LoL AttAcK: FORA Strona Główna LoL AttAcK: FORA

FAQFAQ  Mapa GoogleMapa Google  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
taka mała uwaga
Autor Wiadomość
gram_nogami 
popychadło

Ulubiona gra: szyderstwo.
Wysłany: Sro 23 Cze, 2004 01:32   taka mała uwaga

mam do was prosbe do wszystkich bez wyjatku.
strasznie mnie irytuja jezeli ktos czegos szuka odpowiedzi w stylu
www.google.pl
postarajcie sie pomagac innym gdy prosza o jakakoliwek pomoc, bo nie kazdy jest tak wspanialy by odszukac rzeczy, ktorych szuka.
jedna z zasad for jest wlasnie pomoc innym i postarajcie sie nie dawac kozackich odpowiedzi naucz sie szukac masz do tego google, tylko pokazcie ze jezeli ktos szuka jakiejkolwiek pomocy, to moze ja tutaj uzyskac.nie bawmy sie w www.board.counter-strike.pl gdzie gdy ktos szuka pomocy to latwiej o bluzge, lub przekierowanie na google.
dziekuje i prosze o jakies komentarze...

MacH 

Wysłany: Sro 23 Cze, 2004 09:50   

z jednej strony racja
z drugiej jak taki jeden z drugim nie nauczy sie szukac to niewiem, a z reszta...
obiecuje ze postaram sie pomagac 8)

kleszcz 

Ulubiona gra: Montezuma :P
Wysłany: Sro 23 Cze, 2004 19:08   

Będe czynił moj+/- powinnoPć, pomagał tam gdzie się da!

virus 
Łowcy

Ulubiona gra: counter-strike
Wysłany: Czw 24 Cze, 2004 07:04   

gn to kolo jeden z drugim nie umieja sobie poszukac ? chociaz tez bym wolal dokladny adres dostac ale potrafie sobie poszukac ;]

FIHU

Wysłany: Czw 24 Cze, 2004 11:19   

JePli ktos o coP zapyta, a dana osoba akurat będzie widziała gdzie to się znajduje się to oczywiPcie pomoc tutaj jest jak najbardzej na miejscu, a tak jak powiedziałeP odpowiedzi typu "sam se poszukaj" albo "poproP mame" uważam że s+/- tutaj jak najbardziej nie na miejscu.
Pozdrawiam :D

virus 
Łowcy

Wysłany: Czw 24 Cze, 2004 12:31   

jak bede wiedzial to napewno podam a o kazze sie pytalem bo jak nawet na kazzie nie probowal to jak ma znalesc ?

Cienias 
Rada Naczelna

Wysłany: Nie 27 Cze, 2004 12:29   

jak beda pytania w stylu jak zbindowac kupowanie ak47 to nawet na to nie odpisze gn. Albo odpisze tylko jedno: google.pl

Jezeli ktos potrafi uruchomic cs'a i grac w niego na necie to powinien tez umiec poszukac samemu informacji a nie liczyc tylko na gotowe. Ludzie troche samodzielnosci do cholery.

gram_nogami 
popychadło

Wysłany: Nie 27 Cze, 2004 13:45   

no wiesz Cienias, ale zdarzaja sie takie osoby, ktore naprawde maja cholerne problemy z tym szukaniem i nawet nie wiedza gdzie szukac.zdarzaja sie osoby, ktore nawet nie wiedza, ze na googlach mozna wpisywac kilka slow kluczowych nie gramatycznie.
co do tego bindowania, o ktorym wspomniales to nie rozumiem ciebie.czy to taki problem jak ktos pyta poswiecic 30 sekund na napisanie jednej linijki ? :?
chodzi mi o to, zeby jak ktos szuka pomocy by ja wlasnie tutaj znalazl, zeby wiedzial jak potrzebuje jakiejkolwiek pomocy to moze ja wlasnie tutaj znalesc, a nei zbywac go szczeniackim sloganem znanym z jebanego borda "idz poszukaj na google".
wlasnie mnie to irytuje, a raczej doslownie "mowiac" wkuriwia, ze niektorym sie nie chce odpisac jak ktos czegos potrzebuje.nie kazdy sobie potrafi poradzic.
fajnie, ze wiekszosc ludzi sie zgadza ze mna w tej kwestii...

virus 
Łowcy

Wysłany: Nie 27 Cze, 2004 19:21   

a ja opomoglem kleszczowi napisalem mu binda na wszystko co chcial i juz jest chlopak zadowolony nawet go nauczylem pisac bindy ;]

kleszcz 

Wysłany: Nie 27 Cze, 2004 20:23   

No baaaa, i za to jestem ci wdzięczny :D :D :D !!!!!!!!!!!!!

This is my house!

