Wysłany: Sro 08 Sie, 2007 21:46 program do zmiany predkosci wiatraka?
Witam, opisze po krotce problem ;/
Miewam regularne zwiechy kompa przez przegrzewanie sie procka (~70 stopni C) i tutaj mam pytanie, czy jest jaki s program zeby zmienic predkosc CPU FAN i SYSTEM FAN? (mam srednio 2,6 k rpm a chcialbym z 4-5k).
dev, to pierw sie dowiedz czy Twoj wiatrak tyle potrafi, po 2gie ustawienia w biosie po trzecie jakie mobo po czwarte zakup za 50-70zl freezera i problem z grzaniem sie zniknie
moze to wina radiatora, ktory slabo odprowadza cieplo :]
_________________ Right now I'm on the edge
So don't push me
I aim straight for your head
So don't push me
Fill your ass up with lead
So don't push me
I got something for your ass, keep thinking I'm pussy
sprawdz czy masz w dobre strony ustawione wiatraki, czy dobrze odprowadzaja powietrze z obudowy bo przez to w kompie robi sie tornado i cieple powietrze lata po calej budzie
1. Wymienilem wentylator z arctic cooling na SPIRE.
2. Wszystko jest dobrze podlaczone i zmontowane, wentyl dobrrze jest docisniety do procka i jest pasta na rdzeniu.
3. Polozenie plyty glownej wzgledem obudowy i procka jest wprost idealne...
wiatrakiem chlodzenia za bardzo nie poprawisz jesli radiator jest z dupy, szkoda pieniedzy tylko na wiatrak imo zreszta tez jakis krzak za 15zl z allegro
wentyle to mozna sobie montowac zeby z jednej strony wciagalo powietrze a z 2giej wypychalo z obudowy (jesli jest ona zamknieta), zeby byla dobra wymiana powietrza.
lol ja mam cały cas temp proca 70 nawet jak chodzi dobe... jak jeszcze nie ocykany byłem to miałem "firmowo" podrecony i jak sie gralo 4 godz to mial zwiechy potem taki cieply byl
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Pomysł tej strony zrodził się w chorych umysłach Akiry & Jumpera
Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kopiowanie materiałów ze strony bez zgody autorów zabronione.
Treści publikowane na tym forum są własnością ziomów którzy je zapodalii i wali nas co oni tam nawymyślali