LoL AttAcK: FORA Strona Główna LoL AttAcK: FORA

FAQFAQ  Mapa GoogleMapa Google  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Do adminów - więcej surowości i konsekwencji w poczynaniach
Autor Wiadomość
StreetRacer 
ekip@
The Scotsman

Ulubiona gra: na nerwach
  Wysłany: Czw 26 Maj, 2005 21:00   Do adminów - więcej surowości i konsekwencji w poczynaniach

Witam!

Wydawało mi się iż nie będę musiał tego pisać ale będąc dziś na serwerze właściwie sami gracze mnie do tego zmusili.

Wszystkich adminów tych starych jak i tych nowych tego serwera proszę o to aby z całą surowością i konsekwencjami jakie niesie chamskie zachowanie graczy zaczęli zwracać uwagę na bluzgi.

Niestety zbyt poluzowaliśmy pasa od początku i teraz to się mści. Musimy bardziej zdecydowanie ingerować w sprzeczki między graczami i texty typu: ty debilu,. pizdo, itp itd. Takie rzeczy dzieją się ostatnimi czasy nagminnie przez co serwer traci na renomie.

Nie pozwólmy aby przyjemność jaką jest gra 4fun w CSa stała się mordęgą gdzie trzeba będzie mutować wszystkich bo się wszyscy wyzywają i obrzucają błotem.

Z przykrością piszę iż nawet zwracanie uwagi odnosi coraz to mniejsze skutki prewencyjne, dopiero jak się kicki sypią to ludzie zaczynają myśleć i się opamiętywują w swoich poczynaniach.

Chciałbym także prosić samych graczy o przyzwoitość w swoich wypowiedziach a także w poczynaniach an serwerze bo naprawdę robi się niemiła atmosfera i w końcu może dojść do tego że zostaniemy sami. Chamstwu i ogólnej znieczulicy powiedzmy stanowce NIE.

To chyba na tyle z mojej strony, jak zawsze ktoś musi zacząć pierwszy więc zaczne zmiane swojego podejścia do bluzg od siebie i obiecuję stanowczą poprawę bo wiem że sam święty nie jestem i dlatego pisze to wszystko co powyżej napisałem i proszę o zrozumienie powagi problemu jaki występuje ostanio na naszym kochanym serwerze LoL AttAcK: 4FUN.

Pe@cE - LoL AttAcK pr0 PleJerS

Mistic 

Wysłany: Czw 26 Maj, 2005 21:14   

CZy jest możliwość zablokowanie pisania czegokolwiek podczas gry? Tzn. przez y,u.

sadownik 

Ulubiona gra: tylko CS
Wysłany: Czw 26 Maj, 2005 21:25   

@re StreetRacer

Masz na myśli takze zachowanie typu "Giniesz i mowisz: O Kurwa... albo Ja pierdole..."

tak postępuje 3/4 graczy, admini tez ^^

Mistic 

Wysłany: Czw 26 Maj, 2005 21:28   

sadownik napisał/a:
@re StreetRacer

Masz na myśli takze zachowanie typu "Giniesz i mowisz: O Kurwa... albo Ja pierdole..."

tak postępuje 3/4 graczy, admini tez ^^

Raczej chodzi o to, że xxx zabije yyy, i yyy mówi "xxx ty k....".

MaZZeo 
Woody LoL

Wysłany: Czw 26 Maj, 2005 21:47   

ładnie napisane street.

Pyra 

Ulubiona gra: Counter-Strike
Wysłany: Czw 26 Maj, 2005 22:06   

za..

fisq 
Rada Naczelna

Ulubiona gra: 9 symfonia
Wysłany: Czw 26 Maj, 2005 22:14   

Zawsze wychodzilem z zalozenia do x3 kurwa.

Metoda prosta i dzialala :D

Inicjatywe popieram. Wszyscy maja jakies grzechy.

aKiRa 
Head Admins
Public Relations

Ulubiona gra: w dwa ognie
Wysłany: Czw 26 Maj, 2005 22:16   

to ja ide troche pograc.

-----
ladnie to napisales. troche dlugo jak na ciebie :P

[ Dodano: Czw 26 Maj, 2005 ]
no i mogles jako news to dac

(_|_)

< /dupa >

KuleK 
ekip@

Wysłany: Czw 26 Maj, 2005 22:29   

wlasnie mogles takie cos jako newsa dac a nie na forum ale co tam :P
tez uwazam ze troszke popuscilismy ale itak niejest zle !!

