LoL AttAcK: FORA Strona Główna LoL AttAcK: FORA

FAQFAQ  Mapa GoogleMapa Google  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
neostrada
Autor Wiadomość
jajo 
Naczelny kapłan BANa

Wysłany: Sro 15 Lis, 2006 16:00   neostrada

Rozważam zakup neostrady 512. Chciałbym żeby wypowiedzieli się tutaj ludzie, którzy są użytkownikami neozdrady. Jaka jest jakośc tego łącza (niekoniecznie 512), obsługa techniczna itp. itd.

Prosze o odpowiedzi na temat, bo inaczej :P

MaZZeo 
Woody LoL

Wysłany: Sro 15 Lis, 2006 16:50   

jajo słyszałeś ten dowcip?

Dwóch kolegów rozmawia ze sobą. Jeden sie pyta:
- Masz internet?
- Nie, neostradę

:lol: :lol: :lol:

Ja bym nie brał, nie lepiej jakies chello czy cus...?

naur 

Wysłany: Sro 15 Lis, 2006 16:55   

Mazzeo nie opieraj swojej opini o neostradzie na jakiś dowcipie...

Jestem użytkownikiem neo 512 i powiem że chodzi całkiem nieźle, ale ostatnio tepsa ma jakieś problemy i rzeczywista prędkość czasowo spada (są momenty gdy mam 1 kb/s..) ale to rzadkość i nie spada aż tak drastycznie, utrzymuje się w okolicach 300 kb/s i powraca do 512.

Zalety: łatwo dostępna
łatwo można ją samemu naprawić (jak już zainstalowałeś, i raz połączyłeś się z powodzeniem cała rzecz naprawy opiera się na "odłącz i podłącz na nowo")
obsługa techniczna jest dobra, infolinia, ludzie są tam pilni (ale zawsze tepsa, KUR*Y)
rachunki są uczciwe

wady: właśnie to spadanie prędkości
konieczność posiadania modemu adsl

neostrada jest bardziej kompatybilna z internetem niż jakieś chello (brzmi jak ta denna piosenka), jeżeli w twoim zasięgu nie ma żadnej sieci to wybierz neostrade.

ah 
Łowcy

Ulubiona gra: chowanego
Wysłany: Sro 15 Lis, 2006 17:22   

ja mam neo 512 i nie narzekam ... przyzwoicie śmiga :wink:

(c) by Skorzenny :mrgreen:

Swir3k 

Ulubiona gra: _-^-_
Wysłany: Sro 15 Lis, 2006 17:28   

no tylko zasrane limity są :/ wiec nie polecam jak sciagasz filmy ..

kumpel ma jakaś starą neostrae 640kbit ..tam nie ma limitow ale ponad 100zl placi za miesiac :P

jajo 
Naczelny kapłan BANa

Wysłany: Sro 15 Lis, 2006 17:32   

nie ściągam filmów, głownie zależy mi na pingu, żeby był niski i nie było skoków

Cytat:
Ja bym nie brał, nie lepiej jakies chello czy cus...?

mam właśnie takie cuś 256 kb i płace 59 zł miesięcznie
a w neo mam 33 zł przez 12 miechów a następne 12 za 66 no i mam 512
chello chyba nie ma u mnie w mieście

Gurbi 

Ulubiona gra: CS,MGS :]
Wysłany: Sro 15 Lis, 2006 17:55   

Jajo ja mialem neo 640kb kiedys,ja tez wtedy malo sciagalem bo to byl moj pierwszy net i zalezalo mi tylko na pingu dobrym,posiedzeniu troche na gg i surfowaniu po stronkach,powiem ci tak po 3 miechach obgryzałem paznokcie i liczyłem godziny do końca umowy!!!!! takie dziedostwo to nie na moje nerwy nie polecam nikomu tego shitu przynajmniej do grania,raz gram ping spoko wlaczam za 30 min a tu juz chuj ping 100 gowno jak nie wiem skacze lacze caly czas teraz mam kablowke i mam napisane ze mam 600 kb w dzien a w nocy 2Mb to mam a nie jak na neo gówno do kwadratu!Taki net to nie na moje nerwy!

Cienias 
Rada Naczelna

Wysłany: Sro 15 Lis, 2006 18:13   

Wez stary najpierw przeczytaj ta umowe, ktora ci dadza do podpisania i wszystkie zalaczniki do niej, a potem bedziesz sie zastanawial czy szybko smiga czy wolno i czy masz jakis wplyw na to po podpisaniu tego ciulstwa.

naur 

Wysłany: Sro 15 Lis, 2006 18:19   

Cienias napisał/a:
Wez stary najpierw przeczytaj ta umowe, ktora ci dadza do podpisania i wszystkie zalaczniki do niej, a potem bedziesz sie zastanawial czy szybko smiga czy wolno i czy masz jakis wplyw na to po podpisaniu tego ciulstwa.

widziałeś ją kiedykolwiek na oczy? leży metr ode mnie, czcionka tak na oko 8 nie ma żadnych załączników oprócz paragonu, żadnych małych druczków, i jak w każdej umowie jest określony czas korzystania i to wszystko. zerwanie umowy może nawet nic nie kosztować jeżeli podasz sensowne argumenty. a słaby ping to może nie być wina neta a mnie samego wkur*ia gdy ludzie co do neo opierają się na opini innych i na jakichśtam żartach.

zwykle śmiga bardzo ładnie, a limity są sensowne chyba że jest się netomaniakiem i ściąga się 1289475 gb filmów
Ostatnio zmieniony przez naur Sro 15 Lis, 2006 18:22, w całości zmieniany 1 raz  

Cienias 
Rada Naczelna

Wysłany: Sro 15 Lis, 2006 18:21   

tak, widzialem ja na oczy, dlatego nie zalozylem neostrady

naur 

Wysłany: Sro 15 Lis, 2006 18:24   

neostrada ma też za zadanie dostarczać internet i sądzę że sobie z tym radzi ale nigdy nie dorówna sieci dsl

tak jak mówiłem jeżeli nie ma żadnej w zasięgu, załóż neo. żadnych problemów z uzyskaniem pomocy, a neo psuje się tylko gdy nie dba się o komputer, wbrew temu co się mówi nic samo sie nie psuje.

grałem na neo 256 w csa przez prawie całe wakacje i NIGDY ping nie skoczył powyżej 150.

Blu 
ekip@

Ulubiona gra: sie gra sie ma
Wysłany: Sro 15 Lis, 2006 18:51   

Neostrada to największe GÓWNO dostępne na rynku jesli masz możliwość korzystać z czegoś innego to bierz to natychmiast, gdy ja zrywałem umowe z siecią osiedlową przeglądałem różne oferty i już prawie chcialem wziąć tp bo była promocja, ale jak jest napawde to sie dowiesz po paru miechach,
a więc największe minusy neo to limitowane ściaganie (zrobią ci obliczenia ile mozesz czego sciagnac :lol: ), różne kwiatki w umowie(uwaga na cyrki z abonamentem za telefon w tp!) , za podwiekszenie transferu płacisz, za zmniejszenie płacisz, za zerwanie umowy płacisz, jakies gówniane okienko do połączeń, ktore musi byc właczone, instalacje; jestem prawie pewny, ze nie bedziesz zadowolony z pingu, wiem po kumplach, ktorzy jeszcze maja umowe - żaden z nich nie moze grac (no chyba, że na kurniku)

Ja zdecydowalem sie na neta z kablówki i jak na razie to bym za nic sie nie zamienil, wszystko co masz ograniczone w tp, to tu masz za darmo, za darmo odłączenie,zwiekszenie,zmniejszenie transferu, co jakis czas zwiekszaja ci neta za darmo nie zmieniajac ceny, zaczynalem od 1mb po 6 miechach mi zwiekszyli do 1250 a po kolejnych do 1500(1,5mb) zadnych instalek, beproblemowa pomoc(raz skorzystalem jak cos sam pogrzebalem w ustawieniach) serwer ftp! ze wszystkim co potrzebujesz :wink:

poczytaj TO

Nietoperek 
Łowcy
deMo

Ulubiona gra: C&C: 3, Cry
Wysłany: Sro 15 Lis, 2006 20:48   

naur napisał/a:
"...utrzymuje się w okolicach 300 kb/s i powraca do 512..."

Że co prosze ? 300kb/s :shock: a potem wraca do 512 :shock:

Ty chyba nie wiesz o co caman :?:

512bitów / sekunde : 8 = 64KB/s :?:

Co nie :?:

Przelicz sobie jednoski bity na kilo bajty :P

To tak tylko dla ścisłości...

Jajeczny hmmm nie wiem czy dobrze robić NEO ma limit a napewno kiedyś zaczniesz coś sssać i te limity będą Ci przeszkadzać. Często są z tym netem problemy.

Sam nie mam neostrady ale słyszałem opinie... Może kablówka jeżeli masz taką możliwość :?:

GeGi 
ziom@le

Wysłany: Sro 15 Lis, 2006 21:07   

mam neo i nie narzekam ...
nie wiem z czym ludzie maja problemy.

