m0je cfG . Mam taki problem . Gram czasami an Acridzie i mam choke 30-40 wpisuje rate 2500 choke 20 . Wchodze na lola choke 0 wpisuje execa (cfg) loss 15 ??
//The Hop
alias +sbh "alias _special aubh; aubh;bind a +lhop;bind d +rhop;hopbind"
alias -sbh "alias _special slot10;hopunbind"
alias aubh "+jump; wait; -jump; wait; special"
alias +lhop "+moveleft;+left"
alias -lhop "-moveleft;-left"
alias +rhop "+moveright;+right"
alias -rhop "-moveright;-right"
alias hopbind "bind leftarrow +lhop;bind rightarrow +rhop;-moveleft;-left"
alias hopunbind "bind rightarrow +moveright;bind leftarrow +moveleft;-moveright;-right;-moveleft;-left"
//Newer Bhop
alias +newbh "alias _special jump; jump"
alias -newbh "alias _special"
alias newbhtoggle "bhopon"
alias jump "special; wait; +jump; wait; -jump"
alias bhopon "bind space +newbh; speak on; alias newbhtoggle bhopoff"
alias bhopoff "unbind space; bind space +jump; speak off; alias newbhtoggle bhopon"
bind "v" +newbh
//============================
//=====matrix
//============================
alias w "wait"
alias w2 "w; w"
alias w4 "w2; w2"
alias sl1 "slot1"
alias sl2 "slot2"
alias sl3 "slot3"
alias sl5 "slot5"
console "1" // required by CPL
scr_conspeed "9999"
hud_fastswitch "1" // settings allowed by CPL
hud_centerid "1" // Center names on/off - allowed by CPL
hud_takesshots "0" // Automatically take screenshot at the maps end on/off
cl_radartype 1
cl_righthand "1"
cl_dynamiccrosshair "1" // Dynamic Crosshair on/off
cl_bobcycle "0.800000"
cl_corpsestay "160"
cl_idealpitchscale "0.8"
cl_vsmoothing "0.05"
cl_solid_players "1" // CPL Europe Required - toggles solid player models - 1 is on, 0 is 'off
cl_minmodels "1" // cl_minmodels "0" sets to the default of (11) models, 1 - 1 model
setinfo "_vgui_menus" "0" // Grafic menus on/off
setinfo "_ah" "0" // Autohelp on/off
setinfo "_dm" "0" // no map info please
sv_aim "0" // required by CPL
violence_ablood "1" // Standard Blood On
violence_agibs "0" // Standard Gibs On
violence_hblood "1" // Extra Blood Off
violence_hgibs "0" // Extra Gibs Off
rakowiak musisz wiedziec 2 rzeczy:
1) (subiektywna) masz pojebany cfg bo przewijalem ten topic rolką dobre 15 sek.
2) (obiektywna) rate odpowiada za ograniczenie wysylania i żądania danych,
loss - dane utracone (w drodze server -> twoj komp)
choke - dane nie wyslane (w drodze twoj komp -> server)
o ile sie nie myle tak jest,
wiec im mniejszy rate tym wiekszy ping (lagi) ale choke i loss sie zmniejszaja (statystycznie)
i na odwrot,
oczywiscie wszystko to tez zalezy od ustawien i mozliwosci servera.
prosze o zweryfikowanie tego co napisalem przez kogos o wiekszej wiedzy
_________________ " Jeżeli coś ważnego musi być zrobione (czy to w pracy, czy w domu), w końcu zrobi to ktoś inny. Jeżeli zaś nie zrobi - to znaczy, że mogło być nie zrobione i świat się nie zawalił."
wypierdol cfg, zaloz nowy. Wpisz komendy ktore ci sa POTRZEBNE + rate i ewentualnie jakis bind na kupowanie jak bardzo potrzebujesz... Wszystko zapisz + zrob sobie kopie gdzies na twardym.
