LoL AttAcK: FORA Strona Główna LoL AttAcK: FORA

FAQFAQ  Mapa GoogleMapa Google  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Gothic3
Autor Wiadomość
ah 
Łowcy

Ulubiona gra: chowanego
Wysłany: Pon 27 Mar, 2006 10:39   Gothic3

No więc gra się nazywa Gothic

tutaj kilka screen'ów : http://www.gothic.phx.pl/...?album=21&pos=0

gierka pod względem grafy jest full wypas :mrgreen: aaa co wiele mówić wogóle zajebista :mrgreen: :lol:

polecam zagrac w pierwsza i drugą część.... gra ma naprawde fajną fabułe, trzecia część ma pomoć zajebiście dużą mape (będzie gdzie biegać :mrgreen: ) - zagrasz w pierwszą musisz zagrać w reszte .. bo tak wciąga.. niczym cs :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

P.S. Nic tylko czekać aż będzie polska premiera.... co z tego że pisałem niemca na maturze ale i tak po niemiecku to ja grał nie będę :mrgreen:

EDIT: Gra sie nazywa Gothic a nie Ghotic, troche szacunku dla takich tytulow. poprawilem juz za ciebie :P (Skorzeny)

(c) by Skorzenny :mrgreen:

Nietoperek 
Łowcy
deMo

Ulubiona gra: C&C: 3, Cry
Wysłany: Pon 27 Mar, 2006 12:19   

Ciekawe czy ta gra przebije pod względem fabuły i grafiki

The Elder Scrolls IV: Oblivion

KLIK

MaZZeo 
Woody LoL

Wysłany: Pon 27 Mar, 2006 19:00   

Się podniecają wszyscy tymi grami RPG, ŁAŁ mam nowy 462 level, mam 12 złotych rękawić smoka, 3 laski druidów i 5 mieczów z magicznego tytanu, PFFF :D

Skorzeny 
ekip@

Ulubiona gra: Fallout 2
Wysłany: Pon 27 Mar, 2006 19:22   

Mazi, nie wiem czy jestem w stanie wybaczyc ci twa ignorancje :evil:

Gothic nie jest gra MMORPG ani zadnym hack'n'slashem.

Wiecej nie napisze, bo i tak nic nie zrozumiesz :P

virus 
Łowcy

Ulubiona gra: counter-strike
Wysłany: Pon 27 Mar, 2006 19:26   

ludzie dajcie mi ta czesc gothica albo heroes 5 to mi sie wreszcie nie bedzie nudzilo ;)

orsoN 

Ulubiona gra: CS'ek :D
Wysłany: Wto 28 Mar, 2006 13:52   

zobacz mazzeo MMORPG to calkowicie zmienia postac rzeczy ! :| juz sie nie moge doczego nowego MMORPG bo to napewno bedzie super i wogole wiem co to znaczy i chce mi sie w to grac xD

MaZZeo 
Woody LoL

Wysłany: Wto 28 Mar, 2006 16:43   

zamiast grać w te głupoty z magią, wolę pojeździć po torach z polakami w to --> GTR2

Blu 
ekip@

Ulubiona gra: sie gra sie ma
Wysłany: Sro 29 Mar, 2006 03:12   

Eh Mazzeo nie znasz się ;) gothic ma naprawde niebanalną fabułe, grafiką może nie dorówna TES IV ale grywalnością napewno pobije, niedawno ponownie skonczylem jedynke i znalazłem gościa schowanego w skałach :D w dwójce gdzie zawiera sie prawie cała mapa z jedynki jest już po nim tylko list, że uciekł z tego miejsca :D ja nie lubie magii a uwielbiam gothica bo możesz robic naprawdę dużo, możesz zostać łowcą smoków, kowalem, rolnikiem, myśliwym, najemnikiem, strażnikiem, złodziejem, alchemikiem, iść na dziwke, palić dżoje albo z faji wodneji, dać każdemu w ryja albo z półobrotu :P zająć komus łóżko albo opłacić je w karczmie, grać na lutni, smażyć mięso na patelni :D mieszać zupe :D aranżować śmieszne sytuacje, zamienić sie w dowolnego stwora z gry no można robić dużo i nie trzeba specjalnie korzystac z magii,
a w 3 mają dodać konie, juz widze te pościgi :P i ma byc tego więcej i więcej i więcej :D
ale chyba ciut za wczesnie poruszony temat bo premiera ma byc jakoś w grudniu a wer. polska za rok...

ah 
Łowcy

Wysłany: Sro 29 Mar, 2006 05:44   

Mazzeo a grałeś w to ?, :mrgreen: jak nie to nie zrozumiesz :mrgreen: ,

Ehh Blu nie zapominaj że możesz sobie zupke z chrząszczy wcinać :razz:

ja jedynke przeszedłem 3 razy, drugą część 4 razy ? czy jakoś tak :mrgreen: i dalej mi się nie znudziła .. zagrałbym jescze raz ale nie mam kiedy :razz:

