Fajnie, ze to ja moge poinformowac, ze najlepsza gra w jaką kiedykolwiek grałem powraca po wielu latach
gra będzie napędzana za pomocą zmodyfikowanego silnika Gamebryo, użytego m.in. w The Elder Scrolls IV: Oblivion.
I niestety to mnie martwi, grą nie zajmuje sie nikt ze starej ekipy, ze wzgledu na nowe czasy moze ona byc wydana w postaci FPP lub TPP i w dodtaku jeszcze na xboxa, chyba wszyscy pamietaja ta profanacje fallouta wydana na play'a
Prace rozpoczęły się w końcówce grudnia i nic jeszcze nie wiadomo
powstały juz 3 grafiki do F3, odliczanie trwa, teaser ma pojawic sie za 15 dni, ale nie podniecałbym sie nim, bo wiele punktów moze sie okazac zwyklym chwytem i niewypali..z racji konsol
strona głowna Fallout 3
Wypuszcono takze grywalne, ale bardzo wczesne alfa alfa demo projektu Van buren, pierwotnej wersji F3 Black Isle Studio, ktore niestety odwołało ten projekt i juz go nigdy nie zobaczymy. Kto chce moze sobie pograc i zobaczyc jak to mialo wygladac w 2003r, sam zobaczylem i wyglada dosc biednie ale wiadomo, ze to wczesna alfa, duzo rzeczy nie dziala i czesto sie wiesza
Co warto wiedzieć:
1. Aby zainstalować, wystarczy rozpakować plik RAR i kliknąć F3.exe. Za pierwszym razem trzeba chwilę poczekać.
2. Nie zapomnijcie, że to tech-demo pre-alpha z 2003 roku: niemal nie ma mechanizmu walki (tylko cienki czas reczywisty), z grafiki są tylko podstawy.
3. Plik ma co prawda aż 241 MB, ale nie rozczarujcie się, że nie zapewnia całego dnia rozrywki.
4. Także w stylu Fallout, oraz w stylu dem, pełno tu pluskiew - spodziewajcie się wielu awarii programu.
Powstaje także ciekawy mod do Fallout Tactics pod nazwą Darkfall, jest już nawet demo, nie badałem go jeszcze, można je ściagnąć z oficjalnej strony, a takze obejrzec screenshoty i dowiedziec sie innych rzeczy, stronka jak i mod są w jezyko polskim
Ja tam bardzije czekam na Starcrafta 2, w przeciwienstwie do Fallouta 3, tej gry nie da się zjebać (Blizzard robi tylko świetne gr), a F3 robi bethesda... i jeszcze na konsole
to juz nie robia gier w stylu np. CivCity, albo Anno 1502(chyba ten rok) albo ... no sam nie wiem. Mam kurwa kompa, a nie mam w co grac. Nie moge znalezc nic co by mi podeszlo, a sciagac gre i spr czy ta bedzie ok... od dwoch tyg probuje Company of Heroes sciagnac. Niestety transfer na 10% sie zesral i nie ciagnie w ogole. Wkurwiac mnie to wszystko zaczyna powoli...
milka, company of heroes niedlugo bedzie kosztowac 59zł w platynowej kolekcji... ja bym predzej gre kupil, czasu nie marnowal na sciaganie i nie tracil nerwów.
okładka fajna, ale ten filmik jak dla mie to bardzo kiepski, wydaje mi sie, ze za wszelką cene chca zwrocic uwage na podobienstwa do poprzednich czesci, zarowno, wykonanie jak i głos lektora nie daja watpliwosci. Wcale by mnie nie zaszkoczylo jakby ten filmik powstal do F2 czy FT Nie wiem czy to ma byc taka zaslona dymna, zeby uspokoic graczy, ze jest "po staremu" a potem sie okaze totalny gniot, czy rzeczywiscie bedzie tak fajnie
Gdyby wstawili jakies nowe rzeczy, nie odnoszące się do starych Falloutów to by było: "eee żal, w ogóle nie ma nawiązania do poprzednich części, to juz nie jest stary Fallout, będzie kicha".
A teraz specjalnie zrobili trailerek tak, zeby nawiązywał do jedynki i dwójki i też narzekania: "eee specjalnie to zrobili, żeby nawiązać do starych falloutów, a się okaże że będzie gówno, kicha i tyle"
Wniosek - może w ogóle nie powinni wypsuzczac trailerów, bo zawsze bedzie narzekanie?
No ja bardzo chetnie zobacze nowa gre i nowosci i urozmaicenia, ale ze starym klimatem
tyle, ze po tym filmiku mam wrazenie, ze to F2½ i wyglada jak z 2000r, chodzi o to, ze obawiam sie, ze filmik będą "stare" nawiazujace do tamtych czesci a gra ni chuja, a ma byc odwrotnie
No wiec wydalo sie, F3 to bedzie fps z elementami rpg, chociaz wmawiaja ze to rpg z elementami fps
Bedzie mozna grac z perspektywy 3 osoby, ale jak ujawniono nie jest to widok docelowy, o rzucie izometrycznym mozna zapomniec. Podobno maja tez byc postaci niesmiertelne ja np dzieci, i to ma byc kurwa fallout?? a gdzie te smakowe strzaly w plecy uciekajacym dzieciakom i opinia "childkiller?" ma tez nie byc celowania w oczy i krocze...
miałem się wziąźć za pierwsze czesci ale jeszcze mnie tak nie mierzwi mocno<hajshajshajs>...
po przeczytaniu wczesniejszych informacji oraz eksluzywnego artykułu w nowym CD-A twierdzę że zmiana ekipy nie doprowadzi do utraty falloutowości, wręcz przeciwnie, będzie sie starać o jej wzmocnienie, wprowadzenie w next gen gier... jak na razie cud miód, orzeszki itp itd.
według mnie to będzie kolejny zajebisty kamien milowy wsród rpg nowej generacji i wyjdzie generalnie zajebisty produkt koncowy
wykładać kase na kompa dzieci
EDIT:
generalnie wspomniany artykuł zajebisty też jest i zalecam zainteresowanym ruszyć dołpe do kiosku, choć to tylko kilka stron (4)
na poczatku wciaga ale pozniej wkurwia beznadziejne 30 minutowe bieganie po pustkowiu i zabijanie scierwa pogralem 4 dni usunalem bo zanudza po pewnym czasie gry
no chyba zartujesz!
az tak spierdolili ?
cholera, ja naprawde nie wiem co za pajace robia takie gry w stylu 3d, z super bajerami itp itd. wyobrazasz sobie klasycznego fallouta z prerenderowanymi tlami itp itd? ograniczen na pamiec to juz prawie zadnych dzisiaj nie ma.
no ale tak to jest jak durnie rzadza np takim Sony. Jak robilismy Elefunka to typy w pewnym momencie (no nie wiem - zostal nam moze miesiac do skonczenia gry?) stwierdzili, ze nam juz wiecej nie zaplaca i ze wola zeby ta gra sie w ogole nie ukazala. normalnie skurwysynstwo pierwsza klasa. jak dla mnie sony to maszynka do robienia kasy - sprzedawaliby nawet gowno gdyby mogli na tym zarobic.
notabene - Sony wymusilo na nas zeby slonie SRALY, kumasz? bo to gra dla dzieci i dzieci beda sie cieszyly ze slon sie obsral. zenada.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Pomysł tej strony zrodził się w chorych umysłach Akiry & Jumpera
Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kopiowanie materiałów ze strony bez zgody autorów zabronione.
Treści publikowane na tym forum są własnością ziomów którzy je zapodalii i wali nas co oni tam nawymyślali