Rakow + zrob inaczej .... najpierw mialem napisac to co Dev ale jednak nie:
porob pliki:
dema.cfg
kupowanie.cfg
costaminnego.cfg
jeszczeinne.cfg
i powrzucaj tutaj takie gowienka jak te skrypty na 20 dem ...
_________________ " Jeżeli coś ważnego musi być zrobione (czy to w pracy, czy w domu), w końcu zrobi to ktoś inny. Jeżeli zaś nie zrobi - to znaczy, że mogło być nie zrobione i świat się nie zawalił."
rakow - ja jestem mańkutem to raczej na moim configu nie pograsz , ale jak chcesz to zapodam ci jutro na jakiegos ftp'a bo teraz nie mam dostepu do kompa z cs'em.
Harborn- jest takie cos jak USERCONFIG.CFG do ktorego sie wrzuca aliasy(wtedy one nie znikaja z configa).
Glownie chodzi o rozpierdol w tym cfg. Zalecam zrobic tak jak ja mowie
Mam taki problem . Gram czasami an Acridzie i mam choke 30-40 wpisuje rate 2500 choke 20 . Wchodze na lola choke 0 wpisuje execa (cfg) loss 15 ??
jak zmieniasz wartośc w konsoli to ona ci się nie zapisuje w twoim configu, więc jak dajesz exec swojego configa to ci zmienia się wartość na tą zapisaną w cfg
aby zmniejszyć loss i choke musisz pokombinować z komendami cl_upderate i cl_cmdrate
ale z tym rate to chyba amsz za małą wartość, ja mam rate ustawione na 20000, a z tego co pamiętam to kiedyś mi się przestawiło na 2500 i miałem choke i lossa wysokiego
rakow - ja jestem mańkutem to raczej na moim configu nie pograsz , ale jak chcesz to zapodam ci jutro na jakiegos ftp'a bo teraz nie mam dostepu do kompa z cs'em.
Harborn- jest takie cos jak USERCONFIG.CFG do ktorego sie wrzuca aliasy(wtedy one nie znikaja z configa).
Glownie chodzi o rozpierdol w tym cfg. Zalecam zrobic tak jak ja mowie
wiem ze jest cos takiego tylko chodzi mi o to zeby rozdrobnic go... latwiej bedzie wszystko szukac ...
albo zrobic:
skrypty.cfg
ustawienia.cfg
a w userconfig.cfg wpisac:
exec skrypty.cfg
exec ustawienia.cfg
i tyle ^^
duzo mozna zrobic tylko trza chwile posiedziec nad tym
jak nawet ci sie nie chce zrobic kilku prostych bindow na kupowanie, a bedziesz ogladal cale cfg
a co do towjego cfg, to tak jak ktos powiedzial,
wiekszosc komend sie powtarza ...
nie wiem na co tez masz te skrypty bo one ci sie do niewielu rzeczy przydadza,
a nawet wydaje mi sie ze polowy z nich nie uzywasz, lub zapomniales gdzie sa zbindowane .
jak nawet ci sie nie chce zrobic kilku prostych bindow na kupowanie, a bedziesz ogladal cale cfg
a nawet wydaje mi sie ze polowy z nich nie uzywasz, lub zapomniales gdzie sa zbindowane .
i jeszczez jedno zdanko na koniec.
syf masz w tym straszny.
Wiem ,ze mam syf w tym cfg .Skrypta uzywam kazdego oprucz bunny hop ( tylko na lanie ) ja chce miec cfg taki sensowny dopasowany to mojego stylu gry oraz myszki. Szukam od was pewnej podpowiedzi
i jeszczez jedno zdanko na koniec.
syf masz w tym straszny.
Wiem ,ze mam syf w tym cfg .Skrypta uzywam kazdego oprucz bunny hop ( tylko na lanie ) ja chce miec cfg taki sensowny dopasowany to mojego stylu gry oraz myszki. Szukam od was pewnej podpowiedzi