Wysłany: Nie 17 Cze, 2007 11:21 Prograam do ograniczania transferu
Elo
A wiec mam nastepujący problem:mam router pod, ktory podłączone są 2 kompy
Moj transfer wynosi 640(neostrada)
Potrzebuje program dzieki ktoremu bede mogl sobie ustawic 320 na 1 komp i drugi:/
Dzieki z gory za pomoc bo wiem ze znacie sie na rzeczy:)
Liwa:D
KLIK
Co prawda nie dziala to na zasadzie transfer/2 ale pozwoli ladnie uksztaltowac ruch w sieci zeby paskudne p2p nie zmulalo cs'a albo www. U mnie sie bangla wyborowo.
Znaczy chodzi mi wlasnie o to zeby nie bylo lagow podaczas gry w csa bo chcialem pograc z bratem na lolu:)
Bo przeciez transfer 320 jest w porzadku na 1 kompa:)
Piatas mylisz ze dzieki temu programowi bedzie sie gralo gytes,bez lagow:P?
Aaaa nie ogranalem ze dales mi linka do strony tylko boje sie ze nie ogarne:P
I w zasadzie co ja mam z tym zrobic
Sorrry ze Ci tylek zawracam ale nie znam sie na tym za bardzo
W zasadzie to calosc sprowadza sie do dopasowania zaproponowanych na stronie ktora podalem regulek iptables do wlasnych potrzeb. Pozniej tylko odpalasz skrypta.... i dziala:)
Jaki to jest router? Bo chyba sie nie rozumiemy.... Jesli routerem jest pudeleczko do ktorego z jednej strony podlaczasz net a z drugiej kompy to nie ma mozliwosci ksztaltowania ruchu (o ile nie jakis zaawansowany drogi sprzet). Jesli routerem jest komp z systemem linux to nie mozesz nie wiedziec o co biega w iptables. Jesli z systemem windows natomiast, to wystarczy pierwsze z brzegu soft typu netlimiter. Nie ma mozliwosci wplywania z kompa za routerem na prace routera.
Wiec jest to pudełeczko do ktorego sie wsadza kabelki od kompa 1 i neta oraz bezprzewodowo podlaczony jest 2 komputer firmy PLANET tak w razie czego:P
Czyli rozumiem ze nic sie nie da zrobic?
szkoda:/
A wiesz jaka jest przyczyna tego ze nie da sie grac w csa na 2 kompy bo sa lagi straszne?
komp stoja obok siebie sygnal jest znakomity transfer wyskoi wiec czemu sa lagi?:P
zainstaluj na obu kompach netlimitera to chyba najlepsze rozwiazanie o ile niebedziesz mial problemu z dogadaniem sie z osoba posiadajaca drugi komputer
_________________ Masz głowę i chu* to kombinuj !!
Liwa, nie wiem za ile kupiles tego swojego planeta, ale sprawdz czy nie ma czasem obslugi QoS, bo to posiada w tej chwili praktycznie kazdy router sprzetowy w cenie okolo 200zl i wtedy masz problem z glowy
Chyba ze rzadny wiedzy jestes, to jakas malutka dystrybucja z linuxem i bedziesz sobie przez www ustawial ile kto ma miec pasma z tym ze bedziesz mial nieprzyjemnego i buczacego kompa w pokoju
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Pomysł tej strony zrodził się w chorych umysłach Akiry & Jumpera
Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kopiowanie materiałów ze strony bez zgody autorów zabronione.
Treści publikowane na tym forum są własnością ziomów którzy je zapodalii i wali nas co oni tam nawymyślali