Wysłany: Sob 03 Lis, 2007 18:26 TOSHIBA DVD-ROM SD-M1612
Posiadam ten czytnik ok 5 lat, dotychczas czytał elegancko wszystkie płytki, dosyć niedawno zauważyłem że nie czyta płyt nowo tłoczonych (do któregośtam numeru CD-Action czytał wszystkie dokładane płytki, nowszych nie rozpoznawał nawet, nie odcztyuje mi też niektórych nowozakupionych płytek z extraklasyki).
Poczytałem tu i tam, stwierdziłem że to wina sędziwego wieku czytnika. Wymieniłem BIOS czytnika na nowszy, wszystko zrobiłem prawidłowo, powinno czytać.. Gówno, zero zmian, starsze dvd czyta, nowszych nie czyta. Kilka dni temu zostałem zmuszony sformatować kompa (wiadomo-wirusy, błędy itp.). Zainstalowałem wszysciuteńko od nowa, ładnie tak jak M$ przykazał. Wszystko ładnie chodzi, postanowiłem że zainstaluje sobie steama, wkładam dvdka.... czyta, warczy....huj. Jeszcze raz.Nic, pali się ciagłym światłem dioda czytnika. Dziwne, szczególnie że tą płytke zawsze czytało. Sprawdziłem inne.To samo. Nie czyta ŻADNEJ płyty DVD.
Cały problem nie dotyczy w ogóle CD.
Na początku stwierdziłem że laser siada, ale tak nagle nie powinien chyba(bo co ma format do tego?)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Pomysł tej strony zrodził się w chorych umysłach Akiry & Jumpera
Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kopiowanie materiałów ze strony bez zgody autorów zabronione.
Treści publikowane na tym forum są własnością ziomów którzy je zapodalii i wali nas co oni tam nawymyślali