Odpalam se EMULKA, próbuje sobie coś ściągnąć i od 10minut ściąganie stoi chociaż są źródła.
Wyszukałem innego pliku który jest dostępny aż u 16000 użytkowników i co dalej emule stoi, po 5minutach się rozkręca do zawrotnej prędkości 1KB/s
Co jest nie tak
Robie test portów w Emule i takie coś mi wyskakuje :
Results in detail:
TCP connection test failed.
It was not possible, to establish a TCP connection to your eMule.
Other users will only be able to connect to you with the help of a server, resulting in a low ID for you. While eMule still works, this will give you several disadvantages. Therfore it is highly recommended to solve this problem.
How to resolve port problems... Something is interfering with your network communications. There are two main reasons for this:
If you are using a firewall, ensure that your firwall don't block the required ports! You might need to set a rule to allow the ports to be available.
If you use a router, make sure that your router forwards the required ports to your local IP!
You can find more details and guides here in the online help.
Niezabardzo wiem ocb co mam zrobić
Z dołu THX za pomoc
ja sie na tym nie znam, ale kiedys nie umiałem polączyc sie z serverami cs to w zakładace "Applications & Gaming" wpisałem porty cs i zaczeło działać, może wystarczy wpisac porty jakie używa emule ?
Ostatnio zmieniony przez _R20_ Wto 29 Sty, 2008 21:44, w całości zmieniany 1 raz
ja sie na tym nie znam, ale kiedys nie umiałem polączyc sie z serverami cs to w zakładace "Applications & Gaming" wpisałem porty cs i zaczeło działać, może wystarczy wpisac porty jakie używa emule ?
co jeden to lepszy. Zatem wragart - hmm brzmi znajomo - przedstaw swoje ZA i PRZECIW. Dago86 przedstaw swoje ZA i PRZECIW i bedziemy rozsadzac.
Nie lubie takiego rzucania, ze ten to jest dobry, a tamten nie... "bo tak"...
lolz zalo0gowalo mnie jako wragart a to ja no nic moje za jest takie pracuje w firmie informatycznej i konfiguruje i sprzedaje tego na peczki, linksys-ow skonfigurowalem moze ze 3,4 i wiecej tego nie bralismy bo oprocz tego ze jest na licencji sisco to jest gowniany i w konfiguracji i w obsludze. O wiele prosztrzym i lepszym jest firma tp-link (nie mylic z d-link) np model tl-wr543g ma wszytko obsluga jego jest intuicyjna (przynajmniej ja mam takie wrazenie) takze poleca jesli chodzi o jego konfiguracje sluze pomoca.
P.S 1Tej batman a co ty tam ustawiales oprocz podstawowych rzeczy? jakies porty cos teges najlepiej by bylo tak :
zebys napisal co chcesz z tego zrobic i ss jak to zrobiles wtedy bede mogl Ci pomoc.
P.S 2: Przegladnalem na szybko tego linksysa i co mi sie rzucilo w oczy to w 3 zakladce czyl Security domyslnie jest ustawiony Firewall jesli faktycznie jest na enable daj mu na disable i zobacz czy cos dalo w zakladce vpn tez mozesz dac na disable i zobaczyc czy dziala czy nie. Ale musisz przede wszystkim napisac jak masz ustawione.
Pozdro
Ostatnio zmieniony przez rAbBiT^killer Czw 07 Lut, 2008 23:05, w całości zmieniany 3 razy
P.S 1Tej batman a co ty tam ustawiales oprocz podstawowych rzeczy? jakies porty cos teges najlepiej by bylo tak :
zebys napisal co chcesz z tego zrobic i ss jak to zrobiles wtedy bede mogl Ci pomoc.
Ustawiłem w Wireless / Basic Wireless Setting / "Wireless Network Mode: MIXED", w Wireless Security / Security Mode : WPA2 Personal
rAbBiT^killer napisał/a:
P.S 2: Przegladnalem na szybko tego linksysa i co mi sie rzucilo w oczy to w 3 zakladce czyl Security domyslnie jest ustawiony Firewall jesli faktycznie jest na enable daj mu na disable i zobacz czy cos dalo w zakladce vpn tez mozesz dac na disable i zobaczyc czy dziala czy nie. Ale musisz przede wszystkim napisac jak masz ustawione.
Firewall był ENABLE dałem mu na DISABLE, w VPN miałem ALL na ENABLE dałem DISABLE, niestety bez zmian nadal to samo.