P.S. ale wpadka z tą nazwą :oops: :lol:

MaZZeo 
Woody LoL

Wysłany: Sro 29 Mar, 2006 09:01   

ah, ja spróbowałem trochę fantasy czy rpg, i tylko HoMM mi się spodobał, bo to bardziej była gra taktyczna niż "magiczna". Reszta to szit :D

jak wyżej mówiłem, wolę pojeździć na kierownicy w tą gre pod moim avatarem :D

JaREjL 
Łowcy
100% LoLek

Ulubiona gra: PES
Wysłany: Sro 29 Mar, 2006 14:48   

fajna giera ten gothic a kiedy premiera 3?? w kwietniu??

Blu 
ekip@

Wysłany: Czw 30 Mar, 2006 17:32   

Ah no wlasnie :mrgreen: zupa z chrząszczy, zupa z pełzaczy,zupa korzenna, a w menu jeszcze szynka, chleb zwykły/gorzki, jałbko, ser, mięso smażone/surowe, grzyby, ryż, jagody, winogrono, napoje: woda, wino, ryżówka, piwo zwykłe/mocne (dębowe :P ), zapomniałem jeszcze o base jumping :D najlepiej tak przed zachodem słońca można dla efektu sobie zapalic pochodnie, jak to sie fajnie leci ze skał, wodospadów, zamkowych wież/ murów (najlepiej sprowokować jakąś bitwe i oglądać jak 10 kolesi biegnie i spada za tobą), spływów kajakowych jeszcze nie ma, ale może opcja z koniem otworzy przed nami nowe możliwości i da sie naszego rumaka zachęcić do różnych takich ekstremalnych sportów :D
Fajnie jest też przywołać jakies stwory np. szkielety a samemu zamienić sie w trolla i wparować do jakiejś osady i dostarczyć mieszkańcom rzadkich rozrywek, można też ściągnąć za sobą "pół lasu" w pobliże ludzi a poźniej wrócić i przeszukać zwłoki :D , w dwójce przyciągnąłem za sobą 2 trolle do osady Lee, co tam sie działo :D
Gdy ktoś jest dla nas za mocny a nas denerwuje albo chcemy jego miecz to można mu ubliżyć z papcia (szkoda miecza wyciągać :D ) i zaciągnąć go do jakiejś rzeki, jeziora, jest duża szansa, że źle skoczy i sie utopi :D

Nietoperek 
Łowcy
deMo

Wysłany: Czw 30 Mar, 2006 19:32   

Blu napisał/a:
Ah no wlasnie :mrgreen: zupa z chrząszczy, zupa z pełzaczy,zupa korzenna, a w menu jeszcze szynka, chleb zwykły/gorzki, jałbko, ser, mięso smażone/surowe, grzyby, ryż, jagody, winogrono, napoje: woda, wino, ryżówka, piwo zwykłe/mocne (dębowe :P ), zapomniałem jeszcze o base jumping :D najlepiej tak przed zachodem słońca można dla efektu sobie zapalic pochodnie, jak to sie fajnie leci ze skał, wodospadów, zamkowych wież/ murów (najlepiej sprowokować jakąś bitwe i oglądać jak 10 kolesi biegnie i spada za tobą), spływów kajakowych jeszcze nie ma, ale może opcja z koniem otworzy przed nami nowe możliwości i da sie naszego rumaka zachęcić do różnych takich ekstremalnych sportów :D
Fajnie jest też przywołać jakies stwory np. szkielety a samemu zamienić sie w trolla i wparować do jakiejś osady i dostarczyć mieszkańcom rzadkich rozrywek, można też ściągnąć za sobą "pół lasu" w pobliże ludzi a poźniej wrócić i przeszukać zwłoki :D , w dwójce przyciągnąłem za sobą 2 trolle do osady Lee, co tam sie działo :D
Gdy ktoś jest dla nas za mocny a nas denerwuje albo chcemy jego miecz to można mu ubliżyć z papcia (szkoda miecza wyciągać :D ) i zaciągnąć go do jakiejś rzeki, jeziora, jest duża szansa, że źle skoczy i sie utopi :D

HeHeHe fajnie zachęcasz do tej gry :)
Szczerze to nie grałem jeszcze w Gothica :P Nie miałem natchnienia ale teraz po przeczytaniu takiej recenzji to chyba se zagram :)

ah 
Łowcy

Wysłany: Pią 31 Mar, 2006 20:12   

Blu ... widze że ładnie tam wymitałeś ... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: mi się jeszcze strasznie popoba jak są zrobione pochodnie.. jak się z nimi wchodzi do ciemnego tunelu... nagle robal (bez obrazy :razz: ) przed tobą.... ahhh strach się bać :mrgreen: kurde musze zagrać jeszcze raz tylko na kusze się rozwijać.. niewiem czemu ale zawsze mnie ciągło na miecze... (nie ma to jak komuś własnoręcznie przyjebać :mrgreen: )