JaREjL 
Łowcy
100% LoLek

Ulubiona gra: PES
Wysłany: Sro 15 Lis, 2006 21:23   

ja mam neo i tylko prędkość wysyłania jest słaba no i limity....

ah 
Łowcy

Ulubiona gra: chowanego
Wysłany: Sro 15 Lis, 2006 21:26   

ja jakoś nie mam problemów z pingiem ... zawsze jest przyzwoity ... +-30ms ....

@blu .. powiedz co przez to "gówno" rozumiesz :mrgreen:

(c) by Skorzenny :mrgreen:

leno 

Wysłany: Sro 15 Lis, 2006 21:45   

naur napisał/a:
okolicach 300 kb/s i powraca do 512.

hmm sory ale jak masz 512 to jak mozesz miec 300 kb/s??? jak 512 to 64 kb/s?? :lol: chyba ci chodzi o 300 kbps?

Edit: sry nietoperek ci juz to wysjsnil wyzej ale ze mnie :lol:

Gurbi 

Ulubiona gra: CS,MGS :]
Wysłany: Sro 15 Lis, 2006 23:21   

Powiem tak jajko,neo zalezy tez od regionu,np kumpel mial u mnie w miescie tylko na innej dzielnicy i nie mial problemow ja mialem dzwonilem do TP i powiedzieli mi ze cos tam duzo uzytkownikow i malo serverow czy cos i mieli zwiekszyc ale cos tam ...Potem mialem opcje ze mi net 3 tyg nie chodzil kombinowalem motalem dzwonilem co 10 min do nich i twierdzili ze wszystko OK z ich strony.Jak sie okazalo to nadali moje ID komus innemu do neo i po 3 tyg sie skapneli i mu blokneli dali nowe a mi oddali.Paranoja nie wiem czy to mozliwe ale tak mi gosc z servisu neo powiedzial.Pozatym czesto mi sie gdzies zawieszalo,tracilo polaczenie,kabelek gowniany od tego lekko pociagniesz czy nadepniesz i juz chuj,nieraz problemy byly jak ktos dzwonil mimo tego ze mialem ze 3 Filtry DSL to gniazdka wszystkie dobre zmienialem i nic.Ogólnie jedno wielkie gówno moim zdaniem ale rób co chcesz :D ,ja mialem bez ograniczenia neo a i tak było chujowo wiec zastanów sie dobrze jajko żeby ekipa z TP nie zrobiła z ciebie jajecznicy!!Pozdro

milka 
ekip@

Wysłany: Sro 15 Lis, 2006 23:23   

limit nie stanowi problemu, chyba, ze siedzisz przy kompie w chuj czasu, albo masz tyle wolnego, zeby ogladac filmy dzien w dzien. Mozna sobie przyzwoicie pociagnac film, czy gry, pouzywac roznych bajerow typu radio, filmiki. Aczkolwiek czasami sa problemy z dupy. Ostatnio mialem dwie sytuacje, w ktorych Ci jakze wspaniali konsultanci, ktorzy uwazaja, ze jak mowie, co wpisuje ona nie wierzy i uwaza, ze blad jest po mojej stronie, nie dopuszczajac do siebie mysli, ze nie ma racji. W kazdym razie ostatnio zrazilem sie dosc mocno brakiem pomocy z ich strony. Poza tym sa czasem sytuacje dziwne. Np. nie mozesz sie polaczyc z netem. Wszystko dziala, instalowales kilka razy neo, dzwonisz do nich, instalujesz po raz kolejny i przyjmuja zgloszenie i netu nie masz. Gdyby nie fakt, iz to zlodziejska tp, ze to adsl, ze ma limity, ze niestety transfer wychodzacy od Ciebie to, o zgrozo 12 kb/s to nie byloby najgorzej. Jezeli masz inna opcje, porownaj ze zlodziejami i wybierz. Nie polecam neo... a niestety jestem na nia skazany....

M

lameriada 
Łowcy

Ulubiona gra: na cymbałach
Wysłany: Sro 15 Lis, 2006 23:48   

Jajo, najlepiej pochodz po znajomych w okolicu i zobacz jak u nich chodzi. To ze komus kiedys sie jebala, nie znaczy, ze u Ciebie bedzie to samo. Starecentrale itp itd.

Ja mam neo 512 od pol roku. Przez ten czas byl jeden problem, kiedy to jakby "obcielo" mi polowe lacza. Po 2 dniach zadzwonilem, obiecali ze nastepnego dnia naprawia i zrobili.

