LoL AttAcK: FORA Strona Główna LoL AttAcK: FORA

FAQFAQ  Mapa GoogleMapa Google  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
TIP : AWP
Autor Wiadomość
MaZZeo 
Woody LoL

Wysłany: Nie 04 Wrz, 2005 19:42   TIP : AWP

Witam

Zamieszczam tu malutki poradnik o AWP. Osobiście wiedziałem o tym od dawna i często to używam (szczególnie punkt nr 2). Napisał go walle, jeden z lepszych garczy duńskich.

AWP Guide by walle (Translated by Endrju a.k.a KiLLuminaTi)

Wstęp:

1. Szybki zoom

Żeby używać szybkiego zoomu, musisz wiedziec gdzie jest Twój celownik – bez przybliżania. Możesz to osiągnąć tylko przez praktykę (sugeruję celowanie w cel bez zoomu i sprawdzanie potem jak blisko byłeś/aś).
Szybki zoom jest używany w ten sposób: przybliżasz i strzelasz krótko po tym. Możesz oczywiście strzelać od razu lub poczekać z strzelaniem. Zobaczysz o co chodzi.

http://www.adrenalyne.com...n/snabbzoom.zip - link do filmu o fastzoomie

2. Sposób na strzelanie bez zoomu

Każdy doświadczył, że czyste strzały “nozoomowe” rzadko kiedy trafiają do celu, ale jest na to sposób. Powiedzmy, że trzech lub więcej przeciwników biegnie na Ciebie lub coś podobnego. Ty w takim momencie posyłasz pierwszy strzał z zoomem, a potem trzymasz cyngiel (attack1), nie pozwalając Twojej AWP złomować. Z tą metodą będziesz trafiał strzały „nozoomowe”, tylko wtedy gdy Twój pierwszy strzał był „zoomowany” (pewnie są jakieś inne metody na takie strzelanie, ale to jest ta, której używam).

http://www.adrenalyne.com.../bin/nozoom.zip - link do filmu o strzelaniu nozoomowym

Wyjaśnienie filmu: W tym aviku używam metody szybkiego zoomu, spawnjumpu i sposobu na strzały „nozoomowe”. Te strzały są w końcówce filmu.

Jak przejrzeć innego gracza AWP?

Używając tej metody będziesz wiedział gdzie inny użytkownik AWP idzie po tym jak wystrzelił, ponieważ odgłos strzału z AWP podąża za ruchem gracza. Na przykład jeśli strzela i idzie w prawo, usłyszysz to.

mAr!o 
ziom@le

Ulubiona gra: PES 6
Wysłany: Nie 04 Wrz, 2005 19:44   

gdzuies to widzialem ja tez uzywam takiego stylu strzeklania :d

s0ng0 

Ulubiona gra: Saper
Wysłany: Nie 04 Wrz, 2005 19:57   

No trzeba przyznac ze to jest ciekawe /sciagam filmik zaraz lookne / i nie wiedzielem ze strzal podaza za oddajacym ...

UpdeJt: widzialem te filmiki :P mam jego 2 inne :]
trzeba sie tak nauczyc ...

dAb 

Ulubiona gra: CS
Wysłany: Nie 04 Wrz, 2005 21:19   

s0ng0 czy to nie sa czasem te filmiki ktore Ci pokazywalem ? tak tak sa dobre ale do tego trzeba sporo praktyki :D

s0ng0 

Wysłany: Nie 04 Wrz, 2005 21:38   

Tak to sa te Filmiki ...

harborn 
ziom@le

Ulubiona gra: CS, CeeS, Kante
Wysłany: Pon 05 Wrz, 2005 20:18   

hyhy juz pisalem o tym ... tylko ze to byly moje slowa (nozoom) poza tym dalem tez inne metody "nozoomu"
tez co do fastzoom to jest na c-s.pl (technik @ vesslan) b. podobna ... on to opisal troche tez inaczej - iflmow nie widzialem i narazie nie zobacze (spr. org. w domu i na kompie) :D

MaZZeo 
Woody LoL

Wysłany: Pon 05 Wrz, 2005 21:00   

może i napisałęś, ale tak to wytłumaczyłeś że temat poszedł w zapomnienie i nikt tego nie pojął

PFFF :D

Cienias 
Rada Naczelna

Wysłany: Pon 05 Wrz, 2005 21:31   

awp mania czy jak?
jak chcecie cos wiedziec o awp to gadajcie z Kulkiem :D

MaZZeo 
Woody LoL

Wysłany: Pon 05 Wrz, 2005 21:35   

jaka awpmania :P

ledwie kilka osób ją lubi :D

Cienias 
Rada Naczelna

Wysłany: Pon 05 Wrz, 2005 21:36   

MaZZeo napisał/a:

chyba wiem za co :)

s0ng0 

Wysłany: Pon 05 Wrz, 2005 21:37   

Cienias napisał/a:
MaZZeo napisał/a:

chyba wiem za co :)

No ja tez nie wiem ale ja lubie :D moze za wyglad :) albo za to ze duzo kosztuje :D