El Frantic [PL] 

Ulubiona gra: CS
Wysłany: Czw 26 Maj, 2005 23:00   

Witam!
Dobrze sie stalo, ze taka notka zostala napisana i ZGADZAM SIE W CALOSCI Z AUTOREM TEGO TEKSTU!!!
Gram wsumie od niedawna na tym servku ale to co wlasnie sie dzieje PODCZAS GRY JEST DELIKATNIE MOWIAC SKANDALICZNE!!
Tak sie sklada, ze oprocz mnie na tym servie gra moj 10cio letni syn "Adrian lat 10"(to Jego nic).
Wiec drodzy Admini...
Przeczytalem dokladnie caly regulamin jaki jest na tej stronce i brzmi on wspaniale, lecz juz inna sprawa pozostaje z jego przestrzeganiem.
Jezeli pomimo uwag do graczy aby powstrzymali swoje "epickie polemiki"nie ma reakcji, a na wet zostaje sie zmieszany z blotem i wyzawany bluzgami ...to coz... BAN DORZYWOTNI!!! Ale to juz w waszej gesti drodzy Admini.Gram bardzo czesto, mozna powiedziec, ze codziennie po kilkanascie godzin i zauwazylem, ze prawie zawsze jest jakis Admin.Wiec czemu nie ma odpowiedniej reakcji????
Mam nadzieje tak jak autor tego watku, ze wszystko sie zmieni i ze serv LOL ATTACK 4FUN BEDZIE WZORCOWYM SERVEM na , ktorym mozna pograc , poznac wspanialych graczy i nie byc swiadkiem tego co negatywne na dzien dzisiejszy.
Pozdrawiam.

Thorn 
ekip@

Ulubiona gra: (. Y .) ( o )
Wysłany: Czw 26 Maj, 2005 23:03   

POPIERAM!
Nie mam nic do dodania, Street wszystko bardzo ladnie opisal 8)

No to ziomy moje kochane uwazac na slowka bo nie bedzie ale... a ja czasem porywczy jestem :D

aKiRa 
Head Admins
Public Relations

Ulubiona gra: w dwa ognie
Wysłany: Pią 27 Maj, 2005 01:11   

hmm troche sie zapedzacie w druga strone.

nigdy nie tepilismy na serwerze tego ze ktos przeklina i tego robic nie bede. z calym szacunkiem dla ciebie i twojego syna El Frantic ale uwazam ze nie powinien on zwyczajnie na lolku grac jesli uwazasz ze zle na niego wplywa sluchanie wulgaryzmow. rozumiem cie w 100 % z tym ze nie podoba ci sie to ze ktos przeklina i on tego sklucha ale serwer zawsze byl taki. nie bede ludzi tepil za to ze ktos mi kurwami sypie na serwerze. sam wypowiadam sie w taki a nie inny sposob i tego zmieniac nie bede.

rozumiem problem gdy jeden wiesza psy na drugim. klutnie nie wplywaja dobrze na granie. obojetne w jaki sposob prowadzone. ale jesli chodzi o samo slownictwo to mam to w dupie. jak ktos ma ochote kurwowac bo mu runda nie wyszla to niech sobie ulzy. jesli nie obraza nikogo to dla mnie nie ma to zadnego znaczenia.

nie przeginajmy. nie robmy nagle odchylu w druga strone.

Street napisal ladnie pare zdan i chwala mu za to ale zamiast od razu zaczynac cala akcje z banami-sranami to moze by tak zaczac zwyczajnie tych ludzi troche uspokajac be podtekstow w stylu "bo ja ci bana moge dac"

juz kiedys sie wypowiadalem ze ja banowania nie lubie. nigdy nie banowalismy ludzi z piterem. zawsze wystarczylo pokickowac i troche pogadac z osobnikiem i po sprawie.

komunikacja czyni cuda. spokojna komunikacja. bez pokazywania tego kto tu admin i kto tu komu co moze.

nie bawmy sie nagle teraz w straznikow przyzwoitosci.

i co niby ??? ktos zaklnie i ja mam do niego odrazu pisac "nie przeklinaj bo ban" ??
tego raczej robic nie bede.

