Wysłany: Pon 26 Lut, 2007 13:12 cos do zgrywania i laczenia filmikow
Mam plyte dvd z pewnym filmem. Potrzebuje z niej zgrac moze ponad 10 fragmentow, ktore beda mialy pewnie mniej niz minute a niektore moze max 3 min.
Potem chce polaczyc te fragmenty w jeden i do tego dodac jakis podklad muzyczny.
Wnioskuje ze bede tez musial potem ten zlaczony filmik skompresowac jakims kodekiem zeby mniej zajmowalo.
Jakich programow mam do tego uzyc??
Nigdy sie nie bawilem w montowanie filmikow wiec prosilbym instrukcje dla srednio rozwinietego szympansa.
dzieki
Pinnacle Studio - bardzo przyjazny dla uzytkownika, robilem w nim filmik na uczelni, cały montaż wraz z podkładem muzycznym + głosowym wykonałem w nim, za co bylem nominwany do nagrody dziekana polecam program
mozesz zobaczyc jeszcze Ulead VideoStudio 10 plus, Adobe Premiere Elemnts 3.0, ale nic o nich ci nie powiem
WMM towarzyszy WIndowsowi juz od Millenium i na tamtym systemie najlepiej dziala, za kazdym razem jak chcialem cos zrobic w XP to mi sie zwieszal po kilku minutach pracy a na Millenium bylo bez problemu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Pomysł tej strony zrodził się w chorych umysłach Akiry & Jumpera
Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kopiowanie materiałów ze strony bez zgody autorów zabronione.
Treści publikowane na tym forum są własnością ziomów którzy je zapodalii i wali nas co oni tam nawymyślali