MaZZeo 
Woody LoL

Wysłany: Pon 05 Wrz, 2005 21:38   

nie wiem o co ci chodzi cienki :D

ja lubię za to że nie musisz się wysilać żeby kogoś położyć :D

harborn 
ziom@le

Wysłany: Pon 05 Wrz, 2005 21:41   

ja zawsze lubilem typ - 1 strzal 1 kill (lub wiecej :D ) .... wiem wiem deagle tez 1 strzalem powala ale kufa awp nawet w paznokiec jak trafisz to Cie jebnie ;d

s0ng0 

Wysłany: Pon 05 Wrz, 2005 21:42   

harborn napisał/a:
ja zawsze lubilem typ - 1 strzal 1 kill (lub wiecej :D ) .... wiem wiem deagle tez 1 strzalem powala ale kufa awp nawet w paznokiec jak trafisz to Cie jebnie ;d

No nie wiem :P ja tam ostatnio komus Jeblem Hita za 12 dmg z AWP :D ciekawe gdzie dostal chyba mu wlosa Wyrwalo :D

virus 
Łowcy

Ulubiona gra: counter-strike
Wysłany: Pon 05 Wrz, 2005 22:03   

zapewne kolesiowi bybilo zeba :D

ale i tak najlepsze w awp jest to ze strzelisz kolesiowi w noge a on dostanie heada :D (od czasu do czasu :D )

Cienias 
Rada Naczelna

Wysłany: Pon 05 Wrz, 2005 23:43   

virus jeszcze tak nie mialem nigdy jak ty mowisz

KuleK 
ekip@

Wysłany: Pon 05 Wrz, 2005 23:51   

nieogladalem tych filmow bo itak wiem ze bedzie to sranie w banie .... caly ten poradnik to dlamnie jakies nieporozumienie ...

lekcja gry z awp by kulek

kup awp i kamizelke jak zobaczysz przeciwnika zalacz zooma wyceluj w przeciwnika i strzel .. pamietaj tylko zeby w czasie strzalu stac w miejscu ...

i to jest cala filozofia gry z awp ....

Cienias 
Rada Naczelna

Wysłany: Pon 05 Wrz, 2005 23:59   

po makale

harborn 
ziom@le

Wysłany: Wto 06 Wrz, 2005 07:34   

tak :D ..... tylko jak wyskoczy ci 5 naraz to zaczyna sie zabawa i "bez zooma" najszybciej sie killuje :D

s0ng0 

Wysłany: Wto 06 Wrz, 2005 12:21   

Jak wyskoczy Ci 5 naraz to chowasz AWP a Wycigasz Jakiegos Rakiet LAUNCZZERA i po Wszystkim :D

harborn 
ziom@le

Wysłany: Wto 06 Wrz, 2005 13:49   

Songo ...zejdz na ziemie ! to tylko CS a nie MOHAA ani inny shitek :D

dev 

Ulubiona gra: palec pod budke
Wysłany: Wto 06 Wrz, 2005 14:05   

wedlug mnie strzelanie bez zooma samo przychodzi tylko trzeba chciec, grac i wymagac od siebie ;]

KuleK 
ekip@

Wysłany: Wto 06 Wrz, 2005 14:53   

kurwa awp to nie bron gdzie wbiegasz w tlum przeciwnikow z ak ...

lekcja numer 2 by kulek

grajac awp zawsze wychylaj sie poleku zaa sciany i zabijaj przeciwnikow ktorych pierwszych widac ... i niedac mozliwosc zauwazenia przez innych graczy z przeciwnego teamu ...
jesli wychylisz sie za sciany i zobaczysz ze kilku przeciwnikow cie zauwazylo to sie wycowaj i sprobuj zajsc ich z innej strony ...

MaZZeo 
Woody LoL

Wysłany: Wto 06 Wrz, 2005 14:56   

kurde kulek

przecież to nie jest lekcja ogólna

tu chodzi o stzrelanie bez zooma po prostu, przydaje się takie coś

KuleK 
ekip@

Wysłany: Wto 06 Wrz, 2005 15:00   

sranie w banie i tyle ....

kiedy jest taka sytuacja ze trzeba strzelic bez zooma to trwa to ulamki sekundy ... i czy naprawde jest wtedy czas na jakies kombinowanie i zastanawienie sie jak by to zrobic zeby bylo tak jak w poradniku ??

harborn 
ziom@le

Wysłany: Wto 06 Wrz, 2005 15:04   

trzeba to umiec .... jak myslisz nad tym podczas gry to w 90% nietrafiasz :D .. ja nie trafiam z innych powodow - np. ze jestem noobkiem w kategorii celnosci

MaZZeo 
Woody LoL

Wysłany: Wto 06 Wrz, 2005 15:17   

widzę kulek że nie przeczytałeś tego poradnika :P

tu nie chodzi o to by coś ZROBIĆ

to nie jest tak że jak wychodzi pięciu to kierujesz mysz na prawo, podskakujesz, robisz pł obrotu i wtedy napewno trafisz bez zooma :D

Cienias 
Rada Naczelna

Wysłany: Wto 06 Wrz, 2005 18:44   

Mazeo tu chodzi o to ze nawet najlepszy nauczyciel niczego cie nie nauczy jezeli nie bedziesz cwiczyl
chcesz grac dobrze z awp graj tylko z awp

mAr!o 
ziom@le

Ulubiona gra: PES 6
Wysłany: Wto 06 Wrz, 2005 18:48   

swiete slowa Cienias :D

harborn 
ziom@le

Wysłany: Wto 06 Wrz, 2005 19:09   

nie tyle swiete, ale tez swietne :D

oprawie je w ramke:
Cienias napisał/a:
tu chodzi o to ze nawet najlepszy nauczyciel niczego cie nie nauczy jezeli nie bedziesz cwiczyl
chcesz grac dobrze z awp graj tylko z awp

Odpowiedz do tematu