P.S. aaaa a nazwy potworów to dopiero są wyjebane w kosmos :mrgreen: "ścierwojad, kretoszczur, pełzacz" itd,itp :mrgreen:

P.S.2 Osobiście lubiałem gonić jako "ścierwojad" :mrgreen:

JaREjL 
Łowcy
100% LoLek

Wysłany: Nie 02 Kwi, 2006 07:55   

a kieddy premiera poewiedzcie cos lolki ;D

ah 
Łowcy

Wysłany: Wto 11 Kwi, 2006 17:15   

mam gud nius :mrgreen:
premiera jest zapowiedziana na wrzesień 2006 także polska powinna być do końca roku (oby :razz: ) :mrgreen:

JaREjL 
Łowcy
100% LoLek

Wysłany: Pon 15 Maj, 2006 15:07   

eh.. przesuwaja ciagle te premiery i Heroes i Gothica ale mam nadzieje ze Gothica tez zeby poprawic bledy?? :cool:

Zoso 

Ulubiona gra: na gitarze :>
Wysłany: Sob 27 Maj, 2006 21:43   

OMG!
Grałem w 1 i 2 i były super ale to...to jest przegięcie..ta grafika jest poprostu cudowna! : O
Gdyby poszła na moim kompie (gra) .... 24/7 =D

ah 
Łowcy

Wysłany: Sob 14 Paź, 2006 14:45   

jest jest :mrgreen:

KLIK

naur 

Wysłany: Sob 14 Paź, 2006 23:27   

Według mnie Gothic to przepiękna gra i dokonała pewnego przełomu, bo nie jest grą MMORPG, a jest w niej tyle możliwości :mrgreen: można robić naprawdę WIELE RZECZY

:arrow: pobawić się w ninja, skakać po dachach miasta, usypiać ludzi i zabijać ich we śnie :D
:arrow: pobawić się w snajpera komandosa i postrzelać do ludzi ukrytym gdzieśtam, np. za skrzynką, krzakiem
:arrow: pobawić się w szkołę przetrwania, iść do lasu i przeżyć tam dzień w grze :P mnóstwo XP i mięsa :D
:arrow: pobawić się w kucharza, ukatrupić jakieś zwierze, jego mięso upiec i sprzedać :D
:arrow: ubrać jakąś omfg szate (polecam itar_xardas albo itar_dementor), nauczyć się 6 kręgu magi, "stworzyć" runy, i pokazać ludziom w grze co to są sztuczne ognie :D
:arrow: dla efektu można przychodzić do swojego domu/pokoju/klasztoru i chodzić codziennie tam lulu, gadać ze współlokatorami
:arrow: pobawić się we Sprite i Pragnienie, ściągając do miast duże ilości: -besti -demonów -orków. Nic tylko uciąźć, wyciągnąć popkorn i podziwiać.
:arrow: po prostu latać po świecie, Górnicza Dolina i Khorinis, a także Jarkendar, przepiękne okolice!
:arrow: ah a szukałeś Chromomaninów w jedynce? :d Zajebista zagadka!! i mnóstwo xp
:arrow: można pracować w grze, robiąc zadania od straży miejskiej, będąc czeladnikiem, albo najemnikiem strzegącym farmy. Mag może zawsze spopielić ludzi i przeszukiwać zwłoki ;P
:arrow: w jedynce jest fajny motyw który nazywa się "ej, masz mój miecz, oddawaj go" :D
:arrow: można prowadzić alfonskie życie, gmerając w statsach dziwek tak by były twoimi służkami, mieć 999 sztuk zielska, i dawać w pysk każdemu komu zapragniemy
:arrow: w jedynce jest fajna wyżywajka, Wrzód (zabiłem zaraz po wyjściu z miasta)
:arrow: można chodzić na polowania, mówi się że idziemy zabić trola albo cieniostwora, wyrzucamy mape i idziemy :D szukamy (ślady pasują do stworów), obmyślamy taktykę, zabijamy stworka, będąc czeladnikiem u Bospera możemy sprzedać skórę, albo oddać ją Raulowi w Obozie Najemników, spuścić mu wpierdol wziąść ją i sprzedać znowu :D
:arrow: możemy też zostać alchemikiem, dzięki naszym wysiłkom i wiedzy można wytwarzać miksturki. Niestety dragów możemy zrobić w sumie tylko dwa: zielsko skręcić i napój przyśpieszający.
:arrow: możemy zostać pożarci przez wielkiego potwora morskiego :D wystarczy iść do wody i płynąć baaardzo daleko a zostaniemy pożarci
:arrow: wykorzystywać błędy i poznawać poczucie humoru twórców (palisada orków i tablica od skrzata za nią, cmentarz niedaleko Farmy Onara)
i mnóstwo :arrow: więcej tego mogłoby być...