Co do limitow. Sa one smieszne, ale nie dlatego, ze sa male, tylko da sie je latwo oszukac :> TPsa nie da rady zliczyc ile zassales w danym miesiacu przy zmiennym ip. W ogole nie da sie tego dobrze obliczyc.

Ja zaczynajac sciaganie resetuje kilka razy polaczenie, zmienia sie ip i w ten sposob limit wychodzi ok 25-30 GB.
Jest to sprawdzone i potwierdzone przez znajomego providera, nie ma mozliwosci dokladnego obliczenia limitu.

Ogolnie, z mojego doswiadczenia, polecam w 100%, ale Ty musisz to przemyslec :)

Blu 
ekip@

Wysłany: Czw 16 Lis, 2006 00:27   

Jajo tylko pamiętaj z tp juz nie ma odwrotu :twisted:

W tp masz limit banów na miesiąc :!:

Dowiedz sie jeszcze jakie masz inne oferty

p0sE 
ekip@

Wysłany: Czw 16 Lis, 2006 00:30   

widze, że wszyscy tu w "chuj" obeznani..

mam neo 640kb/s (ktos juz tu wspominal o tej opcji, jest ona stara mam ja juz spokojnie 4 lat)

nie mam na niej żadnych limitów.. jest bardzo stabilna, zdanych skokow szybkosci.. zadnych problemow z polaczeniem..

zapewne te opcje znaczaco sie nie roznia..
jako ze uzytkuje ja juz kolo 4lat, moge spokojnie powiedzieć, że warto ją brać..
nie powinienes miec z nia zadnych problemow.. jak z jakimis sieciami osiedlowymi..
ping stabilny 25-40...

skoro moja chodzi 768kb/s
to ta 520 spokojnie pojdzie 640

Manunu 

Ulubiona gra: Konter Strajk
Wysłany: Czw 16 Lis, 2006 00:54   

Mam neostrade i o dziwo jestem z niej zadowolony :roll: chodz tepsy nadal nie lubie. :lol: Posiadam neo 640 na wsumie 3 pc. Podczas grania ping jest dobry mimo iz siostra siedzi na swoim gg i mama u siebie na pc siedzi na allegro i gg. Kiedy ping podskakuje do 200-300 i po paru sec nie zmniejsza sie biegam po domu wrzeszczac lagi mam nie sciagajci xD.
Free Google PageRank Checker Tool

Blu 
ekip@

Wysłany: Czw 16 Lis, 2006 01:26   

także widzisz jajo wszyscy ci odradzają :mrgreen:

lameriada 
Łowcy

Ulubiona gra: na cymbałach
Wysłany: Czw 16 Lis, 2006 01:50   

Jajo, znajdz kogos znjomego kto ma neo, obojetnie jaka, w miare blisko Ciebie. Jesli u niego dobrze smiga, to u Ciebie tez bedzie.

Ja zygam ogolnie TP i tez sie dlugo wahalem, ale o dziwo naprawde mi chodzi elegancko ;)

A co do limitow, to w tym miesiacu zassalem chyba z 17 filmow i ze 2GB mp3, a wedlug TPsy i ich "pomiaru limitu" wyszlo 2395 MB :) Wiec limitami sie nie przejmuj ;)

Nietoperek 
Łowcy
deMo

Ulubiona gra: C&C: 3, Cry
Wysłany: Czw 16 Lis, 2006 11:27   

p0sE napisał/a:
skoro moja chodzi 768kb/s
to ta 520 spokojnie pojdzie 640

Kolejny co mu neostrada chodzi z prędkością światła ...

768 bitów / sekunde : 8 = 96kb/s

a nie 768kb/s :O

Sora za offtopa ale mnie to nerwuje.

jajo 
Naczelny kapłan BANa

Wysłany: Czw 16 Lis, 2006 12:02   

nietoper my doskonale wiemy, co to znaczy kb, a co kB, w czym ci to przeszkadza, że podajemy prędkośc w tych jednostkach ?

Cytat:
768 bitów / sekunde : 8 = 96kb/s

sam wprowadzasz błedy używając złych oznaczeń
kb = kilobit
kB = kilobajt

GeGi 
ziom@le

Wysłany: Czw 16 Lis, 2006 12:59   

no wlasnie m isie wydaje ze jest tak jak jajo mowi :roll:

naur 

Wysłany: Czw 16 Lis, 2006 16:23   

kurwa japierdole w okienku neostrady tak pisze że taka jest prędkość i chuj.

i jest też knif bo neo przelicza prędkość neta w systemie dziesiętnym.

p0sE 
ekip@

Wysłany: Czw 16 Lis, 2006 18:06   

kurwa mac...

mam 768 Kb/s...

Odpowiedz do tematu