FIHU

Wysłany: Pon 28 Cze, 2004 14:29   

Ok, top skoro tak pomagacie to mam pytanie.
Na serverach warcrafta gdy wybiera się człowieka jest możliwe teleportowanie się. Czy ktos Wie jak+/- komende sie wpisuje?

ultimate (jakaP literka) bind - TAKIE CO| ???

bo zapomniałem.
Z góry dzięki...

virus 
Łowcy

Wysłany: Pon 28 Cze, 2004 17:18   

bind "key" "ultimate" - przyczym key to jakis przyciesk ;]

FIHU

Wysłany: Pon 28 Cze, 2004 19:50   

virus napisał/a:
bind "key" "ultimate" - przyczym key to jakis przyciesk ;]

ops... no to ja napisałem to samo tylko w innej kolejnoPci, ale teraz juz będe widział :D
Dzięki...

QRi 
ekip@
LORD

Wysłany: Pon 28 Cze, 2004 20:10   

PAMIETAJ jesli wpisujesz dobra komende w konsoli, to zawsze pod spodem wyswietla ci sie jakby dalcza czesc danego tekstu :)

np jak wpiszesz cl_, to ci sie wiecej komend pokazuje

virus 
Łowcy

Wysłany: Pon 28 Cze, 2004 21:56   

qri niekoniecznie nie wszystkie komondy sa tak dostepne np jak ja wpisuje aim_bot 99 [99=max(koles mi sam biega ;])] i wall_hack 1 [1=max] to takich nie ma !!! musze sobie sam radzic ;]

KuBoL 

Ulubiona gra: dwa ognie
Wysłany: Wto 29 Cze, 2004 22:55   

JePli bede w stanie komuP pomoc to bede to czynił :)

Cienias 
Rada Naczelna

Wysłany: Czw 01 Lip, 2004 10:57   

dobra gn przekonales mnie.
co do war3 to proponowalbym wybranie innej rasy. IMHO najlepsza jest nieumarli(undead). Mozesz miec 1hp a po zabiciu jakiegos kolesia najlepiej hedem masz z powrotem 100 hp :D :D czyz to nie piekne?? kiedys trafilem na elfa i zadalem mu ponad 1000 dmg zanim go zabilem bo elfy maja cos takiego ze zadane obrazenia przechodza na ciebie. Kurwa strzelalismy sie chyba z 2 minuty(gdzie runda miala 3) ale byla polewka. nieumarli sa zajebisci do raszowania bo z awp biegniesz szybciej niz kolesie z nozami :D :D:D no rasa marzenie a jeszce na koniec wybuchaja i rozwalaja wszystkich dookola no zyc nie umierac.

kleszcz 

Wysłany: Czw 01 Lip, 2004 12:28   

Nie Cienias najlepsz+/- ras+/- s+/- orkowie, bo można nimi dobrze wieże stawiać, jak Taker :D :D :D !

virus 
Łowcy

Wysłany: Pią 16 Lip, 2004 18:15   

cienias dobrze mowisz zazwyczaj gram nieumarlym .... a co do ciebie kleszcz to orkowie maja wyjebane w kosmos granaty na 3 poziomie granat odejmuje z 500hp ;]

BruceLee 

Ulubiona gra: w picipolo
Wysłany: Nie 18 Lip, 2004 12:47   

... oto kilka rad jak sie zachowywac na forach i grupach dyskusyjnych ...
... jesli ktos chce poczytac wiecej to niech wpisze w googlach "NETYKIETA":

# Nie rozsylaj zadnych reklam badz informacji do uzytkownikow, ktorzy wczesniej nie wyrazili zgody na taka korespondencje. Takie masowe wysylanie listow czesto przynosi efekt odwrotny od zamierzanego. Najczesciej odbiorcy sa zdenerwowani zapychaniem ich skrzynki pocztowej.

# Kiedy odpowiadasz na inna wiadomosc, staraj sie nie cytowac calego listu, a jedynie te czesc, ktorej dotyczy twoja odpowiedz. W zlym tonie jest w cytowanej czesci pozostawianie sygnatury nadawcy.
Rownie naganne jest zacytowanie calego listu tylko po to aby dodac pod nim tekst w stylu: "zgadzam sie", "tak tez mysle".

# Twoj podpis (sygntura) nie powinien przekraczac 4 linii. Dluga sygnatura moze byc poczatkowo zabawna, lecz bardzo szybko sie starzeje. Nalezy rowniez pamietac, ze duza czesc uzytkownikow musi zaplacic za kazdy przeslany im bajt informacji.

# Staraj sie nie wysylac tego samego listu na kilka roznych list dyskusyjnych czy grup usenetowych lub na rozne fora

# Pomysl zanim wyslesz list. Czy aby na pewno jest to co chcialem powiedziec swiatu? Przeczytaj ponownie to co napisales. Czy jest to na pewno to co zamierzales napisac? Pamietaj - wyslanego listu nie da sie juz zawrocic.

# Aby zasygnalizowc humorystyczne intencje wypowiedzi uzywaj "usmiechow" , takich jak :). Zart i sarkazm moga byc blednie zrozumiane w swojej elektronicznej postaci.

# Badz wyrozumialy dla innych. Kazdy kiedys stawial swoje pierwsze kroki w Internecie. Jesli uwazasz, ze musisz zwrocic komus uwage - zrob to w liscie prywatnym, jest to znacznie rozsadniejsze niz proba publicznego napietnowania poczatkujacego uzytkownika.

# W bardzo zlym tonie jest zwracanie dyskutantom uwagi na literowki, bledy ortograficzne i gramatyczne, a szczegolnie robienie tego na forum publicznym.

# Unikaj pisania calego tekstu duzymi literami, jest to znacznie mniej czytelne. Innym problemem z duzymi literami jest to, ze czesto uzywa sie ich aby nadac fragmentowi tekstu jakies szczegolne zabarwienie emocjonalne. Elektroniczna forma przekazu nie jest w stanie oddac naszych emocji i tonu glosu - do tego wlasnie przeznaczono tekst pisany duzymi literami.

# Zwracaj szczegolna uwage na slownictwo ktorego uzywasz. Slowa i zwroty ktore stosujesz tobie moga wydawac sie zupelnie naturalne, natomiast innym moga wydawac sie obrazliwe. Pamietaj, ze slowo pisane ma zupelnie inna sile wyrazu niz slowo mowione.

# Kilka skrotow czesto pojawiajacych sie w listach:
AFAIK - As far as I know = z tego co wiem, na ile mi wiadomo
AFAIR - As far as I remember = o ile pamietam, na ile pamietam
BTW - By the way = swoja droga, poza tym ...
EOD - End of discussion = koncze rozmowe na ten temat
FYI - For your information = do Twojej wiadomosci
GOK - God only knows = Bog jeden raczy wiedziec
HHOK - ha, ha - only kidding = ha, ha zartowalem
IMHO - in my humble opinion = moim skromnym zdaniem
IMO - in my opinion = moim zdaniem
OTOH - on the other hand = z drugiej strony
TIA - Thanks in advance = dziekuje z gory

... pozdro600 - Bruce ...

virus 
Łowcy

Wysłany: Nie 18 Lip, 2004 18:09   

bruce troche nie zrozumialem o co ci chodzilo wstawiajac to ale ;] ....

BruceLee 

Wysłany: Pon 19 Lip, 2004 08:46   

... po to moj virusie zeby byla kulturka na forum ...
... o to przeciez chodzilo gram-nogami ... o to zebysmy nie udzielali chujowych i glupich odpowiedzi w stylu: spiedalaj debilu i sam sobie znajdz na googlach ...

... idea tego portalu jest miedzy innymi pomoc wszystkim NEWBIE aby bezstresowo mogli wdrozyc sie w piekny swiat CS'a i dlatego uwazam ze troche kultury nigdy nie zaszkodzi ... wiadomo ... mozna sypac kurwami i takie tam ... ale robmy to z klasa i tak zeby nikt nie zarzucil ze jestesmy buce i chamy i nie wiadomo jakie to pr0-madafaki ... dobra koncze juz bo mysle ze dostatecznie sie juz rozpisalem ...

.. ja pierdole co sie ze mna stalo ... dawniej pisalem po 3 moze 4 linijki a treaz kurwa eseje ... chyba jak akirssson pojechal to pozostawil mi czesc swojej pisarskiej sklonnosci do popychania pierdol na forum publicznym :D:D:D:D:D ...

... dobra - KONIEC KURWA ... Bruce :D:D:D:D ...

virus 
Łowcy

Wysłany: Pon 19 Lip, 2004 09:19   

hahaha ..... to wiem ze chcecie zeby byl pozadek ale nie zrozumialem tego o tych mailach bo po co nam to na naszym lolowym forum ? ;]

BruceLee 

Wysłany: Pon 19 Lip, 2004 09:24   

... bo to instrukcja zaczerpnieta z netu i dotyczy ona przede wszystkim grup dyskusyjnych ale tak samo odnosi sie do zachowania na forum ...

... pozdrawiam - Bruce ...

kleszcz 

Wysłany: Pon 19 Lip, 2004 21:35   

Nie che mi się tego czytać bruce, czy to jakaP lektura, heh.......żartuje 8)

gram_nogami 
popychadło

Wysłany: Sro 28 Lip, 2004 01:58   

ludzie wysilcie sie czasami i przeczytajcie posta, ktory ma o wiele wiecej niz dwa zdania, to naprawde nie boli...bez urazy kleszczu.

kleszcz 

Wysłany: Sro 28 Lip, 2004 12:55   

Hm.........nieraz czytam :D

virus 
Łowcy

Wysłany: Sro 28 Lip, 2004 13:27   

ja czytam w 95% zalezy od zmeczenia .... najbardziej to mi sie nie chce postow akiry czytac 99999999999999999999999999999999999999999999999 linijek :)

kleszcz 

Wysłany: Sro 28 Lip, 2004 15:41   

Z tym się zgodzę 8)

Odpowiedz do tematu