potem pokazal kulture na serwerze obrazajac mnie i kazac ''zamknac ryj''... ryja nie mam i mial nie bede chyba ze na wlasne zyczenie sobie go przeszczepie. Poniewaz nie znalazlem zrozumienia (fakt faktem trudno je znalezc kiedy sie rowno miesza kogos z blotem) postawilem na kurcaje podworkowa. Faktycznie, zycie poza komputerem tez jest fajne. Pozwolilo mi to z czasem popatrzec na pewne sprawy inaczej, w tym na lolattack. Ale przemyslenia pozostawie dla siebie.

Straszysz banem. No tak. A zaczelo sie od tego ze zajalem oportunistyczna strone na temat karty graficznej. Dalej podtrzymuje ze nie jest warta kupna, nie przez to zeby czekac, glownie przez to ze sie grzeje a takze nie podoba mi sie wymiar technologiczny. Jakkolwiek chyba mam prawo do jasnej cholery komus pomoc, powiedziec co mi sie nie widzi. Nigdy nie polece tej karty... ale wracajac do bana. Oczywiscie, zbanuj mnie, pobanuj tez innych, zrob sobie forum ,takie fajne stricte konformistyczne, gdzie kazdy bedzie sie trzymal starych utartych zasad i mial identyczne zdanie jak Ty... teraz czas na fanfary <tamdararaaaaam!>
Takimi sprawami jak ban gdziekolwiek przestalem sie przejmowac wraz z moim odejsciem... odejsciem mam na mysli zerwaniu ze stalym odwiedzaniem tego forum i graniem na LA dzien i noc. Pozostalo paru znajomych do ktorych czasem zagladam.

I z calym szacunkiem dla Twojej osoby Qri. Nie oceniaj ludzi po pozorach... poza tym w naturze ludzkiej lezy zapamietywanie ludzi od ich najgorszej strony. Naprawial swojego wizerunku nie bede. Moge tylko zapewnic ze jestem lagodny jak baranek i bardzo zyczliwym czlowiekiem. A ze czasem sie spinam (jak wszyscy) to tylko dlatego, ze bola mnie pewne sprawy i nie bedac hipokryta manifestuje co mi nie lezy.

I koncoweczka <opada kurtyna, gasna swiatla>

Internet to wspaniale medium. Mozna sie ponapinac troche, pocwaniaczyc jakim wielkim sie jest podczas gdy tak naprawde w realu spelnia sie role popychadla czy przydupasa. I choc wydaje sie ze komputer to bariera w kontaktach miedzyludzkich trzeba pamietac, ze nie jest sie anonimowym... i nigdy nie wiadomo, kto tak naprawde znajduje sie po drugiej stronie kabla.

<okalski!!! hehhehe to virusx byl, czujecie to? ale czujecie ? >

Czas na dluzszy odpoczynek. Mam nadzieje ze kiedys jeszcze przyjdzie nam spotkac sie przy piwie i porozmawiac o realistycznych sporach, o politycznych ukladach i o tym, kto z kim sypia. Mam nadzieje ze zainteresowani przeczytali.

Wasz Napinacz Anty-Konformista lub kochany Tygrysek,
Adaś.

P.S.
jestes mocny jak doczytales do konca :D

QRi 
ekip@
LORD

Wysłany: Pią 16 Lut, 2007 09:47   

@VX

mi nie chodzi o to ze masz inne zdanie na temat tej karty, a badz nawet fanatykiem visty- centralnie mnie to nieobchozi. Chodzi o ostatnie 2-3 tygodnie. Jezeli juz piszesz to:
1 niewiele zawsze wnosisz do tematu (czasem Ci sie to zdarzy)
2 swoje zdanie przedstawiasz w chamski sposob

bije on brakiem szacunku, buractwem i "cotojaniejestizmem"

gdyby chodzilo mi o 1 post to chyba by mnie musialo zdrowo jebnac zeby sie tak spinac

Ta sprawa tyczy sie ostatniego czasu (chodzi mi o posty w istotniejszych tematach), piszesz w sposob arogancki, niejednokrotnie prowokujesz do klotni, moze dla zabawy moze naprawde taki jestes, nie wiem bo to tylko internet. Ale nawet w internecie trzeba miec szacunek dla 2 osoby

tyle w Twojej kwestii

@ perek

skoro nie widzisz niczego zlego w swoim zachowaniu, co wiecej masz mnie za kogos nizszego poziomem to przepraszam. Brnij dalej

EOT ja wracam na vwgolf.pl
badz co badz forum o innej - wiekszej - skali, ale buractwa tam nie ma, bo gdy tyko sie pojawia jest tepione