wogule zabil mnie troche ten temat. ladnie napisany. widac ze street jakis problem zauwazyles. tylko ustosunkuj sie dokladnie do niego. ustosunkuj sie ty do tego bo widze ze ludzie to roznie odbieraja wiec fajnie by bylo gdybys napisal co dokladnie cie meczy.

czy denerwuje cie przeklinanie czy to ze gracze kluca sie miedzy soba ??

klutnie beda i byly. to po prostu srodek uboczny wspolzawodnictwa.

jesli chodzi ci o samo uzywanie slow niecenzuralnych to zostawilbym temat bo nigdy tego nie zakazywalismy i chcialbym zeby tak zostalo.

przykro mi z stosunku np do ciebie EL Frantic ale LoLek byl zawsze serwerem gdzie przylazili ludzie z niewyparzonym jezykiem. troche ciezcy w slownictwie. tacy ludzie ten serwer zalozyli.

pozdrawiam

(_|_)

< /dupa >

StreetRacer 
ekip@
The Scotsman

Wysłany: Pią 27 Maj, 2005 01:45   

Akira, zgadzam się z Toba, wiesz o co mi chodzi! Więc może sprecyzuję jeszcze raz:

Przeklinanie w akcie desperacji mnie nie interesuje, bluzganie na innych będe karał bo widze co się dzieje i włosy mi na głowie dęba stanęły.

Ale sam post napisany przez mnie, ma już swój wydźwięk i o to mi najbardziej chodziło. Jeśłi chodzi o takie rzeczy kick starczy, jak to było dziś na scoutknives2, 3 razy pisałem PROSZĄC O SPOKÓW czego nie mam w zwyczaju (max 2 razy proszę) ale nikt nic sobie z tego nie zrobił, nagle kick, kick, kick, i spokój, ludzie wchodzą ponownie i : sorka, już nie będe, przepraszam, runde dalej mówi kur** ale z nerwów, nie na innych i się nie czepiam.

SZACUNKU DLA 2GIEJ OSOBY OCZEKUJE po tym co napisałem bo nie zwykłem pisać o zachowaniu.

Mam nadzieję że wyraziłem się jasno, jeśli coś to udziele dalszych wskazówek jak wstanę.
Pozdro.

siegfried 

Ulubiona gra: Gra w Ciacho
Wysłany: Pią 27 Maj, 2005 03:09   

dobrze mamo :D

Bolek 
Rada Naczelna

Ulubiona gra: wstepna
Wysłany: Pią 27 Maj, 2005 06:49   

Uan kueszczion:

- czy jak powiem Tobie - Street albo np. Thorn'owi czy T-Rey'owi "Ty parofko", czy "Ty dzifko" to tez dostane kick'a czy przymkniemy na to oko? 8)

bombel 
Rada Naczelna

Ulubiona gra: w fracuza
Wysłany: Pią 27 Maj, 2005 07:54   

ja tam sie zgadam.

p.s ostatni raz pisze brzydkie słowo : Akira nie pierdol .... wywodów bo nie o to chodzi

jak się zjebie runde to nie trzeba mówić tego do mica
tylko możesz powiedzieć to do monitora i jego zjebać (dobra 2 słowo)
ja też należałem do tych co kurwują ale teraz sie zastanawiam że czasami słucha mnie kilka osób w domu w tym przychodzi do córki koleżanka ( moja ma 10 mieś a koleż ma 2 lata ) a tata tylko
cyt. kurw.... street
kurw.... thorn
.
.
.
o ja jebie .....
ja pierdole.....

i to trzeba zwalczyć
więc popieram streeta

p0sE 
ekip@

Wysłany: Pią 27 Maj, 2005 08:48   no no

zgadzam się :], ale czy moge powiedzieć/napisać co Ty kur.. robisz, kur.., ja pier...? lub cos w tym stylu (panują tu różne zdania akiry i bombla), bo co do wyklinania typu ty kur.. to się zdecydowanie zgadzam bo jeszcze niedawno co chwile było słychać ty skur.. itp itd od wczorajszej mapy scoutknivez2 rzeczywiscie sie wszystko zaczęło zmieniac po interwencji streeta :D , i takie przeklinanie stanowczo powinno byc ganione przez adminów!
PEACE!

jajo 
Naczelny kapłan BANa

Wysłany: Pią 27 Maj, 2005 09:32   

ale dev'a chyba bedzie mozna wyzywac ? :D

dev 

Ulubiona gra: palec pod budke
Wysłany: Pią 27 Maj, 2005 09:35   

w sumie zdaje mi sie, że jak 2 osoby sie znaja to nie bedzie konsekwencji 8O :o

StreetRacer 
ekip@
The Scotsman

Wysłany: Pią 27 Maj, 2005 10:21   

Widzę kilka problemów z którymi nie możecie sobie poradzić.

