Wysłany: Sob 03 Lis, 2007 11:22 Wiedzmin / TheWitcher
niedawno - bodajze okolice 25.10 premiera - ja juz mialem przyjemnosc/nieprzyjemnosc w nia zagrac
i powiem tak
Jesli chodzi o grywalnosc to dla ludzi ktorzy mieli chociaz minimlany kontakt z proza Sapkowskiego bedzie ona wielkim +em - w gre poprostu chce sie grac - nieliniowosc fabuly o ktorej tak glosno bylo wtrakcie realizacji projektu rzeczywiscie jest obecna - co chwile gracz ma do wyboru rozne opcje scenariusza wynikajace ze sposobu prowadzenia dialogu, z drugiej strony sporo dialogow opartych jest na zasadzie "wypytaj o wszystko to i czegos sie dowiesz" - polega to na 3 krotnym (czasami wiecej) zaczepianiu tego samego ziomka w celu otrzymania kompletnej informacji, niejednokrotnie bardzo waznej dla realizacji zadan.
mimo wszystko te wypytywanie mi osobiscie nie przeszkadza
grafika, animacje, ergonomia - gram na najwyzszej jakosci szczegółów i max rozdzielce i wszystko to wyglada bardzo przyjemnie dla oka, interfejs po 5 minutach ogarniecia jest bardzo przejrzysty i prosty w obsłudze, animacje sa wykonane dosc ciekawie- bez zbednyc fajerwerkow - wszystkie filmiki wyrezyserowane zostaly pzez tomka baginskiego - bajka
sama walka na poczatku przysporzyla mi troche problemow bo nie ogarnalem ze trzeba przytrzymac wcisniety klawisz na przeciwniku - ale ogolnie ani za latwa ani za trudna nie jest (grajac na normalnym poziomie) - warto przed zapowiadajacymi sie walkami z potworami walnac szybkiego save-a na F5 bo bez opracowania techniki na kazdego potworka nie mamy co podchodzic do zadania
Bezmyslne stanie w miejscu i katowanie wiekszego potwora nawet przy uzyciu 2-3 eliksirow konczy sie szybka smiercia
Mamy do wyboru 3 tryby kamer
wysoka / niska - bardzo slabo mi znane bo sa dla mnie niewygodne - tutaj kursor przesowamy po calym monitorze i za pomoca niego "przesowamy sie dalej"
TPP - kamera hybrydowa - bardzo fajne rozwiazanie chodzimy na WSADzie i rownoczesnie operujemy myszka ktorej kursor jest stale centralnie umieszczony - dzieki temu mamy pelna mozliwosc obrotu kamery (Geralta), z rownoczesnym poruszaniem sie, co daje nam mozliwosc swobodnej kontroli naszych poczynan -wszystko to da sie fajnie opanowac w pare chwil
Nie bylo by polskiej gry bez powaznych wad
ktore pewnie w najblizszym czasie zostana naprawione
chodzi tutaj przedewszystki o problem z Vista i wiedzminem - gra po 5 minutach przestaje odpowiadac i system z automatu ja wylacza - sciaganie łatek itp chuja daje (tylko Hotfix ms vista poprawia inny blad - ale to dotyczy visty 32 bitowej) - sposobem na rozwiazanie tego problemu jest gra w oknie (wylaczenie trybu pelnoekranowego w opcjach) na szczescie widac tylko gorny pasek, a dolny Menu start jest niewidoczny
2 powaznym minusem jest to, ze....
wczoraj tak sie kurwa wkrecilem w gre ze zapomnialem isc na silke , dzisiaj juz nie ide bo mi sie nie chce --> wole znowu pograc - ale do poniedzialku mysle nagram sie wystarczajaco znowu do przyszłego weekendu
ja nepewno gre kupie mimo ze sciagnalem wersje piracka - taki juz jestem
jezeli gra mi sie spodoba to ja kupuje
tak samo z filmami - na dobry film obejzany na avi ide do kina - chocbym mial sie nim tak juz nie zachwycac. poprostu w ten sposob mozna docenic czyjas dobra prace
w inny przypadku traktuje to jako niezakupienie slabego towaru po probce
razem z cdprojekt mamy wspolna klatke schodowa
kiedys wchodzac do pracy na klatce byla rozlozona niebieska makieta i chlopaki machali toporami jakimis a jakies cyfroweczki nagrywaly obraz
niezly mlyn mieli przed premiera, ja pogralem z godzine zeby popodziwac co tam stworzyli, ale mnie tego typu gry nie wciagaja
ja nepewno gre kupie mimo ze sciagnalem wersje piracka - taki juz jestem
jezeli gra mi sie spodoba to ja kupuje
tak samo z filmami - na dobry film obejzany na avi ide do kina - chocbym mial sie nim tak juz nie zachwycac. poprostu w ten sposob mozna docenic czyjas dobra prace
w inny przypadku traktuje to jako niezakupienie slabego towaru po probce
przyklad - bioshock - gra z dupy
Dokładnie QRI
Robie to samo co ty.
Jeżeli pirat mi się spodoba to go kupuje w szczególności dla Multi Playera.
Szkoda mi wyrzucać kase w błoto na jakiś marny SP.
Np bioshock, only SP więc nie opłaca się go kupować. Jak dla mnie oczywiście
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Pomysł tej strony zrodził się w chorych umysłach Akiry & Jumpera
Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kopiowanie materiałów ze strony bez zgody autorów zabronione.
Treści publikowane na tym forum są własnością ziomów którzy je zapodalii i wali nas co oni tam nawymyślali