Monitor LG 19
Pentium 4
DYSK 120aLOBA
RAM 512 KINGSTONE
KAR.GRAF Radeon 9800pr0
mouse mx310
pad allsopr raindrop www.h4g.pl
słuchawki Panasonic HP40
Karta Muz - nie wiem
Myśle ze wystarczy
przyznam ze byla to pasjonujaca lektura - i zgadzam sie z rabbitem
bawia mnie ludki co to nie wiedza nawet jaka maja plytre glowna....
albo twardziel im wiekszy tym lepszy - no LOL
- panowie (chlopcy powinno byc ) blaszak to takie ustrojstwo ktorego w 50 % przypadkow poszczegolne komponenty srednio ze soba dzialaja - zdarza sie ze wogole nie dzialaja a co poniektore konfiguracje wygladaja jakby wyszly z rak szalonego serwisanta
konkludujac - nie wystarczy wsadzic jedna plytke w druga zeby mozna bylo to nazwac "wypasionym" kompem....
nie wiem skadzes wzial ta nazwe plyty glownej
bo tosz to jest ASUS K8V-X
no i co do niej to - hmmmm
1. nienawidze chipsetow via (to taka kostka na plycie glownej) - pare lat pracy w serwisie nauczylo mnie tego ze sa z nimi problemy - i nie jest to tylko moje zdanie ale rowniez paru innych osob ktore sie paraja skladaniem blaszakow do tej pory zawodowo.....
2. tani ASUS - ASUS z zalozeia jest drozszy o okolo 20 proc. od konkurencji a tu mamy tanioche -mowi samo za siebie
3. na taki sprzecik 256 - malo oj malo.......
4 - dyski - bosz WDC - omijam to szerokim lukiem samsungi w sumie tez - jak narazie w sensownej cenie i jakosci sa baracudy seageta bo IBM nietety strasznie spadl na jakosci
5. rewelacyjny procek - tylko czemu nie na plycie z chipsetem specjalnie pod niego ?
co do nazwy plyty - taka mam na pudelku wiem ze do X jest nazwa ale dalej tez cos pisalo to tez to dopisalem
i dalej co do plyty+procka ta plyta jest pod athlona 64 ... i wcale nie jest taka tana bo jak ja kupowalem dalem za nia 350zl
1dysk znalazlem 2 dysk kupilem juz dawno dawno temu jak po swiecie chodzily jeszcze dinozaury
wiem ze 256 to malo ale nie starczylo kasy bo wzialem lepszego procka niz mialem brac ( mialem brac celerona 2800 feeeee co za procek )
procek : AMD Atlon 1700+ ( 1463MHz@1925 )
plyta gl. MSI K7N2-DELTA
karta graf: GF 5500 (nie wiem co ale 100 fps na aztecu w dymie miałem już ma GF4MX440)
pamiec : 1 GB
twardy :2 x WD 7200 80 GB
karta dzwiekowa : SoundBlaster Audigy
mysz: MX 500
monitor : LG Flatron 775FT (3 lata)
podkladka : JEDYNA W SWOIM RODZAJU RĘCZNIE WYKONANA PRZEZ AKIRĘ - NAJLEPSZA NA ŚWIECIE !!
sluchawki : Philips jakies z MediaMarkt
glosniki ? : Creative SoundWorks 1000 (4.1)
wymienilem ostatnio bo juz powoli trzeba bylo (poprzedni sprzet athlon 2000+...) poza tym ukierunkowuje sie na grafike 3d zarowno modeling jak i animacja... jeszcze kilka rzeczy mam zamiar wymienic - m.in. monitor (jakas panorama LCD), klawiature i mysz (DiNovo), tuner TV, moze tablet (Pentagram/Wacom), bezprzewodowe sluchawki (Sennheiser) ale co tu duzo bede mowil - za rok pewnie i tak dokupie 6800gt i kolejne 2gb ramu
To zalezy gdzie ma byc ten sprzet bo np. w Maybachu mam tak:
Procek - P18 9.99 Ghz
Grafika - Ati Radeon 99999 Pro2 Se2 Fx2 526 ram/526 bit
Ram - 5000 mb na threallu
Monitor - Plazma 100 cali
Myszka - brak ( kieruje myslami )
Wogole mam wirtualnego Cs'a A hedy wale z lokcia a jak chce po nogach to z kolana.
Zapomniałam dodać,że na biurku stoi u mnie popielniczka za 0 zł.,świsnełam z pubu,oraz popsuty budzik który służy mi za radar w Cs'ie i to jest mój czit stawiam na nim kropki przeciwników,no i jeszcze mam kilka muszek rozgniecionych na monitorze bo jak szybko biegne w Cs'ie to mi sie przyklejają skubane i zawsze stoja jakieś kubki w ktorych trzymam wh a tak pozatym używam swojej zapalniczki jako he a flesz bąki to mam jak pies mi pierdnie,a smoki mam jak pale to chyba tyle na temat.
A teraz powaznie:
Procek - Athlon Xp 2.0
Grafa - Ati 9200 pro
Ram - 320 Sdram Kingston
Monitor - iiyama 17'
Mysz - A4 Tech optyk
Pad - SteelPad Qck