gierka pod względem grafy jest full wypas aaa co wiele mówić wogóle zajebista
polecam zagrac w pierwsza i drugą część.... gra ma naprawde fajną fabułe, trzecia część ma pomoć zajebiście dużą mape (będzie gdzie biegać ) - zagrasz w pierwszą musisz zagrać w reszte .. bo tak wciąga.. niczym cs
P.S. Nic tylko czekać aż będzie polska premiera.... co z tego że pisałem niemca na maturze ale i tak po niemiecku to ja grał nie będę
EDIT: Gra sie nazywa Gothic a nie Ghotic, troche szacunku dla takich tytulow. poprawilem juz za ciebie (Skorzeny)
zobacz mazzeo MMORPG to calkowicie zmienia postac rzeczy ! juz sie nie moge doczego nowego MMORPG bo to napewno bedzie super i wogole wiem co to znaczy i chce mi sie w to grac xD
Eh Mazzeo nie znasz się gothic ma naprawde niebanalną fabułe, grafiką może nie dorówna TES IV ale grywalnością napewno pobije, niedawno ponownie skonczylem jedynke i znalazłem gościa schowanego w skałach w dwójce gdzie zawiera sie prawie cała mapa z jedynki jest już po nim tylko list, że uciekł z tego miejsca ja nie lubie magii a uwielbiam gothica bo możesz robic naprawdę dużo, możesz zostać łowcą smoków, kowalem, rolnikiem, myśliwym, najemnikiem, strażnikiem, złodziejem, alchemikiem, iść na dziwke, palić dżoje albo z faji wodneji, dać każdemu w ryja albo z półobrotu zająć komus łóżko albo opłacić je w karczmie, grać na lutni, smażyć mięso na patelni mieszać zupe aranżować śmieszne sytuacje, zamienić sie w dowolnego stwora z gry no można robić dużo i nie trzeba specjalnie korzystac z magii,
a w 3 mają dodać konie, juz widze te pościgi i ma byc tego więcej i więcej i więcej
ale chyba ciut za wczesnie poruszony temat bo premiera ma byc jakoś w grudniu a wer. polska za rok...
Ah no wlasnie zupa z chrząszczy, zupa z pełzaczy,zupa korzenna, a w menu jeszcze szynka, chleb zwykły/gorzki, jałbko, ser, mięso smażone/surowe, grzyby, ryż, jagody, winogrono, napoje: woda, wino, ryżówka, piwo zwykłe/mocne (dębowe ), zapomniałem jeszcze o base jumping najlepiej tak przed zachodem słońca można dla efektu sobie zapalic pochodnie, jak to sie fajnie leci ze skał, wodospadów, zamkowych wież/ murów (najlepiej sprowokować jakąś bitwe i oglądać jak 10 kolesi biegnie i spada za tobą), spływów kajakowych jeszcze nie ma, ale może opcja z koniem otworzy przed nami nowe możliwości i da sie naszego rumaka zachęcić do różnych takich ekstremalnych sportów
Fajnie jest też przywołać jakies stwory np. szkielety a samemu zamienić sie w trolla i wparować do jakiejś osady i dostarczyć mieszkańcom rzadkich rozrywek, można też ściągnąć za sobą "pół lasu" w pobliże ludzi a poźniej wrócić i przeszukać zwłoki , w dwójce przyciągnąłem za sobą 2 trolle do osady Lee, co tam sie działo
Gdy ktoś jest dla nas za mocny a nas denerwuje albo chcemy jego miecz to można mu ubliżyć z papcia (szkoda miecza wyciągać ) i zaciągnąć go do jakiejś rzeki, jeziora, jest duża szansa, że źle skoczy i sie utopi
Ah no wlasnie zupa z chrząszczy, zupa z pełzaczy,zupa korzenna, a w menu jeszcze szynka, chleb zwykły/gorzki, jałbko, ser, mięso smażone/surowe, grzyby, ryż, jagody, winogrono, napoje: woda, wino, ryżówka, piwo zwykłe/mocne (dębowe ), zapomniałem jeszcze o base jumping najlepiej tak przed zachodem słońca można dla efektu sobie zapalic pochodnie, jak to sie fajnie leci ze skał, wodospadów, zamkowych wież/ murów (najlepiej sprowokować jakąś bitwe i oglądać jak 10 kolesi biegnie i spada za tobą), spływów kajakowych jeszcze nie ma, ale może opcja z koniem otworzy przed nami nowe możliwości i da sie naszego rumaka zachęcić do różnych takich ekstremalnych sportów
Fajnie jest też przywołać jakies stwory np. szkielety a samemu zamienić sie w trolla i wparować do jakiejś osady i dostarczyć mieszkańcom rzadkich rozrywek, można też ściągnąć za sobą "pół lasu" w pobliże ludzi a poźniej wrócić i przeszukać zwłoki , w dwójce przyciągnąłem za sobą 2 trolle do osady Lee, co tam sie działo
Gdy ktoś jest dla nas za mocny a nas denerwuje albo chcemy jego miecz to można mu ubliżyć z papcia (szkoda miecza wyciągać ) i zaciągnąć go do jakiejś rzeki, jeziora, jest duża szansa, że źle skoczy i sie utopi
HeHeHe fajnie zachęcasz do tej gry
Szczerze to nie grałem jeszcze w Gothica Nie miałem natchnienia ale teraz po przeczytaniu takiej recenzji to chyba se zagram
Blu ... widze że ładnie tam wymitałeś ... mi się jeszcze strasznie popoba jak są zrobione pochodnie.. jak się z nimi wchodzi do ciemnego tunelu... nagle robal (bez obrazy ) przed tobą.... ahhh strach się bać kurde musze zagrać jeszcze raz tylko na kusze się rozwijać.. niewiem czemu ale zawsze mnie ciągło na miecze... (nie ma to jak komuś własnoręcznie przyjebać )
P.S. aaaa a nazwy potworów to dopiero są wyjebane w kosmos "ścierwojad, kretoszczur, pełzacz" itd,itp
Według mnie Gothic to przepiękna gra i dokonała pewnego przełomu, bo nie jest grą MMORPG, a jest w niej tyle możliwości można robić naprawdę WIELE RZECZY
pobawić się w ninja, skakać po dachach miasta, usypiać ludzi i zabijać ich we śnie pobawić się w snajpera komandosa i postrzelać do ludzi ukrytym gdzieśtam, np. za skrzynką, krzakiem
pobawić się w szkołę przetrwania, iść do lasu i przeżyć tam dzień w grze mnóstwo XP i mięsa pobawić się w kucharza, ukatrupić jakieś zwierze, jego mięso upiec i sprzedać ubrać jakąś omfg szate (polecam itar_xardas albo itar_dementor), nauczyć się 6 kręgu magi, "stworzyć" runy, i pokazać ludziom w grze co to są sztuczne ognie dla efektu można przychodzić do swojego domu/pokoju/klasztoru i chodzić codziennie tam lulu, gadać ze współlokatorami
pobawić się we Sprite i Pragnienie, ściągając do miast duże ilości: -besti -demonów -orków. Nic tylko uciąźć, wyciągnąć popkorn i podziwiać.