A skoro już odpisałeś tutaj to wiesz jak zrobić abym miał znów zew. IP
Bo przed podłączeniem ROUTERA miałem zew. IP a teraz mam wewnętrzne ? (chyba dobrze napisalem)192.168.1.100:27015.
w application wpisz sobie cokolwiek
w portach od np od 5000 do 5100
w IP to chyba wiadomo czyj adres masz podac i zaznaczasz enable...
w emule ustawiasz port z przedzialu 5000 do 5100 i masz highid to samo tyczy sie innych programow p2p
Emule Start 4662 End 4662 Protocol TCP i włączone ENABLE
Emule Start 4662 End 4662 Protocol UDP i włączone ENABLE
Azur1 Start 21876 End 21876 Protocol TCP i włączone ENABLE
Azur1 Start 21876 End 21876 Protocol UDP i włączone ENABLE
Ale zmienie to na inną wartość i zobaczymy.
I dupa ...
A co do DMZ to co ja mam wpisać na końcu 100 i nadal to samo będe miał
Nie o to mi chodziło
Co wchodze na jakąś WWW / testy portów itd to mi pokazuje IP 88.156.108.89 a stawiam serwa do CS`a / Podcasta / Crysisa itd to mi wykrywa IP 192.168.1.100:27015.
PS Owned wpierw szukałem na necie, próbowałem i dopiero potem poprosiłem o pomoc więc slowo LENISTWO tutaj nie pasuje ...
ten router jest tak banalny w konfiguracji ze tam nawet nie ma czego spierdolic
w takim razie szukaj przyczyny w firewallu swojego windowsa, chyba ze bawiles sie tablicami routingu ewentualnie jakies access listy robiles - ale mysle ze raczej nie...
jest jeszcze jedna szansa, ze soft jest zjebany w routerze i przy klonowaniu mac adresu i polaczeniu sie przez wifi cos sie sypie w tablicy arp i pakiet nie leci tam gdzie trzeba co jest wysoce prawdopodobne
owned przynajmniej tak jak ty nie zaczynam od konfiguracji portow, moze slabo sie bawilem bo to sprzet do dupy (do dupy dlatego ze sie czesto wieszal resetowal i inne dziwne rzeczy sie z tym dzialy) robilem to dawno a napisalem mu to z przegladania samych tych ss co ktos tam podal.
Jest nie mozeliwe zeby takie urzadzenie domyslnie blokowalo cokolwiek wpisujesz ip ewe. jak ma dynamiczne przydzielanie samo sobie pobiera i masz sie z nim polaczyc i ma ci dzialac bez dokladniejszej konfiguracji !!!!!
Setup -->Basic Setup--> 1 okienko masz tam ustawione "Automatic Configuration DHCP" i tam masz wybrac Static IP i wlasnie tu wpisujesz sobie to zewnetrzne IP i juz masz.
A i sprawdz czy czasami routr nie ma zewnetrznego bo na kompie napewne bedziesz mial wew. bo router ci taki przydziela (maskuje) czyli podpinajac kilka kompow pod tego linksysa kazdy z nich bedzie mial rozne wewnetrzne ip a zewnetrzne czyli wychodzace na swiat lub to po ktorym bedziesz rozpoznawany bedziesz mial jeden adres. Ale to wszytko pisze ci na tym routerze pozatym jak cos mozesz sobie sprawdzic na jakiejs stronce jaki masz adres np. speedtest.net
Ostatnio zmieniony przez rAbBiT^killer Pią 08 Lut, 2008 22:49, w całości zmieniany 2 razy
rAbBiT^killer, tak czytam i czytam co piszesz i widze ze cos tam swita ale nie za bardzo wiesz o co chodzi albo nie potrafisz tego na polski przelozyc
To czy jest do dupy czy nie to raczej temat innej rozmowy, tutaj byla prosta sprawa brak highid w emule wiec trzeba bylo zaczac od przekierowania portow ewentualnie DMZtu
swita nie swita przetlumaczylem mu to na chlopski rozum moglem napisac mu to normalnie ale nie wiem czy by do tego doszedl szybko pozatym jak juz wywnioskowalem z tego co napisal to problem nie lezal w routerze.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Pomysł tej strony zrodził się w chorych umysłach Akiry & Jumpera
Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kopiowanie materiałów ze strony bez zgody autorów zabronione.
Treści publikowane na tym forum są własnością ziomów którzy je zapodalii i wali nas co oni tam nawymyślali