Wysłany: Nie 11 Mar, 2007 12:43 zasilacz do nowego PC
no wiec kupuje nowy sprzecik i nie wiem jaki zasilacz do niego wziąśc narazie mam 2 typy:
Kod:
HuntKey HK-350AP (ponoc wyciąga 400w z palcem w ... :P )
i Chieftec GPS-450AA-101A ATX 450 Watt
nie wiem który wybrac lub jaki inny wybrac pomocy
tylko wiecie nie oczekuje odpowiedzi typu bierz chieftec'a bo ma 450w itd najlepiej niech sie wypowiedza ludzie którzy posiadaja jakąś wiedze na ten temat aha zasilacz pod sprzet :
Kod:
Intel Core 2 Duo E4300 1.8 GHz(@6700 3GHz - bez zmiany napięcia)
Gigabyte GA-945P-S3 i945P
Kingston 1GB DDR2-667 Dual Chanel Kit Non-ECC
Seagate ST3250624AS 250GB sATA II 16MB
Galaxy GF 7600GS 128MB 1,4ns Zalman 128 Bit TV DDR3
do tego naped i karta dzwiekowa
moze sie myle ale to powinno ciągnąc okolo 300W maxymalnie nie mam pewnosci
aha zasilacz do 200zł moze byc do 250 bo mam taniej z hurtowni
wez hunkeya 400 a nie 350 ten huntkey jest wydajniejszy od tego chiefteca sam sie zastanawialem nad tymi zasilaczami i wzialem huntkeya ma wiekszy wiatrak od chiefa i jest wydajniejszy a jaki cichutki
hyba jednak wezne
Chieftec GPS-450AA-101A ATX 450 Watt
bo dowiedziałem sie od kumpla z hurtowni ze huntkey nie produkujajuz zasilaczy tzn produkują tylko dla cooltec'a (jakos tak to sie pisze ) i to tylko wyższe modele pozatym im wiecej wat tym lepiej bo jesli zasilacz chodz cały czas max obciązony to kondensatory szybkowyschną i wogule sie posypie nawet najlepszy zasilacz tak ma ;/ wiec muj wybur padłna Chieftec'a hyba ze macie jeszcze jakie spropozycje do 200zł ? no i nie mniej jak 400w:)
to że masz dysleksje nie oznacza, że nie masz sie zastanawiać nad tym co piszesz. A ja wiem, że potrafisz pisać bez błędów tylko jesteś leń i nie chce Ci się myśleć
jak by sie dało 3,7 to inwestuje w azot
jeśli chodzi o zasilacz kupiłem po hurtowej cenie 176zł chiefteca i jestem zadowolony dzis kupuje reszte sprzetu no i bede kręcił bo zainspirowało mnie to http://www.pcworld.pl/news/news.asp?id=106041 :]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Pomysł tej strony zrodził się w chorych umysłach Akiry & Jumpera
Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kopiowanie materiałów ze strony bez zgody autorów zabronione.
Treści publikowane na tym forum są własnością ziomów którzy je zapodalii i wali nas co oni tam nawymyślali