Zamieszczam tu malutki poradnik o AWP. Osobiście wiedziałem o tym od dawna i często to używam (szczególnie punkt nr 2). Napisał go walle, jeden z lepszych garczy duńskich.
AWP Guide by walle (Translated by Endrju a.k.a KiLLuminaTi)
Wstęp:
1. Szybki zoom
Żeby używać szybkiego zoomu, musisz wiedziec gdzie jest Twój celownik – bez przybliżania. Możesz to osiągnąć tylko przez praktykę (sugeruję celowanie w cel bez zoomu i sprawdzanie potem jak blisko byłeś/aś).
Szybki zoom jest używany w ten sposób: przybliżasz i strzelasz krótko po tym. Możesz oczywiście strzelać od razu lub poczekać z strzelaniem. Zobaczysz o co chodzi.
Każdy doświadczył, że czyste strzały “nozoomowe” rzadko kiedy trafiają do celu, ale jest na to sposób. Powiedzmy, że trzech lub więcej przeciwników biegnie na Ciebie lub coś podobnego. Ty w takim momencie posyłasz pierwszy strzał z zoomem, a potem trzymasz cyngiel (attack1), nie pozwalając Twojej AWP złomować. Z tą metodą będziesz trafiał strzały „nozoomowe”, tylko wtedy gdy Twój pierwszy strzał był „zoomowany” (pewnie są jakieś inne metody na takie strzelanie, ale to jest ta, której używam).
Wyjaśnienie filmu: W tym aviku używam metody szybkiego zoomu, spawnjumpu i sposobu na strzały „nozoomowe”. Te strzały są w końcówce filmu.
Jak przejrzeć innego gracza AWP?
Używając tej metody będziesz wiedział gdzie inny użytkownik AWP idzie po tym jak wystrzelił, ponieważ odgłos strzału z AWP podąża za ruchem gracza. Na przykład jeśli strzela i idzie w prawo, usłyszysz to.
hyhy juz pisalem o tym ... tylko ze to byly moje slowa (nozoom) poza tym dalem tez inne metody "nozoomu"
tez co do fastzoom to jest na c-s.pl (technik @ vesslan) b. podobna ... on to opisal troche tez inaczej - iflmow nie widzialem i narazie nie zobacze (spr. org. w domu i na kompie)
_________________ " Jeżeli coś ważnego musi być zrobione (czy to w pracy, czy w domu), w końcu zrobi to ktoś inny. Jeżeli zaś nie zrobi - to znaczy, że mogło być nie zrobione i świat się nie zawalił."
ja zawsze lubilem typ - 1 strzal 1 kill (lub wiecej ) .... wiem wiem deagle tez 1 strzalem powala ale kufa awp nawet w paznokiec jak trafisz to Cie jebnie ;d
_________________ " Jeżeli coś ważnego musi być zrobione (czy to w pracy, czy w domu), w końcu zrobi to ktoś inny. Jeżeli zaś nie zrobi - to znaczy, że mogło być nie zrobione i świat się nie zawalił."
ja zawsze lubilem typ - 1 strzal 1 kill (lub wiecej ) .... wiem wiem deagle tez 1 strzalem powala ale kufa awp nawet w paznokiec jak trafisz to Cie jebnie ;d
No nie wiem ja tam ostatnio komus Jeblem Hita za 12 dmg z AWP ciekawe gdzie dostal chyba mu wlosa Wyrwalo
Songo ...zejdz na ziemie ! to tylko CS a nie MOHAA ani inny shitek
kurwa awp to nie bron gdzie wbiegasz w tlum przeciwnikow z ak ...
lekcja numer 2 by kulek
grajac awp zawsze wychylaj sie poleku zaa sciany i zabijaj przeciwnikow ktorych pierwszych widac ... i niedac mozliwosc zauwazenia przez innych graczy z przeciwnego teamu ...
jesli wychylisz sie za sciany i zobaczysz ze kilku przeciwnikow cie zauwazylo to sie wycowaj i sprobuj zajsc ich z innej strony ...
_________________ Masz głowę i chu* to kombinuj !!
kiedy jest taka sytuacja ze trzeba strzelic bez zooma to trwa to ulamki sekundy ... i czy naprawde jest wtedy czas na jakies kombinowanie i zastanawienie sie jak by to zrobic zeby bylo tak jak w poradniku ??
_________________ Masz głowę i chu* to kombinuj !!
trzeba to umiec .... jak myslisz nad tym podczas gry to w 90% nietrafiasz .. ja nie trafiam z innych powodow - np. ze jestem noobkiem w kategorii celnosci
tu chodzi o to ze nawet najlepszy nauczyciel niczego cie nie nauczy jezeli nie bedziesz cwiczyl
chcesz grac dobrze z awp graj tylko z awp
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum