Wysłany: Sro 09 Sty, 2008 20:42 Wybieranie systemu
W piatek ma mi przyjsc nowy hdd. planuje sobie zainstalowac na nim viste. jednak chce zostawic xp do normalnego uzytku. w tym celu potrzebuje programy dzieki ktoremu bede mogl wybrac system ktory chce uruchomic. cos takiego jak maja linuxy wbudowane najlepiej, zeby go sie dalo jakos normalnie zainstalowac zapodajcie nazwe albo link. z gory dzieki
_________________ Right now I'm on the edge
So don't push me
I aim straight for your head
So don't push me
Fill your ass up with lead
So don't push me
I got something for your ass, keep thinking I'm pussy
Ostatnio zmieniony przez faker Sro 09 Sty, 2008 20:42, w całości zmieniany 1 raz
ale one sa wbudowane w linuxa (przy instalacji mozna sobie wybrac ktorys). a da sie je normalnie z poziomu windy zainstalowac?
So don't push me
So don't push me
So don't push me
ekhm, one sa w mbr, z windowsa to nie wiem czy sie da zainstallowac, ale najlatwiej to sciagnac jakies rescuecd od jakiejs dystrybucji, skonfigurowac i zaladowac do mbr'a
jak dla mnie to chore, ze bedziesz viste instalowal. ja nie daje sobie rady z odinstalowaniem. Caly czas chce ode mnie haslo ... ktorego nie moge zmienic....
to jeszcze nic pewnego, takie mam plany, ale i tak bede jej uzywal jako drugi system jak juz
So don't push me
So don't push me
So don't push me
ale po co Ci vista - tego nie rozumiem. Po co instalowac cos co i tak nie ma nic w sobie przydatnego. No dobra, fajnie wyglada, ale mozna xp zrobic tak samo. No i gry ciekawiej wygladaja, ale nawet gdyby mi ktos gruba kase zaplacil nie zmienilbym systemu na viste. Jest poprostu niereformowalnym system dla idiotow... a te komunikaty dzialaja na mnie jak plachta na byka...
tak milka masz racje, ze to system dla idiotow. moja mama ma na laptopie, ale prawda jest tez, ze trzeba bedzie na to przejsc. a te komunikaty da sie wylaczyc
So don't push me
So don't push me
So don't push me
So don't push me
So don't push me
So don't push me
jajo, bo taka jest polityka microsoftu zeby wycowac XP, w pewnym momencie (a w zasadzie jak tylko EULA im na to pozwoli) przestana w ogole supportowac XP co za tym idzie brak updejtow itd. Karty i inny sprzet bedzie robiony glownie pod architekture visty co za tym idzie zeby odpalic cokolwiek na XP bedzie trzeba sie nameczyc (tak jak to teraz jest z odpalaniem nowych aplikacji na win98)
siostra dostala laptopa z zainstalowana Vista. Fakt wyglada fajnie. Podlaczyla kabel od routera i sie zaczelo wszystko na ekranie pierdzielic... nie chce mi sie pisac. Nie zainstaluje Visty w najblizszym czasie i tyle.
No i ja takze nie zamierzam, jednak w pewnym momencie zmusi nas sytyuacja...
Chociazby dlatego ze teraz kupujac nowego laptopa 90% z nich jest juz z zainstallowana Vista, a gdy chcemy sobie zainstallowac XP niestety pojawiaja sie problemy z brakiem sterownikow
ja też kiedyś sobie zainstaluję ... mój znajomy ma dość dobrze skonfigurowana ze nie wyskakuja zadne komunikaty i wszystko działa w najlepszym porządku jednak z niektorymi grami ma problem.
Ja zainstaluje Viste tak jak instalowałem XP'ka, tj. kiedy będzie potrzeba.
Póki co nie potrzebne są dla mnie takie reformy .
haha ja nie wiem co to za informatycy od siedmiu bolesci sa w tym sklepie.
wczesniej mialem dwa dyski: 80 i 160. ale ze nie chcialo mi sie kupowac kabla to podpialem sobie ta 320 zamiast starej 80. Co sie okazuje? Ze jak kiedys dalem im kompa, (przy okazji wymiany plyty glownej i grafy) zeby mi zainstalowali windowsa to go zainstalowali - na dysku 160, a 80 jest dyskiem rozruchowym haha nie wiem jak oni to zrobili ale sa dobzi
pomozcie mi jeszcze zrobic z tej 160 rozruch
So don't push me
So don't push me
So don't push me
So don't push me
So don't push me
So don't push me
tzn chcesz system przeniesc na ten 80?? Nie robilem nigdy takich cudow, ale moim zdaniem to musisz wypieprzyc wszystko z tego 160 i jeszcze raz zainstalowac na 80. Nie wiem czy jakiekolwiek kombinowanie nie bedzie zbyt czasochlonne...
nie nie nie, nie o to mi chodzilo wiem moze zbyt zagmatwane jest to co napisalem
generalnie chodzi mi o to, zebym mogl zrobic rozruch z dysku 160 ktory nie ma sekwencji rozruchowej (ma ja ten 80), nie chce przenosic systemu.
moze da sie to zmienisc w msconfig modyfikujac odpowiednio boot.ini?
So don't push me
So don't push me
So don't push me
matejku takie sztuczki to juz dawno probowalem ale to nie jest zalezne od sprzetu tylko od softu
So don't push me
So don't push me
So don't push me
Ostatnio zmieniony przez faker Nie 13 Sty, 2008 17:48, w całości zmieniany 4 razy
No a jeżeli masz na płycie głównej pare wejsc sata to masz je zapewne ponumerowane. Spróbuj je zamienić kolejnością, może coś to da, szczerze mowiac nie wiem
160 - tu mam windows xp, bez sekwencji rozruchowej
80 - tu jest sekwencja rozruchowa
320 - tu jest windows vista
niestety vista nie wykrywa windowsa xp (najprawdopodbniej dlatego, ze na dysku na ktorym jest on zainstalowany nie ma sekwencji rozruchowej) i dupa zbita. dlatego potrzebuje "wgrac" sekwencje rozruchowa na 160. POMOZCIE!
So don't push me
So don't push me
So don't push me
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Pomysł tej strony zrodził się w chorych umysłach Akiry & Jumpera
Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kopiowanie materiałów ze strony bez zgody autorów zabronione.
Treści publikowane na tym forum są własnością ziomów którzy je zapodalii i wali nas co oni tam nawymyślali