LoL AttAcK: FORA Strona Główna LoL AttAcK: FORA

FAQFAQ  Mapa GoogleMapa Google  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Windows XP Professional Sp2
Autor Wiadomość
Gurbi 

Ulubiona gra: CS,MGS :]
  Wysłany: Nie 04 Lut, 2007 14:52   Windows XP Professional Sp2

Witam!
Jak ktoś ma pojecie o Windowsie Xp to proszę o radę,info jak zrobić,aby Xp chodził w miare szybko na słabszym kompie?Co trzeba powywalac,jakie aplikacje,komponenty graficzne itp. i jak to zrobić?Komp o który mi chodzi to :Pentium 400, Radeon 9000, około 400 mb ramu,dysk 10gb Fujitsu :p.Ustawiłem wygląd na "klasyczny windows" i lepiej chodzi,ale wiem ze da sie pousuwac pare pierdólek i wtedy zrobi sie troche wiecej wolnego miejsca i system bedzie lepiej chodził.Aha i powiedzcie mi jak zrobić aby po wyłaczeniu kompa w winie wyłaczał sie sam znaczy,żeby nie pojawiał sie napis "MOZNA TERAZ BEZPIECZNIE WYLACZYC KOMPA" i wtedy trzeba guzika naciskac,a wkurza mnie to !!!Help me :D :D
DZieki z góry!

mATEj 

Wysłany: Nie 04 Lut, 2007 15:00   

http://www.chip.pl/arts/a...lear_77576.html

a jeżeli chodzi o wyłączanie kompa to moim zdaniem to zależy od płyty głównej, ale nie jestem pewien bo nie znam sie na tym dobrze, lepsze info da ci piatek :P

a, a jak chcesz zeby ci nie wlaczalo jakis zbednych procesów to wejsc w start>uruchom wpisz 'msconfig' (bez ' ), i powyłączaj zbędne procesy

Gurbi 

Wysłany: Nie 04 Lut, 2007 15:23   

tak tylko któe sa zbędne :D :D to to ja dobrze wiem że msconfig :].To wylaczanie mnie wkurza bardzo moze stery do plyty gownej by pomogly pod xp no nie wiem.Pisac jak ktos ogarnienty troche jest:D

piatas 
t3ch

Ulubiona gra: 3dmark
Wysłany: Nie 04 Lut, 2007 16:10   

1. Sprawa wylaczania kompa.
Jaki zasilacz? AT czt ATX? Przeczyta naklejke na obudowie, jesli AT to nic sie nie da zrobic. Jesli ATX to po 1. bios, sprawdz czy masz wlaczone APM, 2. pogrzebac w opcjach zasilania w panelu sterowania winXP...

2. Optymalizacja winXP
klik

2. Nie zazdroszcze pracy na tym sprzecie... Postawic XP na 400 to jest szczyt cierpliwosci :mrgreen: . Imo wrzuc sobie win98.

Gurbi 

Wysłany: Nie 04 Lut, 2007 19:09   

eh był 98 ale sux pierdoli sie i niestabilny jest w chuj :D :D.Dzieki za info zobacze z tym zasilaczem :D :D

Odpowiedz do tematu