Wysłany: Czw 07 Lip, 2005 12:31 Co zrobic na GF zeby miec 100 fps :)
Steronik PROLINK ver. 2.1.8.3 data sterownika 2001-09-14. mam go na płycie do karty plytka sie zwie PixalView, ale to not important
i jedziemy dalej ...
Moje ustawienia z pulpitu...
Klikamy na zaawansowane... i wyskakuje nam okno w nim mamy zakładki: (ustaw tak jak na obrazku lub optymalnie)
KARTA
MONITOR
W monitorze odswierzanie daj na jak najwiekszy mozliwy parametr u mnie 75 Hz
ROZWIĄZYWANIE PROBLEMOÓW
TWINVIEV
NAZWA KARTY
u mnie GF2 mx400 64 MB
Następnie w zakładce z nazwą karty (modelem) klikamy Dodatkowe właściwosci ( tak jak na załączonym screenie) i do dyspozycji mamy następującce pozycje:
ja mam tak i jest git (bufor)
a jesli chodzi o ta glebie no to zawsz bedziesz mial 16 nawet jakbys w cs ustawil 32 - tak mi sie wydaje - to tak ustawiłem profilaktycznie
QRI ja zainstalowalem sobie te stare stery dokladnie takie same jak ty. Komp mam praktycznie identycznego jak ty. Wiec mam te zajebane 100 fps ale..... obraz spierdolilch mi w lewy gorny rog :/ i zeby bylo ok musze na moniotrze to przestawic ale jak wracam do windy to kurwa znowu musze spowrotem Jak ty sie z tym dales rady ??
Aha jak ja dam 800x600 to mam tylo samo fps co w 1024x768 wiec to dziwne a obraz dalej przesuniety. Czekam na odp narta
_________________ ...::: Kobiety są jak sytuacje podbramkowe.....nie wykorzystane się mszczą :::...
Aha mam pr0blem ..niby mam te 100Fps ale ... kurwa mam 60 hz odswierzanie łeb mi napierdala po 1-2 godzinach grania fuck ...i nie wiem czemu mam te 60 hz ..w ustawieniach grafy ustawiłem 85Hz ..sciaglem pr0gram reforce ustawielm tez 85 Hz włączam CS a tu rybka !! dalej 60 Hz !!
Wiec mam pr0śbe ..jak zrobic wiecej niz 60 Hz ??
_________________ ..::HARDSTYLE WILL NEVER DIE::..
ale to na serio moze byc wina mointora .. niektore nie sa przystosowane do pracy na wyzszych rozdzielkach.... albo karta graf ... no zalezy
_________________ " Jeżeli coś ważnego musi być zrobione (czy to w pracy, czy w domu), w końcu zrobi to ktoś inny. Jeżeli zaś nie zrobi - to znaczy, że mogło być nie zrobione i świat się nie zawalił."
Sory ale na nowszych sterach - 71.XX gralem bez pr0blemu na 85Hz w 1024 na 768
Zainsalowalem wczesniejsze sterowniki bo na nowszych mniej fps mialem i kurwa mam 60 Hz na 800x600
A monitor fakt jest stary ale na 85Hz zawsze szło grac =]
Aha grafa moja Fx5600 128
_________________ ..::HARDSTYLE WILL NEVER DIE::..
No u mnie identycznie menu OSD od monitora i tam jest opcja ile Hz.
Ale mozesz jeszcze tak :
Rzuc sobie przed oczy flasha i patrz katem oka na ekram jak ci sie wydaje ze obraz miga to czyli masz malo Hz (ok. 60) a jak jest ladny bialy kolor czyli ok 85 Buhehehehe ja to tak widze
Wogole po 2h grania na 60 Hz głowa mnie boli wiec nie mam innego wyjscia jak zawsze zapuszczac 85 Na kompie maly caly arsenal proxow do zmiany odswiezania od nvidia fix do refocelock`a
A ty swir3k deklu najpierw do mnie zagodej a potym pisz na forum Przeca bych ci padol jak mosz to zrobic ))
_________________ ...::: Kobiety są jak sytuacje podbramkowe.....nie wykorzystane się mszczą :::...
Ja zeby mieć 100fps na mojej karcie grafy potrzebowałem tylko jednej powalonej komendy w steamie: fps_max 100, prosze nie komentować, wiem, gupi jestem.