Przeklinanie do mica za zjebaną runde, pisanie na sayu, say_team za przegraną runde bluzg (na swoja osobę czytaj na siebie :P ) to w głębi duszy mi powiewa, ja staram się już tak nie robić lub krzyczeć POMIDOR :D

Dwa to wyzywanie dobrze znanych sobie ludzi z którymi się piło piwo, wino, wódkę, tutaj też polecałbym trochę smaku i rozwagi.

Trzy to właśnie wyzywanie graczy, o to najbardziej chodzi, tyy debilu, ty noobie, ty plebanie, nie nie nie, będe to karcił i nie pozwole sobie aby ktoś pierdzielił zabawe innym, ja go moge zmutować ale w końcu nie ja sam gram na serwerze a ludzie którzy często są u nas lub nawet 1 raz to słyszą jak się wiara jedzie.

JEsteśmy jednym z niewielu serwerów gdzie tak często używa się mikrofonu, na znacznej ilości serwów wogóle się nic nie mówi i panuje atmosfera jak w grobowcu.

Bombel, na temat tego czy możesz móic street ty dziwko to ja ci odpowiem ze mozesz ale co z tymi co to słyszą? usłyszą że 2ch adminów się jedzie i zaczną to samo robić, przykład powinien iść z samej góry.

MaZZeo 
Woody LoL

Wysłany: Pią 27 Maj, 2005 10:29   

Ja tu patrzę że tu już chcecie kulturę zmieniać. Naparwdę wystarczy upominać/banować czy tam huj co jeszcze tylko za wyzwiska, bo "kurwa ja pierdole" to naparwdę nic wielkiego i będzie tak że nie można pisać bluzgów czego nie lubię na reszcie serverów. A co do wyzwisk do znajomych to też mozna ale najwyżej takie jakiś "mniej obrażliwe" jak piczo, suczo i już wystarczy.

[ Dodano: Pią, 27-05-2005 11:33 ]
Chciałbym coś dodać jeszcze. Niestety adminów nie ma, ja siędze od 2 godzin na lolku i non stop upominam wszystkich co się bluzgają. Niestety nic nie pomaga i nadal robi się kurwisko. I wątpie żeby jakakolwiek decyzja podjęta tutaj coś poprawiła. Bo może 5 % ludzi wchodzących na serv czyta regulamin, i nie słuchają się byle kurwy o imieniu MaZZeo co prosi o spokój a nie jest adminem.

KuleK 
ekip@

Wysłany: Pią 27 Maj, 2005 10:50   

Ja mysle ze bluzgi nigdy niebeda zabronione naserverku i obrazanie sie znajomych miedzy soba tez niebedzie karane ale gdy wchodzi jakis nieznajomy na server i sypie tekstami "milcz suko" "spierdalaj dziwko" "twoj stary" "ty lamo" "japa kurwa" poczym ktos go upomnie a on odpowiada "a co zrobisz mi cos noobie?" to cos jest nietak i trzeba takiego przywolac do porzadku i mysle ze streetowi dokladnie o takie zachowania chodzilo ....

