LoL AttAcK: FORA Strona Główna LoL AttAcK: FORA

FAQFAQ  Mapa GoogleMapa Google  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Uszkodzony nośnik WinXP
Autor Wiadomość
KuLoS 

Ulubiona gra: Cs
Wysłany: Sob 10 Lut, 2007 17:14   Uszkodzony nośnik WinXP

witam mam takie pytanie. 2 miechy temu kupilem sobie orginalnego windowsa zainstalowalem wszystko ladnie pieknie, a tu dzisaj chcialem zrobic sobie formata wkladam plyte dysk sformatowalo zaczyna instalowac windowsa i nagle ... w stacja zaczela buczec wyciagam szybko plytke a ona cala zrysana :( i mam takie pytanie czy jest szansa zeby w jakis sposob dostal nowa plyte znaczy czy mam na to jakas "gwarancje" ?:(

Enti 
ekip@

Wysłany: Sob 10 Lut, 2007 17:53   

raczej tak tylko musisz miec paragon pudelko od win i plyte zeby ci uznali zwrot ale nie wiem dokladnie jak to jest

KuLoS 

Wysłany: Sob 10 Lut, 2007 18:00   

czyli isc z tym wszystkim do sklepu gdzie to kupilem ??

milka 
ekip@

Wysłany: Sob 10 Lut, 2007 18:03   

najlepiej sie zapytac w sklepie. w rto poszukac odp na googlach.ludzie maja rozne doswiadczenia...

M

KuLoS 

Wysłany: Sob 10 Lut, 2007 18:05   

pojde w pon do sklepu gdzie to kupilem i sie zobaczy co oni powiedza :) thx za info

Blu 
ekip@

Ulubiona gra: sie gra sie ma
Wysłany: Sob 10 Lut, 2007 18:23   

mnie sie wydaje, ze nie ma podstaw do wymiany, są to uszkodzenia mechaniczne i jedynie co to mozna sie zrwocić z nagrywarka cd/dvd do sprzedawcy, ze ich produkt niszczy ci plyty, oczywiscie jesli jest sprzet na gwarancji, w efekcie zabiora ci go i wymienią laser czy co tam, albo dadzą nowy

mozesz spróbowac z tą płytką jak masz dobrą gadke, ale watpie, sam jestem ciekaw reakcji wiec opisz jak ci poszlo

KuLoS 

Wysłany: Sob 10 Lut, 2007 18:59   

no zobaczymy jak pojdzie :p

mATEj 

Wysłany: Sob 10 Lut, 2007 19:21   

ale to chyba licencja jest ważna a nie płytka, prawda ?

bo przecież jeżeli ktoś ma papiery na oprogramowanie to ma prawo posiadać kopię zapasową w razie jakiegoś uszkodzenia .

KuLoS 

Wysłany: Sob 10 Lut, 2007 19:52   

tylko ze ja nie zrobilem kopij zapasowej :p

MaZZeo 
Woody LoL

Wysłany: Sob 10 Lut, 2007 21:13   

A mnie sie wydaje ze bez problemu wymienisz nośnik, oczywiście jesli masz paragon na to i przyniesziesz pudełko. Ale chyba musiałbyś czekać ileś tam...

Bo tak naprawde to 95% ceny Windowsa to CD-Key, 2% to pudełko, 3% to wypalenie płyty :D :D

KuLoS 

Wysłany: Sob 10 Lut, 2007 22:00   

pojade w pon do sklepu i zobaczmy co powiedza :)

JaREjL 
Łowcy
100% LoLek

Ulubiona gra: PES
Wysłany: Sob 10 Lut, 2007 22:37   

powiedz że jesteś z LoLa i że mnie znasz a do nowego XP dorzucą viste za friko i dadzą Ci nową nagrywarke w prezencie :D

lameriada 
Łowcy

Ulubiona gra: na cymbałach
Wysłany: Nie 11 Lut, 2007 02:14   

To co jest na nosniku, mozesz sobie zassac z kazdego torrenta i bedzie to legalne.

Jesli masz caly pakiet papierow i legalny key, to szkoda czasu na latanie po sklepach ;)

KuLoS 

Wysłany: Nie 11 Lut, 2007 10:54   

ale ta plytka taka ladna byla :(

mATEj 

Wysłany: Nie 11 Lut, 2007 11:16   

dobra kulos idź do sklepu i pogadaj z nimi.
Jak przyjdziesz to napisz jak cie olali, a my śię z ciebie pośmiejemy.
Będzię 4fanowo :D

ps. wsumie ja też bym wolał mieć orginalną płytę, bo jest poprostu fajniejsza. no i sam fakt że oryginalna ;)

milka 
ekip@

Wysłany: Pon 12 Lut, 2007 11:04   

Prosze kogos z dzialu t3ch o zmiane nazwy tematu, a wszystkich, ktorzy w przyszlosci beda cos pisac w tym dziale o konstruowanie tematow inaczej, czyli nie problem, tylko kilka konkretow o co chodzi, bo takich problemow jest duzo i jak ktos chce cos znalezc, musi czytac posty, co jest bez sensu.

M

Odpowiedz do tematu