LoL AttAcK: FORA Strona Główna LoL AttAcK: FORA

FAQFAQ  Mapa GoogleMapa Google  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Logowanie na Allegro.
Autor Wiadomość
_R20_ 

Wysłany: Pon 22 Paź, 2007 20:47   Logowanie na Allegro.

Czy Wy potraficie się zalogowac na allegro bo u mnie juz od 2 dni ( trwa łączenie, proszę czekac ... ) leci taki pasek, dojdzie do konca i wychodzi mi do głownego okna z logowanie. Potrzebuje się zalogowac bo sprzedaje kilka rzeczy. To samo się dzieje na IE, Mozilli i Operze.

piatas 
t3ch

Ulubiona gra: 3dmark
Wysłany: Pon 22 Paź, 2007 20:53   

Mam to samo... sprobuj wybrac logowanie standardowe, nie przez ssl. Mozesz rowniez przerzucic zawartosc caffee allegro lub napisac skarge do technicznych. Notabene, allegro kuleje juz od ~tygodnia, logowanie to tylko jeden z problemow, inni maja jeszcze gorzej.

_R20_ 

Wysłany: Pon 22 Paź, 2007 20:56   

a jak ktos ma wystawione jakies aukcje i musi sie zalogowac to co teraz :D a logowanie standartowe nic nie daje, to samo. Gdzie moge znalesc maila do dzialu technicznego z allegro bo po zalogowaniu widzialem kiedys maila ale teraz nie moge znalesc
Ostatnio zmieniony przez _R20_ Pon 22 Paź, 2007 20:57, w całości zmieniany 1 raz  

piatas 
t3ch

Wysłany: Pon 22 Paź, 2007 21:03   

Ta, teraz tez sie nie moge zalogowac, czy to standardowo, czy przez ssl - cofa mnie do strony logowania. Paranoja. Mam ciekawa aukcje w obserwowanych i NIC nie moge zrobic. Allegro chyba osiagnelo punkt, gdzie ujawniaja sie negatywne efekty skali.

Co do caffee, mialem na mysli to.

_R20_ 

Wysłany: Pon 22 Paź, 2007 21:07   

teraz sie zalogowało, wczoraj tez raz mi sie udało pożniej juz nie ;\

milka 
ekip@

Wysłany: Pon 22 Paź, 2007 21:47   

niekoniecznie jest to efekt skali. Byc moze sa jakies aktualizacje i ktos cos zjebal...

Jakby Thorn wszedl to moze by cos wiedzial na ten temat... :)

M

aronq 

Ulubiona gra: SzeryF
Wysłany: Wto 23 Paź, 2007 01:14   

Miałem to samo , dzis pod wieczór naprawili problem :)

own3d 

Wysłany: Wto 23 Paź, 2007 08:32   

piatas, w allegro stoi jakies 60 roznych maszyn gdzie jesli pada Ci logowanie do jednej z maszyn to wtedy przerzuca na inna (tlumaczyc nie bede bo nie tutaj o to chodzi), niedawno migrowali na oracle i dlatego takie problemy maja ;-)

piatas 
t3ch

Wysłany: Wto 23 Paź, 2007 09:15   

own3d, wszystko ok za wyjatkiem jednego 'ale'.

Allegro to powazny serwis, dla niektorych miejsce pracy, a obsluga sobie bimba i zaslania sie regulaminem, ktory imo juz nie dorasta do rangi serwisu. Mnie, i pewnie zdecydowana wiekszosc uzytkownikow, nie interesuje czy jada na oraclu czy tez pan Kazio notuje w zeszycie co i jak a pozniej z palca kazdej sesji wysyla co trzeba. To sa sprawy ekspertow, bo nie ulega watpliwosci, ze skala serwisu jest ogromna i trzeba sie znac na rzeczy. Fachowcy na rynku pracy sa, owszem, oczekuja sporych pieniedzy, ale przeciez allegro nie narzeka na rentownosc. Bo to, co teraz jest, to bida i slums - brak profesjonalizmu, olewanie uzytkownikow... albo kompletna nieswiadomosc co do skali serwisu i oczekiwan wzgledem niego.

own3d 

Wysłany: Wto 23 Paź, 2007 09:47   

A ich nie interesuje zapewne to czy wystawisz tam swoja aukcje czy nie ;-)

Maja tak wielu uzytkownikow ze jeden w ta czy w ta nie zrobi im roznicy.
Tak to juz bywa gdy sie jest najwiekszym portalem tego typu w polsce tak czy inaczej ludzie beda kupowac a predko sie nie znajdzie nikt komu sie uda zrobic drugie allegro w polsce tak wielkie i tak popularne :/

Ale zawsze jak ktos lubi to moze wyslac pare zjeb do nich ktore i tak pewno nawet nie zostana przeczytane ;-)
Ostatnio zmieniony przez own3d Wto 23 Paź, 2007 09:48, w całości zmieniany 1 raz  

milka 
ekip@

Wysłany: Wto 23 Paź, 2007 10:10   

Cytat:
Ale zawsze jak ktos lubi to moze wyslac pare zjeb do nich ktore i tak pewno nawet nie zostana przeczytane ;-)

nie zgadzam sie. Nawet MPK w Lodzi mi odpowiedzialo... :)

Przestoje i problemy zdarzaja sie nawet najwiekszym. Czasem nawet microshit ma problemy ze stronami, do bankow sie zalogowac nie mozna czasami przez godzine albo dwie. Zgadzam sie, ze kilka dni to troche za dlugo, ale na pewno pracuja nad tym caly czas...

A traktowanie klientow na zasadzie "nie ten to nastepny" mysle, ze nie jest stosowane... a moze jest i sie nie krzyczy, ze jest...

M

piatas 
t3ch

Wysłany: Wto 23 Paź, 2007 12:09   

own3d, faktycznie, to jest typowe myslenie/dzialanie (czyli jego brak), ktore ostatecznie jeszcze umacjia olewactwo monopolisty. "Po co poprawiac skoro przy tej lipie ludzie zachowuja spokoj". Wyslalem do allegro maila, ze sa do dupy i przez nich nie kupilem ksiazki, czy ktos to przeczyta, trudno powiedziec, jesli tak, to mam nadzieje, ze jakis "techniczny", bo to ich ambicje naruszalem :D .

milka, dokladnie tak! To samo w Krakowie. Co prawda ja nie korzystam z komunikacji miejskiej ale czesto przerzucam forum "pasjonatow" mpk i jestem zaskoczony, jak wielki skutek moze odniesc telefon do dyspozytora, ze kierowca wozu xy123 sie wlecze celowo albo zamknal drzwi przed nosem "dromaderowi" pod marketem.
Co do bankow, korzystam z e-konta w bph od poczatku i przestoje byly, ale w godzinach nieludzkich (~3~4 rano) i zapowiedziane z wyprzedzeniem. Nie przypominam sobie sytuacji, kiedy nie moglem zalogowac sie na konto i cos podzialac.

Powtorze raz jeszcze, regulamin allegro i zapisana wen odpowiedzialnosc serwisu za przestoje jest niewspolmiernie mala do wielkosci i roli serwisu w e-handlu.

BTW: czy my offtopujemy :D ?

Odpowiedz do tematu