drogi perku, chodzi o to, ze podmieniasz ustawienia - config z ustawieniami o nazwie "very high" zmieniasz na nazwe "high" i to wszystko. w jakims tam folderze.
oczywiscie, ze mozna miec wiele systemow, a mozna miec wlaczone nawet dwa naraz
_________________ Right now I'm on the edge
So don't push me
I aim straight for your head
So don't push me
Fill your ass up with lead
So don't push me
I got something for your ass, keep thinking I'm pussy
A wedlug mnie jest bardzo dobrze,ale bez rewelacji, jesli te detale pod very high rzeczywiscie robia duza różnice to warto pokombinowac, bo mam wrazenie, ze w tej grze high oznacza to co w innych medium
a jak ktos ma dx 10 niech wrzuci te same screny (v.high/high) dla porownania, ale swoje a nie z netu
sprawdzal ktos czy oni rzeczywiscie mowia po koreansku? ciekawe wyzwanie
Niepotrzebna jest VISTA, aby cieszyć się detalami Very High
Da się odpalić detale Very High w XP.
Gry-online.pl napisał/a:
Posiadacze „blaszaków” nie muszą dysponować systemem operacyjnym Windows Vista, aby w demie gry Crysis oglądać najlepsze efekty wizualne, dostępne dla kart graficznych obsługujących DirectX 10. Maksymalne detale można z powodzeniem uruchomić w Windows XP, czego dowiódł jeden z użytkowników serwisu Crysis Online.
Sztuczka polega na ręcznej zmianie ustawień w plikach konfiguracyjnych, zlokalizowanych w katalogu:
.../Crytek/Crysis SP Demo/Game/Config/CVarGroups
Aby dokonać korekty ustawień, należy w każdym z plików zamienić słowa high na very high, a następnie zapisać zmiany. W ten oto sposób wymusimy na grze najwyższe detale, mimo że w menu nadal nie będzie można ich ustawić w normalny sposób.
Zaprezentowana wyżej metoda została już potwierdzona przez innych użytkowników – w tym miejscu można zobaczyć obrazki prezentujące różnice pomiędzy wysokimi i bardzo wysokimi detalami. Oczywiście aby cieszyć się wszystkimi efektami wizualnymi, należy dysponować odpowiednio mocną kartą graficzną. Tak jak już wspomniano powyżej – system operacyjny Windows Vista nie jest w tym przypadku potrzebny do szczęścia.
A wedlug mnie jest bardzo dobrze,ale bez rewelacji, jesli te detale pod very high rzeczywiscie robia duza różnice to warto pokombinowac, bo mam wrazenie, ze w tej grze high oznacza to co w innych medium
a jak ktos ma dx 10 niech wrzuci te same screny (v.high/high) dla porownania, ale swoje a nie z netu
sprawdzal ktos czy oni rzeczywiscie mowia po koreansku? ciekawe wyzwanie
pogralem pare min i grafa fajna tylko powiedzi mi jaki wy sprzet macie ze chcecie gre odpalic na detalach ustawionych na High bo umnie plynnie chodzi dopiero na medium ...
_________________ Masz głowę i chu* to kombinuj !!