po prostu latać po świecie, Górnicza Dolina i Khorinis, a także Jarkendar, przepiękne okolice!
ah a szukałeś Chromomaninów w jedynce? :d Zajebista zagadka!! i mnóstwo xp
można pracować w grze, robiąc zadania od straży miejskiej, będąc czeladnikiem, albo najemnikiem strzegącym farmy. Mag może zawsze spopielić ludzi i przeszukiwać zwłoki ;P
w jedynce jest fajny motyw który nazywa się "ej, masz mój miecz, oddawaj go" można prowadzić alfonskie życie, gmerając w statsach dziwek tak by były twoimi służkami, mieć 999 sztuk zielska, i dawać w pysk każdemu komu zapragniemy
w jedynce jest fajna wyżywajka, Wrzód (zabiłem zaraz po wyjściu z miasta)
można chodzić na polowania, mówi się że idziemy zabić trola albo cieniostwora, wyrzucamy mape i idziemy szukamy (ślady pasują do stworów), obmyślamy taktykę, zabijamy stworka, będąc czeladnikiem u Bospera możemy sprzedać skórę, albo oddać ją Raulowi w Obozie Najemników, spuścić mu wpierdol wziąść ją i sprzedać znowu możemy też zostać alchemikiem, dzięki naszym wysiłkom i wiedzy można wytwarzać miksturki. Niestety dragów możemy zrobić w sumie tylko dwa: zielsko skręcić i napój przyśpieszający.
możemy zostać pożarci przez wielkiego potwora morskiego wystarczy iść do wody i płynąć baaardzo daleko a zostaniemy pożarci
wykorzystywać błędy i poznawać poczucie humoru twórców (palisada orków i tablica od skrzata za nią, cmentarz niedaleko Farmy Onara)
i mnóstwo więcej tego mogłoby być...
Gra jest naprawdę świetna, genialna i zajebista, naprawdę polecam.
jaki korsarz, ja tam kupuje kartona, wersje kolekcjonerskie na allegro juz sa po ponad 200zl, normalna ma byc po 129 chyba, jak nie będe mial ramów i full extra hiper detali to tego nie ruszam, mam zamiar wyciągnąć z tej gry wszystko, obejrzec każde drzewo i kamień, chce tam żyć pamiętam, ze jak sie wchodziło do lasu w dwójce to szum drzew i ćwierkanie ptaków było tak realistyczne, jak w prawdziwym tylko zapachów brakuje, chociaż kiedys czytalem, ze pracują nad barwnikami zapachowymi w kompie, które na zasadzie mieszania mają nam dostarczać różnyc zapachów
Są gry, które pozbawiają mnie racjonalnego myślenia były to: fallouty, HL i gothic
Dla HL2 kupilem karte za 1700zl po znajmosci, bo normalnie kosztowała 2500
Wyśrubowany sprzęt to jest to co mnie kręci mimo, że i tak nie gram hahaha ale ze mnei łeb!
...tylko zapachów brakuje, chociaż kiedys czytalem, ze pracują nad barwnikami zapachowymi w kompie, które na zasadzie mieszania mają nam dostarczać różnyc zapachów...
Blu. Już uzyskali 3 zapachy jabłka, cytryny, pomarańczy.
Teraz to doskanalą
Blu napisał/a:
Są gry, które pozbawiają mnie racjonalnego myślenia były to: fallouty, HL i gothic
Dla HL2 kupilem karte za 1700zl po znajmosci, bo normalnie kosztowała 2500
Wyśrubowany sprzęt to jest to co mnie kręci mimo, że i tak nie gram hahaha ale ze mnei łeb!
Wymagania sprzętowe: Windows(R) 2000/XP, Procesor Intel Pentium(R) 4/AMD 2 GHz lub równorzędny, 1024 MB RAM, Karta graficzna ATI Radeon 9000 lub NVIDIA GeForce FX 5200 (zgodna z pixel shader 1,4), 4,6 GB wolnego miejsca na dysku twardym, DirectX(R) 9,0c, kart dźwiękowa zgodna z DirectX(R) 8,1, napęd DVD,
Zalecane, Procesor Intel Pentium(R) 4/AMD 3 GHz lub równorzędny, 1,5 GB RAM, Karta graficzna ATI X1600 lub lepsza, GeForce 6800 lub lepszy, przynajmniej 256 MB