MaZZeo 
Woody LoL

Wysłany: Pią 27 Maj, 2005 10:53   

KuleK tylko jak przywołać do porządku jak adminów nie ma, hmm ?

fisq 
Rada Naczelna

Ulubiona gra: 9 symfonia
Wysłany: Pią 27 Maj, 2005 10:53   

L o L

Kurwy bede lecialy i tego nie da sie zatrzymac. Chodzi tylko o to zeby w jakis granicach rozsadku. Tak jak pisalem wczesniej x3 a potem to juz wiecie co trzeba robic.

virus 
Łowcy

Ulubiona gra: counter-strike
Wysłany: Pią 27 Maj, 2005 11:30   

ladnie napisane...
ale uwazam ze text ty dzifffffko to jest calkiem szmieszny ;)
albo jak jakies dziecko sei drze do micka ze zjeb... misje :)

Skorzeny 
ekip@

Ulubiona gra: Fallout 2
Wysłany: Pią 27 Maj, 2005 11:31   

mazzeo, ale admini czsami lubia sie spic, wrocic pozno do domu i pozno wstac :)

a co do tematu: czyli mam przestac mowic do np gurbiego albo moskita "ty chuju!"? Bo juz mi sieke zrobiliscie we lbie

dev 

Ulubiona gra: palec pod budke
Wysłany: Pią 27 Maj, 2005 11:37   

Skorzeny napisał/a:
mazzeo, ale admini czsami lubia sie spic, wrocic pozno do domu i pozno wstac :)

a co do tematu: czyli mam przestac mowic do np gurbiego albo moskita "ty chuju!"? Bo juz mi sieke zrobiliscie we lbie

tu masz odpowiedz....

Cytat:
Kulek - Ja mysle ze bluzgi nigdy niebeda zabronione naserverku i obrazanie sie znajomych miedzy soba tez niebedzie karane ale gdy wchodzi jakis nieznajomy na server i sypie tekstami "milcz suko" "spierdalaj dziwko" "twoj stary" "ty lamo" "japa kurwa" poczym ktos go upomnie a on odpowiada "a co zrobisz mi cos noobie?" to cos jest nietak i trzeba takiego przywolac do porzadku i mysle ze streetowi dokladnie o takie zachowania chodzilo ....

jestem za tym , co do tego jak nie bedzie adminow , zapamietujesz sobie godzine , w koncu jest te HLTV , nie :* ?

Ruti 

Ulubiona gra: wstepna
Wysłany: Pią 27 Maj, 2005 11:42   

hmm ja najczesciej przekliam gdy zgine :> a jak juz na kogos to z zartem i kazdy to wie :) nie szukam sobie wrogow na serwie na ktorym sie wychowalem :) wszystko co na kogos nadaje to zartem :D pozdr0 :D

piatas 
t3ch

Ulubiona gra: 3dmark
Wysłany: Pią 27 Maj, 2005 12:13   

1. W sprawie wulgaryzmow

Uwazam ze bluzganie w sposob bezosobowy nie powinno byc w zaden sposob scigane. Jesli ktos prezentuje wlasnie taka kulture wypowiedzi to trudno. Natomiast wzajemne wyzywanie powinno byc traktowane indywidualnie. Wszystko zalezy od kontekstu i w 99% przypadkow mozna jasno okreslic, czy ludzie czerpia przyjemnosc z `dziwkowania` sie, czy tez zaistnial jakis konflikt.

2. W sprawie naparzania do mikrofonu bez zadnego umiaru

Tutaj sprawa jest bardziej skomplikowana bo jeden, z calym szacunkiem, mlotek moze uniemozliwic przyjemna gre calemu zespolowi. Przyklad? W dniu dzisiejszym, mapa scoutknives2, user: Rakow. Wogole ostatnio zauwazylem coraz czestsze naduzywanie mica, a co gorsze, nie zawsze w `player list` taki maciowda jest dostepny do wyciszenia.

Niestety za wzgledu na ograniczone skutki persfazji werbalnej jestem za kikowaniem i aplikowaniem terminowych banow (15 minut calkiem wystarczy na otrzezwienie). Poza tym wciaz bede sie upieral, ze komunkowanie o obecnosci Admina na servie ma zbawienny wplyw na zachowanie graczy. Odblokowanie amx_who a nawet dodanie do amxx modulu wyswietlajacego na ekranie informacje o ilosci adminow na servie co jakis czas powinno pomoc. Negatywna prowokacja typu `uspokuj sie bo dostaniesz bana` od osoby o nieustalonym statusie (czyli od potencjalnego Admina) dziala jak plachta na byka w niektorych przypadkach.

Hermes 

Ulubiona gra: counter-strike
Wysłany: Pią 27 Maj, 2005 12:17   

yeahhh, wreszcie, a i czy za darcie sie do mica, spiewanie piosenek jest ban>??? to mnie interesuje bo ostatnio za duzo spiewaja^^