dołączyłbym jesso jakiś wzmacniaczek typu Technics SU-610 (albo cos podobnego), cena waha sie okolo 150zl.
Użytek - narazie domowy, kiedyś jak najbardziej samochód/piknik :]
moje zdanie na ten temat:
250W RMS -> może i to prawda, ale w to nie wierze ;P taką moc osiągają kolumny conajmniej 2x większe... hmm .. :] połączyłbym to ze wzmakiem 2x 70W RMS/kanał, co spokojnie starczy żeby się nie ogłuszyć, ale także żeby sąsiedzi zbytnio sie nie pluli :]
skuteczność - 90dB -> calkiem spoko jak na 70zl/kolumna
niestety nie udało mi się znaleźć w necie wykresu częstotliwości tych kolumn :/
Nie chodzi mi o super jakość - wiadomo, że samochodowe głośniki są przystosowane do nieco odmiennych warunków niż w domu, więc membrany są cięższe -> jakość leci w dół, itd itd...
Chcę kupić coś oryginalnego, taniego i co gra na tyle dobrze, żeby ogarnąć cały dom muzyczką. Poza tym jak będę miał samochód to wstawie jeden/dwa głośnik/i, a w domu bedę musiał zaiwestować w coś pokaźniejszego, jeżeli jakość 80A24 będzie słaba :] no mniejsza o to...
więc ponawiam: miał ktoś styczność z Voice Kraft ?
od razu powiem, że zignoruje propozycje typu: VK to shit, kup cos innego. Wiem, a raczej twierdze, że te dane podane są zakłamane... trudno :]
_________________ " Jeżeli coś ważnego musi być zrobione (czy to w pracy, czy w domu), w końcu zrobi to ktoś inny. Jeżeli zaś nie zrobi - to znaczy, że mogło być nie zrobione i świat się nie zawalił."
no wiec jest opcja taka:
kupilem glosniki podobnej jakosci, lecz Alpharda z tego wzgledu, że mogłem odebrać osobiście...
tutaj króciutki filmiczek (30 sek)
http://glosniki.alpharda.wzmak.technics.patrz.pl
tu macie probke jak to dziala
przy 20% głuchne przy dłuższym słuchaniu (2 kolumny)
przy 50% jedna kolumna daje rade, (jedną tylko odpalałem
wiecej nie chce podkrecac bo i po co
przy 30% na obu włączyłem "the prophecy" - chluba klubu Qlimax - w moim skromnym pokoiku (kolo 12m^2) na prawde ładny wystarczający dźwięk
Audiofil by powiedział, że się nie znam.
Chuj Ci w Dupe!
skuteczność jest podobna, pojemność natomiast: moja ~42litry, ~21 litrów voicekraftów
przeważnie im więcej tym lepiej
już wiecie dlaczego nie wierzyłem w 250W RMS ?
wnioski:
jeżeli nie jesteście fanatykami audio, zależy wam na hałasie i całkiem niezłym basiku to te 195zł na pewno się nie zmarnuje. Generalnie Alphard ma słabą renome, ale od czasu do czasu im coś wyjdzie :]
_________________ " Jeżeli coś ważnego musi być zrobione (czy to w pracy, czy w domu), w końcu zrobi to ktoś inny. Jeżeli zaś nie zrobi - to znaczy, że mogło być nie zrobione i świat się nie zawalił."
póki co śmierdzą nowością (taki jakby zapach koca, czy kleju...)
juz 1 dzien stoja w pokoju to troche wywietrzaly
a co do grzania głośników to robie to teraz chociażby
spokojna głowa, impra dopiero we wtoreczek
co do wlasnej konstrukcji glosnikow - to jednak wymaga doswiadczenia ;p .. w sensie zeby zrobic co nie tylko dudni, ale gra
poza tym wątpie, że przy cenach sklepowych uda sie zrobic 40 litrową, trzydrożną kolumne za 100 zł
przypomne: 30cm niskotonowca, 10cm tweeterek i 10cm piezo
btw. odpaliłem Vivaldiego...
powiem ze to sie ma nijak do prawdziwego glosu z 15- watówek dołączanych do wież stereo
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Pomysł tej strony zrodził się w chorych umysłach Akiry & Jumpera
Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kopiowanie materiałów ze strony bez zgody autorów zabronione.
Treści publikowane na tym forum są własnością ziomów którzy je zapodalii i wali nas co oni tam nawymyślali