--------------

to co tu napisalem, stworzone zostalo w dobrej wierze, dla poprawy, oczyszczenia atmosfery na forum, moze i na serwie. Moim zdaniem trzeba was zmusic do przemyslenia wlasnego postepowania, ale widze ze to jest walka z wiatrakami. Poza tym dochodza mnie sluchy ze wyrazenie ssij mi kutasa stalo sie czesciej uzywane od znanego nam LOLa - to juz chyba nie jest dobrym zjawiskiem, bo poprzez cos takiego serwer ogranicza swoja otwartosc dla innych uzytkownikow - tego rozwijac chyba nie musze bo temat byl juz walkowany 100 razy

wasz kabaN

ja sie ograniczam do pisania w forum zamknietym i 2 topicach na otwartym - w pozostalych niech sie dzieje co chce :)

Azak 

Ulubiona gra: NaChujuDoRaju
Wysłany: Pią 16 Lut, 2007 10:51   

Jak ja bym mial kase to bym sie nie zastanawial czy kupic, proste :mrgreen:

Skorzeny piszez ze:

Cytat:
wiec jak chcesz miec spokoj na wiecej niz rok

to przy tej grafie (mowie o grafie bo nie znam jeog innych podzespolow) to spokoj bedzie mial na dobre 2-3 lata :mrgreen:

ah 
Łowcy

Ulubiona gra: chowanego
Wysłany: Pią 16 Lut, 2007 14:50   

QRi napisał/a:
Poza tym dochodza mnie sluchy ze wyrazenie ssij mi kutasa stalo sie czesciej uzywane od znanego nam LOLa - to juz chyba nie jest dobrym zjawiskiem, bo poprzez cos takiego serwer ogranicza swoja otwartosc dla innych uzytkownikow - tego rozwijac chyba nie musze bo temat byl juz walkowany 100 razy

z tym się zgodze :roll: jak na początku mi to nie przeszkadzało, tak teraz czasem mute trzeba włączyć bo aż się grać nie da :shock: :hand

P.S. squilo sora a offtopa :D

(c) by Skorzenny :mrgreen:

MaZZeo 
Woody LoL

Wysłany: Pią 16 Lut, 2007 15:36   

Cytat:
a ci co czekaja az wyjdzie cos nowszego i stanieje to zawsze beda czekac ... bo po co np kupic core duo 2 ? mozna poczekac az stanieje 4 rdzeniowiec hahaha czyli jak 4 rdzeniowiec stanieje to zapowiedza juz jakas super nowo platforme co bedzie miala 7 prockow po 10 rdzeni i znow chuj bombki strzeli bo bedzie trzeba czekac na ten super sprzet z 7 prockami hahaha

"hahahaha", kurwa zabawne :/

naprawdę DUŻA jest różnica w tej materii, miedzy procesorami, a kartami grafiki kulek :/ procesory są na dłuższe lata, karte mozna zmieniac co kilka miesięcy, czy to samo zrobisz z procesorem? Oczywiście ze nie.

Takie Athlony 64 miały premiere na początku 2005 roku (a moze nawet wczesniej - pewny nie jestem). I co, teraz to są z dupy i w ogóle? Nie, dalej sa to bardzo dobre procesory, moze nie najwydajniejsze, ale wydajne.

Ba, nawet powiem, ze procesory trzeba kupować JAK NAJSZYBCIEJ, każdy kto obeznany w temacie wie, ze im młodszy procek, tym gorzej sie kręci.

Z kartami graficznymi to juz jest gorzej. Takie radeony X1800 i gf 7800 to było eksperymenty, które kurwa wycofano bo paru miesiącach, by dac karte która jest wydajniejsza i kosztuje połowę ceny.

Ale mówię - jak squilo ma kasę i gra tylko w CSS to niech kupuje... tylko zeby potem nie bylo zgrzytu zębów :/ Jeżeli squilo naprawde sie spieszysz, to kup karte na koniec marca/poczatek kwietnia, wtedy wyjdzie radeon DX10 i ceny NA PEWNO spadną.

aron - a ty dalej brniesz w athlony :/ Ten który podałes jest bardzo drogi, i do takiego C2D podkręconego to nawet nie ma startu... niestety, teraz intel przejał pałęczkę.