Gra jest naprawdę świetna, genialna i zajebista, naprawdę polecam.

ah 
Łowcy

Wysłany: Nie 22 Paź, 2006 12:11   

Kto chce linki do gothica 3 wer. english to piszcie na pw lub gg :mrgreen:

ah 
Łowcy

Wysłany: Pon 23 Paź, 2006 16:54   

moje wrażenia jak już odpaliłem ... bezcenne :mrgreen:

Blu 
ekip@

Wysłany: Pon 23 Paź, 2006 21:26   

jaki korsarz, ja tam kupuje kartona, wersje kolekcjonerskie na allegro juz sa po ponad 200zl, normalna ma byc po 129 chyba, jak nie będe mial ramów i full extra hiper detali to tego nie ruszam, mam zamiar wyciągnąć z tej gry wszystko, obejrzec każde drzewo i kamień, chce tam żyć :mrgreen: pamiętam, ze jak sie wchodziło do lasu w dwójce to szum drzew i ćwierkanie ptaków było tak realistyczne, jak w prawdziwym tylko zapachów brakuje, chociaż kiedys czytalem, ze pracują nad barwnikami zapachowymi w kompie, które na zasadzie mieszania mają nam dostarczać różnyc zapachów :mrgreen:

Są gry, które pozbawiają mnie racjonalnego myślenia były to: fallouty, HL i gothic
Dla HL2 kupilem karte za 1700zl po znajmosci, bo normalnie kosztowała 2500 :mrgreen:
Wyśrubowany sprzęt to jest to co mnie kręci mimo, że i tak nie gram hahaha ale ze mnei łeb! :lol:

Nietoperek 
Łowcy
deMo

Wysłany: Pon 23 Paź, 2006 21:34   

Blu napisał/a:
...tylko zapachów brakuje, chociaż kiedys czytalem, ze pracują nad barwnikami zapachowymi w kompie, które na zasadzie mieszania mają nam dostarczać różnyc zapachów...

Blu. Już uzyskali 3 zapachy jabłka, cytryny, pomarańczy.
Teraz to doskanalą :)

Blu napisał/a:
Są gry, które pozbawiają mnie racjonalnego myślenia były to: fallouty, HL i gothic
Dla HL2 kupilem karte za 1700zl po znajmosci, bo normalnie kosztowała 2500 :mrgreen:
Wyśrubowany sprzęt to jest to co mnie kręci mimo, że i tak nie gram hahaha ale ze mnei łeb! :lol:

Wyjdź, trzaśnij drzwiami i się nie pokazuj ...

PS Polecam "Dark Mesiasza" skoro masz dobrego PC :)

MaZZeo 
Woody LoL

Wysłany: Pon 23 Paź, 2006 22:04   

Podobno optymalny config do Gothica 3 to

Intel Core 2 Duo
2 GB RAM
Geforce 7900GT 256 MB

Cos takiego, szczególnie ram jest wazny, podobno przy 1GB gra sejwuje sie pół minuty, chyba tyle albo dłuzej poziomy sie ładują :lol:

Widać jak sie przyłozyli do optymalizacji.

BTW. G3 to gówno w porównaniu do Dark Mesiasza, chyba pierwsza gra RPG w moim zyciu, która mi sie spodobała :shock:

Caluseek 

Ulubiona gra: Napewno nie CS
Wysłany: Pią 27 Paź, 2006 14:01   

Nietoperek napisał/a:
Ciekawe czy ta gra przebije pod względem fabuły i grafiki

The Elder Scrolls IV: Oblivion

KLIK

Przebije , bo gothic ma w sobie to coś :D

Blu 
ekip@

Wysłany: Pon 30 Paź, 2006 02:25   

Wymagania sprzętowe: Windows(R) 2000/XP, Procesor Intel Pentium(R) 4/AMD 2 GHz lub równorzędny, 1024 MB RAM, Karta graficzna ATI Radeon 9000 lub NVIDIA GeForce FX 5200 (zgodna z pixel shader 1,4), 4,6 GB wolnego miejsca na dysku twardym, DirectX(R) 9,0c, kart dźwiękowa zgodna z DirectX(R) 8,1, napęd DVD,
Zalecane, Procesor Intel Pentium(R) 4/AMD 3 GHz lub równorzędny, 1,5 GB RAM, Karta graficzna ATI X1600 lub lepsza, GeForce 6800 lub lepszy, przynajmniej 256 MB

Masakra w ryj :???: :evil: