Jestem negatywnie nastawiony do nowych tytułów. Bo jedyne, co widzę, to tylko grafa, grafa grafa grafa, non stop ta pierdolona grafa. 0 nastawienia na fabułę (taaa, łatwo wymyśleć że jakiś komando Dżony jako jedyny uratowany z katastrofy, trwaił na terytorium wroga, i musi wszystkich rozjebać ), 0 nastawienia na klimat... tytuły są świetne technicznie, ale po 3 miesiacach są już w zapomnieniu (przykład... FEAR? Kto o nim pamięta jeszcze? )... Dlatego wkurwiam się jak widzę nowy FPSy z zajebistą grafą, bo wiem że to nie bedzie oferować nic więcej, nie wciągnie mnie to tak, jak starsze gry...
Ale jak zobaczyłem Crysis... a dokładnie trailer. Nie chodzi mi tu o grafę. Chociaż przyznam że to coś pięknego, niewyobrażalnego, coś cooooooooool. Ale klimat. Ja pierdole, to po prostu zabija klimatem... jestem pewien że podzieli los Far Cry'a i zostanie legendą...
Mazi, chyba troche przesadzasz. Zauwazylem, ze jest taka moda na narzekanie na nowe gry i nostalgiczne wspominanie starych. Oczywiscie, ze kiedys wyszlo mnostwo dobrych gier i ciezko dzisiaj o powtorzenie niektorych sukcesow. Jednak nadala wychodza dobre gry, posiadajace nawet fabule. Np. teraz naparzam w Call of Cthulhu: Dakr Corner of the Earth i tak gra klimatem niszczy wszystko w co mialem ostatnio przyjemnosc zagrac (a troche gram , stad zreszta moja absencja na serwerku).
W ogole zastanow sie co piszesz, bo to chyba ty napierdzielasz wciaz w te jebane wyscigi i gardzisz najelpszym rodzajem gier, jakim jest cRPG, a tam wiele gier posiada i fabule i klimat
ps. ssij
_________________ Jesteśmy otoczeni?!? Wspaniale! Teraz możemy atakować we wszystkich kierunkach!!
gra na pewno będzie zajebista, oprócz grafy JUŻ widać że ma swój klimat.
Co do gatunków gier to wg. mnie po prostu RZĄDZĄ gry cRPG i DWIE sieciówki: CS i WoW.
Samochodówki są po prostu nude, skręt, gaz, hamulec, powtórzyć... Czasem kupi się jakiś spojlerek i to wszystko. Po drugie prawie każda gra cRPG, i każda rozgrywka (CS) i każdy czas (WoW) są inne, a w samochodówkach WSZYSTKO jest takie same.
tak by the way, nowy crysis bez efektow w nominalnej rozdzielczosci 1024x768 wyciaga 25-30 klatek... na procku x6800 i grafie 8800GTX... bynajmniej takie plotki kraza po necie, jak dla mnie sa one calkiem wiarygodne. Patrzcie na ta grafe, patrzcie na te bajery... podejrzewam, ze na mojej rozdzielczosci nie ruszy (1680x1050) w ogole.
A to jest jakaś lepsza karta niz 8800ultra? Chyba nie.
A z resztą, jebać to, tak czy siak trzeba wydac grube pieniądze, żeby zagrac w Crysisa na maxa i w duzej rozdziałce. Coraz bardziej mnie to wkurwia, kupie sobie Xboxa 360 i mam w dupie wymagania gier, nie będzie na iksa Crysisa, ale nie tylko ta gra wychodzi.
A to jest jakaś lepsza karta niz 8800ultra? Chyba nie.
jest w pizdu kart wydajniejszych od 88GTX czy ultra... przyklad? Quadro FX za kilkanascie kafelkow?
dlatego tak interesuje mnie platforma testowa crysisa, ale ponoc na targach crysis chodzil na podkreconym c2d extreme i tandiemie dwoch 8GTX... wiec troche rubo ;]
Swego czasu wiekszosc nowosci byla prezentowana na quadro zeby pokazac gre w jak najlepszym swietle, daltego mnie zastanawia czy w tym przypadku, nie uzyto podobnego chwytu...
maja pokazac ta gre na 386dx 40mhz, zeby nie ruszyla? czy moze na athlonie 3000+ i gf6800gt gdzie bedzie skakac w chuj?
chyba o to chodzi, zeby pokazac PELNE mozliwosci graficzne gry, ktora ma byc hitem w chuj i spowodowac w jakims tam stopniu, ze ludzie kupia se nowy sprzet
jak wyszedl Farcry, to przeciez przecietnego gracza nie bylo stac na komputer, ktory by uciagnal ta gre na maksymalnych detalach
_________________ Jesteśmy otoczeni?!? Wspaniale! Teraz możemy atakować we wszystkich kierunkach!!
nie skorzeny, nie maja jej pokazywac na gf6800 ale dac ludziom do wiadomosci, na czym stoi gra. Co innego wsadzic ogolnodostepna karte graficzna pokroju gf8800gtx za jedyne 2k a co innego quardo za kilkanascie tysiecy...
tak jak pisał Mazzeo niedługo trzeba będzie zaopatrzyć się w konsolę jakąś i mieć w dupie wymagania... bo na komputery robienie gier i spełnianie ich wymagań robi się coraz bardziej chore
_________________ "Przyjaźń jest wszystkim, to coś więcej niż talent, więcej niż władza. Nigdy o tym nie zapominaj."
A może być też tak, że Nvidia udostępniła prototypy G90... ale to mało prawdopodobne.
Ja już i tak zbieram na X360, bo pójdę z torbami jak bede musiał modernizować kompa co rok, zeby zagrac w nowe gierki... a na konsoli kupujesz gre, wkładasz płytkę i grasz... bez instalowania, bez zmieniana opcji grafiki na niższe...
Komp zostanie do strategii i do fpsów, których nie ma na konsolach typu CS albo Battlefield.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum