LoL AttAcK: FORA Strona Główna LoL AttAcK: FORA

FAQFAQ  Mapa GoogleMapa Google  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Wiedzmin / TheWitcher
Autor Wiadomość
QRi 
ekip@
LORD

Wysłany: Sob 03 Lis, 2007 11:22   Wiedzmin / TheWitcher

niedawno - bodajze okolice 25.10 premiera - ja juz mialem przyjemnosc/nieprzyjemnosc w nia zagrac

i powiem tak

Jesli chodzi o grywalnosc to dla ludzi ktorzy mieli chociaz minimlany kontakt z proza Sapkowskiego bedzie ona wielkim +em - w gre poprostu chce sie grac - nieliniowosc fabuly o ktorej tak glosno bylo wtrakcie realizacji projektu rzeczywiscie jest obecna - co chwile gracz ma do wyboru rozne opcje scenariusza wynikajace ze sposobu prowadzenia dialogu, z drugiej strony sporo dialogow opartych jest na zasadzie "wypytaj o wszystko to i czegos sie dowiesz" - polega to na 3 krotnym (czasami wiecej) zaczepianiu tego samego ziomka w celu otrzymania kompletnej informacji, niejednokrotnie bardzo waznej dla realizacji zadan.

mimo wszystko te wypytywanie mi osobiscie nie przeszkadza

grafika, animacje, ergonomia - gram na najwyzszej jakosci szczegółów i max rozdzielce i wszystko to wyglada bardzo przyjemnie dla oka, interfejs po 5 minutach ogarniecia jest bardzo przejrzysty i prosty w obsłudze, animacje sa wykonane dosc ciekawie- bez zbednyc fajerwerkow - wszystkie filmiki wyrezyserowane zostaly pzez tomka baginskiego - bajka :)

sama walka na poczatku przysporzyla mi troche problemow bo nie ogarnalem ze trzeba przytrzymac wcisniety klawisz na przeciwniku :D - ale ogolnie ani za latwa ani za trudna nie jest (grajac na normalnym poziomie) - warto przed zapowiadajacymi sie walkami z potworami walnac szybkiego save-a na F5 bo bez opracowania techniki na kazdego potworka nie mamy co podchodzic do zadania
Bezmyslne stanie w miejscu i katowanie wiekszego potwora nawet przy uzyciu 2-3 eliksirow konczy sie szybka smiercia :)

Mamy do wyboru 3 tryby kamer

wysoka / niska - bardzo slabo mi znane bo sa dla mnie niewygodne - tutaj kursor przesowamy po calym monitorze i za pomoca niego "przesowamy sie dalej"

TPP - kamera hybrydowa - bardzo fajne rozwiazanie chodzimy na WSADzie i rownoczesnie operujemy myszka ktorej kursor jest stale centralnie umieszczony - dzieki temu mamy pelna mozliwosc obrotu kamery (Geralta), z rownoczesnym poruszaniem sie, co daje nam mozliwosc swobodnej kontroli naszych poczynan -wszystko to da sie fajnie opanowac w pare chwil :)

Nie bylo by polskiej gry bez powaznych wad :D

ktore pewnie w najblizszym czasie zostana naprawione

chodzi tutaj przedewszystki o problem z Vista i wiedzminem - gra po 5 minutach przestaje odpowiadac i system z automatu ja wylacza - sciaganie łatek itp chuja daje (tylko Hotfix ms vista poprawia inny blad - ale to dotyczy visty 32 bitowej) - sposobem na rozwiazanie tego problemu jest gra w oknie (wylaczenie trybu pelnoekranowego w opcjach) na szczescie widac tylko gorny pasek, a dolny Menu start jest niewidoczny

2 powaznym minusem jest to, ze....

wczoraj tak sie kurwa wkrecilem w gre ze zapomnialem isc na silke :D , dzisiaj juz nie ide bo mi sie nie chce --> wole znowu pograc - ale do poniedzialku mysle nagram sie wystarczajaco znowu do przyszłego weekendu

gra kurwa uzaleznia :D

ide pograc

www.thewitcher.com

Ostatnio zmieniony przez QRi Sob 03 Lis, 2007 11:27, w całości zmieniany 2 razy  

Nietoperek 
Łowcy
deMo

Ulubiona gra: C&C: 3, Cry
Wysłany: Sob 03 Lis, 2007 19:15   

Jedno mnie zastanawia.

Co jest takiego w tej grze, że każdy na jej widok ma mokre majtki :neutral: :?:

Mógłby mi to ktoś wyjaśnić :?: :P

Dla mnie to jest kolejna gra z cyklu Elder Scroll / Dungeon Siege / Diablo 2.

