Wysłany: Sro 19 Kwi, 2006 06:56 Stronka która w wolnym czasie robię.
Witam
Akurta bawię się ostro grafiką (szczególnie ze to moje źródło dochodu) więc chciałem pokazać wam to co robię dla mojego klanu Aconite bot. Narazie to beta ale już sporo działa.
> GO <
_________________ ADMIN - Antypatyczny Dreczyciel Masowo Inwigilowanych Niewiniatek
no trzeba powiedziec ze stronka wypas ciekawe jak bedzie wygladala jak juz bedzie skonczona w sumie w tym temacie to (dla mnie przynajmniej ) Pilgrima wypowiedz sie liczy on tez dobrze zna sie na rzeczy :] p0zd0-
Macromedia flash 8 pro , photoshop cs2 , ilustrator cs2 , edytor do dzwieku , sound forge. Nigdy nie uzywalem swisha bo tym programem nie da sie wielu rzeczy zrobic.
strona niezgodna z opera, pod firefoxem nie sprawdzalem ale pod opera nie widac praktycznie wszystkich informacji, jedynie szablon... ekhm... zoptymalizuj pod opere i inne taki i bedzie gitez. pozdro
co do adresow mailowych zrobiony specialnie chociaz nawet je usune nie chce zeby ktos dostawal jakis spam. A co do opera to smieszne heheh jak flash moze nie byc zgodny z opera. Na IE i FF nie ma problemow. Cala strona jest we flashu.
wiesz perek, jesli ktos bierze sie za robienie stron a tymbardziej robi to zawodowo, to chyba wie, ze optymalizacja jest rzecza najwazniejsza, stronka z podpisu [portfolio] chodzi dobrze, bez zastrzezen natomiast ta sie sypie ;(
ale powiedz mi bo ja tu czegos nie rozumie. Jak moze sie sypac jesli wszystko jest w swfach??? Przeciez to nie mozliwe aby tak zmieniala sie. Moze masz stary plugin do flasha ,ona jest pisana pod flash playera 8.
Sam kod w htmlu to zwykla ramka srodkujaca flasha cala tajemnica. Wiec hmm dziwne bardzo.
UPDATE *
Zainstawalem opere. Rzeczywiscie strona zle sie pojawia. Wyglada na to ze flash player ,ktory jest uzywany w niej nie jest zgodny z najnowszym wydanym przez macromedia. Dlatego sa takie problemy. Aby sie upewnic ,ze mam racje przekompilowalem flasha do wersji 7 i strona działa normalnie (Pomiajm bedy jakie wyszly przy kompilacji bo wkoncu to to wsteczna kompilacja do 7). Jednak wole aby strona byla we flash 8 wiele poprawili zwlascza acitonscript. Dziwie sie ,ze OPERA nie pomyślala o nowym flash playerze ktory juz dawno wyszedl a co najwaznisze zawsze najnowszy player jest zgodny z poprzednimi wersjami ( jednak trzeba pamietac w jakiej wersji ma byc tworzona strona).
misiu, Ty sie na mnie nie unos, bo stronka wypas, nie mam zadnych zastrzezen tylko chcialem Ci zwrocic uwage na opere, jak sam powiedzialess to Twoje zrodlo dochodu i musisz byc przygotowany na to, ze klient moze byc akurat uzytkownikiem tej nieszczesnej przegladarki pozdrawiam.
misiu to mowi do mnie zona btw... ale i tak nadal uwazam ze to nie moja wina poniewaz storna ma byc nowoczesna. A to ze opera nie ma tak waznego pluginu gdzie dzis pelno stron jest we flashu , to tylko swiadczy ze o jej przydatnosci do uzytkowania. Nawet IE ma nowy plugin. Jak oni chca konkurowac na rynku?
oni nie konkuruja na rynku bo podbnie jak firefox, nie jest to narzedzie komercyjne, wiec nie wiem jaka konkurencje rynkowa masz na mysli? Ode mnie eot, skoro uwazasz ze to przegladarki powinno sie dostosowywac pod nowe strony - ok, przyjalem i nie mam zamiaru Cie wyprowadzac z bledu.
stronka najs a co do virusa to nie masz racji to nie jego wina ze opera nie zrobila update nowego flasha teraz wiekszosc stronek w flashu jest w 8 a to co maja wszyscy przejsc na stary bo jakas tam opera nie ma update`u ?? a i tak wiekszosc osob ma IE to rownie dobrze gry powinny byc pod directx 7 bo nie masz 9 ;/ w windowsie
moim skromnym zdaniem kawal dobrej roboty
drobiazgi do ktorych mzona by sie przyczepic ale to naprawde szukanie diury w calym
ogolnie nie widzialem do tej pory na forum lola tak dobrze zrobionej grafiki (bo flasch to tylko pomoc dla grafikow umozliwiajac uozywic WEB programistow )
jestem pod wrazeniem....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Pomysł tej strony zrodził się w chorych umysłach Akiry & Jumpera
Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kopiowanie materiałów ze strony bez zgody autorów zabronione.
Treści publikowane na tym forum są własnością ziomów którzy je zapodalii i wali nas co oni tam nawymyślali