siemka, zamierzam kompa se zlozyc i mam troche dylematow. Nauczony wieloletnim doswiadczeniem uprzedzam ze cena jednego podzespolu nie powinna przekraczac 600zl, moze byc ciut wiecej w przypadku plyty i proca.
Procek - intel czy amd? Ja sie sklaniam w kierunku amd
Plyta - zeby pasowala do proca
grafa - nVidia czy ATI? (to jest ciezkie, bo zawsze bylem zwolennikiem nVidii, jednak wkurwili mnie ze sterownikami pod linucha i kupilem sobie ATI, na ktore nie narzekalem). Jakis konkretny model/seria ?
prawdopodobnie bede korzystal z serwisu scan.co.uk
prosze o pomoc bo samemu nie moge sie zdecydowac, poza tym jestem wykonczony robota
thx
pozdrawiam
Siegfried
na dzien dzisiejszy intel wyprzedzil amd w prockach, polecam jak poprzednik c2d . Reszta od koloru do wyboru. Plyta glowna... hm Asus wkoncu wyszedl z dolka i na Cebicie wkoncu pokazal cos przyzwoitego ale dalej przystawalbym przy plytach gigabyte, kiedys opuscilem taka plyte i doslownie nic jej sie nie stalo, a przy innej plycie [~marka] to juz nie byla do uzytku. Grafa, hm, X1950 PRO ladnie sie prezentuje nie wiem jak z cena ale jezeli tanie + dobre = ATI, drogie + bardzo dobre = nVidia.
PROC: Core 2 Duo E6300 - mniej niż 700zł
PŁYTA: Asus P5B Deluxe - mniej niz 700zł
GRAFA: Hmm nie wiem jakie ceny są w tym twoim sklepie, ale chyba Radeon X1950PRO - pewnie nie bedziesz podkrecac, wiec bedzie lepszym wyborem niz GF 7900GS.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Pomysł tej strony zrodził się w chorych umysłach Akiry & Jumpera
Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kopiowanie materiałów ze strony bez zgody autorów zabronione.
Treści publikowane na tym forum są własnością ziomów którzy je zapodalii i wali nas co oni tam nawymyślali