Zapytaj o to, idź tam, przynieś tamto, zabij tego itd.

mRuk 

Ulubiona gra: czesiek
Wysłany: Sob 03 Lis, 2007 19:25   

hehehe ta, przynies mi skarpetki z sasiedniego pokoju & you will be teh pwnerer :D

QRi 
ekip@
LORD

Wysłany: Nie 04 Lis, 2007 03:41   

wlasnie nie wiem co w tym jest ale jak zaczalem grac o 11 tak teraz skonczylem majac moze 2/3 15 minutowe przerwy :D

ide spac bo jutro znowu trzeba walczyc :)

POLECAM:)

milka 
ekip@

Wysłany: Nie 04 Lis, 2007 10:50   

ja jakos nie bardzo wiem ocb. Tez slysze glosy, ale tak jakos obojetny jestem

M

Nietoperek 
Łowcy
deMo

Wysłany: Nie 04 Lis, 2007 19:53   

milka napisał/a:
ja jakos nie bardzo wiem ocb. Tez slysze glosy, ale tak jakos obojetny jestem

M

Dokładnie ja tak samo i nadal nie wiem OCB :neutral:

Nawet w TVN w dzisiejszych FAKTACH mówili o tej grze :neutral:
Czy to jest celowa zagrywka marketingowa bo to POLACY zrbili :?:

JaREjL 
Łowcy
100% LoLek

Ulubiona gra: PES
Wysłany: Nie 04 Lis, 2007 20:09   

chyba tak jest Perek

Qri nie mów że to jest tak zajebista gra, że 15 godzin napierdalałeś :shock:

Skorzeny 
ekip@

Ulubiona gra: Fallout 2
Wysłany: Pon 05 Lis, 2007 15:42   

po pierwsze, ta gra to nie hack'n'slash tylko bardziej rpg.

po drugie, zagrajcie a potem zgrywajcie kozakow :D

gra jest naprawde genialna i rzeczywiscie uzaleznia

QRi 
ekip@
LORD

Wysłany: Pon 05 Lis, 2007 18:50   

no kurwa skorzen dobrze prawi - polejcie mu

@Jarejl

15 h to gralem w sam piatek :D

czwartek 8h

piatek 15

sobota - hmmm od 11 do 4 nad ranem z 2h przerwy moze wsumie :D

niedziela moze 6 h by sie uzbieralo :)

prawie juz jestem w III rozdziale - wylko musze rozjechac okolo 75 wiewiorek i krolowa stworow w jaskiniosiedzibie elfow :D

hmmmm... nie chce mi sie robic marketingu - ide grac :D

Ostatnio zmieniony przez QRi Pon 05 Lis, 2007 18:51, w całości zmieniany 1 raz  

milka 
ekip@

Wysłany: Pon 05 Lis, 2007 18:53   

moze dlatego, ze mnie takie potworki nie ciagna :D

Nie chce mi sie go sciagac, zeby zagrac chwile. Chcialbym sprobowac i pozniej sobie kupic, bo juz na gre za 89 zl mnie stac :)

M

QRi 
ekip@
LORD

Wysłany: Pon 05 Lis, 2007 18:59   

ja nepewno gre kupie mimo ze sciagnalem wersje piracka - taki juz jestem

jezeli gra mi sie spodoba to ja kupuje

tak samo z filmami - na dobry film obejzany na avi ide do kina - chocbym mial sie nim tak juz nie zachwycac. poprostu w ten sposob mozna docenic czyjas dobra prace

w inny przypadku traktuje to jako niezakupienie slabego towaru po probce

przyklad - bioshock - gra z dupy :D

own3d 

Wysłany: Pon 05 Lis, 2007 19:01   

razem z cdprojekt mamy wspolna klatke schodowa ;-)
kiedys wchodzac do pracy na klatce byla rozlozona niebieska makieta i chlopaki machali toporami jakimis a jakies cyfroweczki nagrywaly obraz :D
niezly mlyn mieli przed premiera, ja pogralem z godzine zeby popodziwac co tam stworzyli, ale mnie tego typu gry nie wciagaja :)

Nietoperek 
Łowcy
deMo

Wysłany: Pon 05 Lis, 2007 22:30   

QRi napisał/a:
ja nepewno gre kupie mimo ze sciagnalem wersje piracka - taki juz jestem

jezeli gra mi sie spodoba to ja kupuje

tak samo z filmami - na dobry film obejzany na avi ide do kina - chocbym mial sie nim tak juz nie zachwycac. poprostu w ten sposob mozna docenic czyjas dobra prace

w inny przypadku traktuje to jako niezakupienie slabego towaru po probce

przyklad - bioshock - gra z dupy :D

Dokładnie QRI :)

Robie to samo co ty.
Jeżeli pirat mi się spodoba to go kupuje w szczególności dla Multi Playera.

Szkoda mi wyrzucać kase w błoto na jakiś marny SP.
Np bioshock, only SP więc nie opłaca się go kupować. Jak dla mnie oczywiście :)

Odpowiedz do tematu