Wysłany: Wto 21 Mar, 2006 10:20 stery do grafy nvidia ...
zainstalowalem sobie PLD
pozniej zabralem sie za instalowanie X i kde
i wszystko dziala kiedy sterownikiem do grafy jest "vga"
ale kiedy zmienie na "nvidia" to wyskakuje mi ze nie da sie sterow zaladowac ...
pakiety jakie zainstalowalem do grafy to:
X11-driver-nvidia i kernel-video-nvidia
i jeszcze jedno
myszka pod ps2 dziala mi bez problemu ale co zrobic zeby dzialala tez pod usb ?
_________________ Masz głowę i chu* to kombinuj !!
Jesli chodzi o myszke to najprawdopodobniej nie masz tego wkompilowanego w jadrze. Opcja Human Interface Devices (HID), w srodku masz kilka opcji, musisz doczytac ktora co obejmuje, ale trzeba ja wlaczyc.
Grafa, nie pamietam jak to bylo dokladnie w nvidii, ale w czasach kiedy mialem gf-mx-440 instalacja przechodzila calkiem gladko. Po zainstalowaniu pakietu przeszedles przez jakiegos konfiguratora? Wklej dokladnie komunikat jaki wyskakuje. No i sprawdz co masz w katalogu /opt, moze cos zwiazanego z nv.
Edit:
Zalaczam plik z moja konfiguracaja, tam hidy sa wkompilowane dobrze, sprawdz sobie.
Dopisz sobie te moduly to /etc/modules.conf, beda sie ladowac przy starcie systemu.
Jesli chodzi o grafe, przychodzi mi na mysl plik konfiguracyjny eXow, \etc\x11\xorg.conf, jest dobrze skomentowany, przypuszczam, ze moze byc rozwiazaniem. Ten sam efekt uzyskasz odpalajac konfiguratora - fglrxconfig - plik powinien lezez w jakimx eXowym katalogu z binarkami, po prostu przeszukaj katalogi w poszukiwaniu tego pliku.
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Pomysł tej strony zrodził się w chorych umysłach Akiry & Jumpera
Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kopiowanie materiałów ze strony bez zgody autorów zabronione.
Treści publikowane na tym forum są własnością ziomów którzy je zapodalii i wali nas co oni tam nawymyślali