LoL AttAcK: FORA Strona Główna LoL AttAcK: FORA

FAQFAQ  Mapa GoogleMapa Google  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Co zrobic na GF zeby miec 100 fps :)
Autor Wiadomość
fisq 
Rada Naczelna

Ulubiona gra: 9 symfonia
Wysłany: Sro 20 Lip, 2005 10:42   

mazzeo ty pentiumiarzu :D idz z tym swoim prockiem na biegun polnocny, tam bedziesz mial odpowiednie chlodzenie rdzenia :lol: :lol: :lol:

QRi 
ekip@
LORD

Wysłany: Pią 22 Lip, 2005 11:32   

Kapitan MIneta napisał/a:
szczerze mowiac to zarobilem to szybciej niz kolega 88qri88 bo wylaczylem synchronizacje pionowa w opcjach mojego gefora i ustawilem w ceesie max fps na 100 i tyle :D

Ale jaka masz karte graficzna ??

NF 
Kartofel

Ulubiona gra: cs
Wysłany: Nie 24 Lip, 2005 13:19   

qri prawie wszystko miałem tak jak ty :]

I huj z tymi ustawieniami ledwo co mam 100 fpsów, a przy akcjach mam około 40 i huj we włosach :/

PRzy rozbieganiu się ludzi mam około 50 więc kurwa nie wiem co tu się odpierdala

Mam kompa:
2.0 celka
ge force 4 ti 4200 128mb
256ram ddr - niedługo 512
dysk 80 gb - miałem drugiego 80 gb - spalił sie

A i komp chodzi chyba od 5 miechów bez wyłączenia :D rekord chyba :D :D i jeszcze sie nie spalił jedynie co to wiatraczek od gf nie chodzi :]

Oskar
[Usunięty]

Wysłany: Nie 24 Lip, 2005 15:45   

po 1 to moze byc cos w systemie namieszan ( nie miales czasem po formacie zaraz wiecej fps ) a 2 to wiatraczek jak nie dziala to karta sie poci i przez to moze byc mniej wydajna a po 4 zainastluj najstarsze drivery na jakich ona dziala i proboj wlasnie z tym ( mialem gf 5600 czy cos i dzialal najlepiej na 52.12 czy cos a na najnowszych mialem mniej o 30fps) wogole poproboj a antyalising bo to duzo nie daje a zre fps hmm co tu jeszcze sprawdz bo to nie koniecznie od karty tak zamula moze masz cos uruchomione w tle bo ja na tym sprzecie bym wyciagnal +100 fps :)

Kapitan MIneta 

Ulubiona gra: CoD UO i CS
Wysłany: Nie 24 Lip, 2005 23:09   

88qri88 napisał/a:
Kapitan MIneta napisał/a:
szczerze mowiac to zarobilem to szybciej niz kolega 88qri88 bo wylaczylem synchronizacje pionowa w opcjach mojego gefora i ustawilem w ceesie max fps na 100 i tyle :D

Ale jaka masz karte graficzna ??

A no mam GeForca 4 MX 440 64mb 8)

NF 
Kartofel

Wysłany: Pon 25 Lip, 2005 08:09   

wkurwia mnie jak mam 40 fpsów - zrobiłem wszystko co kiuri i nic :D

Oskar
[Usunięty]

Wysłany: Pon 25 Lip, 2005 09:22   

nf wylacz antyalising, i sciagnij sobie jeszcze taki cfg gdzie sa ustawienia do grafy ( nie zmieniaja zbytnio jakosc a kumpel wyciagal z 50fps na 70) hmm co tam jeszcze proboj z driverami nie jakies omegi tylko standard i kolejne wersje ja tak zrobilem i poszlo (wczesniej format bo cos zjebane mialem )

NF 
Kartofel

Wysłany: Pon 25 Lip, 2005 09:59   

Oskar napisał/a:
nf wylacz antyalising, i sciagnij sobie jeszcze taki cfg gdzie sa ustawienia do grafy ( nie zmieniaja zbytnio jakosc a kumpel wyciagal z 50fps na 70) hmm co tam jeszcze proboj z driverami nie jakies omegi tylko standard i kolejne wersje ja tak zrobilem i poszlo (wczesniej format bo cos zjebane mialem )

podaj link to ściągne - nie lubie się zbytnio bawi driverami, ale mam pixelview :D

KuBoL 

Ulubiona gra: dwa ognie
Wysłany: Pon 25 Lip, 2005 11:27   

LoL ja tez mam cos nasrane bo jak zainstaluje sobie cs na nowo to mam zawsze 100fps po wpisaniu "developer_1" mam 300-350. Ale jak wklejam swoj stary config gdzie mam tylko pozmieniane bindy od razu mam 60_80 fps... Na gF6600 256MB ble ble ble ... Tylko ze te 60-80 fps jest stale (podczas strzelania nie spada ani ponizej ani wyzej)... Jakies porady co do tego ... ?? Moze mam jakies ustawienia w cfg zrabane (rate, updaterate, i inne... :F

Prosze o pomoc :D

MaZZeo 
Woody LoL

Wysłany: Pon 25 Lip, 2005 14:36   

powiedz jaki masz procesor, bo w csie karta graficzna takiej klasy to guwno pomoże

KuBoL 

Ulubiona gra: dwa ognie
Wysłany: Pon 25 Lip, 2005 20:45   

Procek P4 1.8...
Plyta Gigabyte P4 Titan na 865PE
Grafa gF6600 256MB
Ramy DDR 512KINGSTONE

Oskar
[Usunięty]

Wysłany: Pon 25 Lip, 2005 22:33   

dam ci jak ten kumpel wyjdzie ze szpitala jakos w srode co do grafy to roznie to bywa najlepiej do cs kupic o model nizsza karte a ti czy jakas pelna a nie mx etc

szkodiyoo 

Ulubiona gra: CS
Wysłany: Nie 31 Lip, 2005 09:24   

Elo. Robiłem to wszystko co pisaliście i dupa.
Mam athlona 2000, GF MX 440 64MB, 256RAM i zaledwie 50fps'ów.
Zmieniałem grafike w ustawieniach ile sie da i też gowno. HeLp :lol:

Kapitan MIneta 

Ulubiona gra: CoD UO i CS
Wysłany: Nie 31 Lip, 2005 19:16   

wejdz w opcje tego monstrum heehhe sie znaczy geforca i wylacz synchronizacje pionowa sie znaczy nie zeby pod kontorla aplikacji tylko wylacz calkowicie a jak cos nie kumasz to napisz ;) :D eheh bo mam taki sam cfg kompa jka ty i mam 99fps-ow :P

Grev 

Ulubiona gra: hide and seek?
Wysłany: Nie 25 Cze, 2006 12:23   

W kazdej instrukcji tego typu, wszyscy maja to jakos inaczej a wole nic nie namotac...mam gf'a 6200 i myslalem, ze wycisne 100 stale ale czasami spada do 60 (nie podkrecalem jeszcze karty)Czy coś tutaj powinienem zmienic?

But I forgot my pen...

Odpowiedz do tematu