A no i ten monitor o którym mówisz - 32 cale do kompa? Nie no fajnie, ale kurde - zeby grac na takim "monitorze" to trzeba miec super grafike. Ok, 8800GTX to super karta, ale nie wszystkie gry w tak ogromnej rozdziałce i z full detalami chodzą przyzwoicie. A ta rozdziałka to nie 1600x1200, tylko duzo większa :/ Ja bym nie wychodził poza 22 cale i rozdziałke 1680x1050, no chyba ze squilo zgadza sie na skalowanie obrazu, ale wtedy jakosc jest słaba :/

Aha i tak przy okazji - aron te głośniki :D co dałeś, to one podobno ruskie radio odbieraja :D :D :D

piatas 
t3ch

Ulubiona gra: 3dmark
Wysłany: Pią 16 Lut, 2007 16:55   

Trzeba byc zaslepionym, zeby nie zauwazyc przewagi intela na rynku prockow. Po prostu 90nm antki nie maja prawa dorownac 65nm ic2, starsza technologia, a w krzemowym piekarnictwie postep przy przeskoku technologicznym jest dosc znaczny.
Na dziej dzisiejszy najlepsza wydajnosc maja ic2, co nie zmienia faktu, ze najlepszy stosunek cena/jakosc wciaz daja produkty AMD.

Jak mezo slusznie zauwazyl, procek, a tym samym plyta, zobowiazuja. Ich zmiana to fundamentalny reconfm, dosc drogi. Najprosciej i chyba najrozsadniej kupic jaks "trzymajaca wydajnosc" platforme, i tu ic2 ma przewage nad AMD. Dlatego nie ma co ladowac sie w A64+, chyba ze ktos jest pasjonatem :) .

Co do graf, niepewnosc jest sporo wieksza niz w przypadku cpu - szybszy postep, multum nowosci. Gdybym mial kase bralbym 8800. To high-endowa karta, ktora powinna zaspokajac wymogi gier przez ~rok.

Squilo, te konfy, co przytoczylem, sa na serio dobre i sprawdzone, przewalkowane przez liczna grupe userow z purePC. Kupujac taki zestaw masz pewnosc, ze maszynka spelni Twoje oczekiwania. Jesli tylko masz hajs to bierz, nie zawiedziesz sie. Zwlaszcza, ze wyczuwam ze Cie cisnie :)

Azak 

Ulubiona gra: NaChujuDoRaju
Wysłany: Pią 16 Lut, 2007 17:18   

No i jakby myslec ze za xx lat bedzie to se poczekam to ja do 2010 (lub 2012) bo chyba Intel wtedy planuje wypuscic serie z 10-12nm :mrgreen:

Blu 
ekip@

Ulubiona gra: sie gra sie ma
Wysłany: Pią 16 Lut, 2007 18:37   

Mnie nie obchodzi jakie będa ceny jak trzeba bedzie to sie rydzyka okradnie, ale chce dozyc takiego virtual reality jak w matrixie :mrgreen: machne łapą i mi wyjedzie arsenał broni, machne drugą zmienie sobie wnętrze...jak byłem mały załozyli mi taki helm na głowe i podłączyli kabelki i puscili jakas gre i...od tego momentu rzucilo mi sie na łeb :mrgreen: postep idzie szybko, ale wciaz za wolno bo latka uciekaja

Squilo 
Rada Naczelna
I see Dead People

Ulubiona gra: Wstępna... :D
Wysłany: Nie 18 Lut, 2007 09:08   

qrwa macie farta ze net mi sie zjebal i nie mialem dostepu.... walil bym ostrzezenia za ostrzezeniem !!! teraz to jakos mi sie nie chce... na nogach juz 27h (o 4 rano do domq dotarlem )

dzieki za wasze odpowiedzi... a zwlaszcza te na "temat"

pierdole wole obdzwonic kumpli ew. na gg sie zapytac niz dawac temat na forum...

zamknijcie i skasujcie ten temat bo nie dobrze mi sie robi!!!!

Skorzeny napisał/a:
ja bym zaczal od tego, ze do plynnego css wystarczy ci tansza karta

piszesz, ze masz w dupie kase, ale skoro za niecale 1000zl mozna kupic sobie radeona x1950pro, ktory spokojnie wystarczy, to nie widze sensu kupowania karty za 2500zl

ale z drugiej strony wiadomo, ze nie samym cs'em gracz komputerowy zyje, wiec jak chcesz miec spokoj na wiecej niz rok, to nie zaluj, jesli kasy nie masz na co wydawac :D

zle mnie zrozumiales albo wcale... nie mam w dupie kasy... pytalem sie czy warto zainwestowac bo chce zeby css mi smigal... skoro jest jakas o polowe tansza i css smiga na niej jak ogier po klaczy to tez w sumie nie widze sensu kupowania drogiej...

Odpowiedz do tematu