Wysłany: Pon 19 Cze, 2006 08:03 Systemy gry do bukow ;)
Jeden w tej chwili z najlepszych i najpewniejszych systemow gry jakie widzialem. Doszedlem w nim do 10 kroku gdy 1wszy raz w to gralem. A wiec tak... :
Cytat:
1 krok
Gramy za 5 zł wygrana 10 zł z tych 10 zł odkładamy do banku 5 zł czyli mamy już swoją początkową stawkę zwróconą.
2 krok
Gramy ponownie za 5 zł wygrana 10 zł nic nie odkładamy
3 krok
Gramy za 10 zł wygrana 20 zł odkładamy do banku 10 zł to jest to zabezpieczenie jeśli wrócimy do tego kroku będziemy mieli za co grać bez wykładania swojej kasy
4 krok
Gramy za 10 zł wygrana 20 zł
5 krok
Gramy za 20 zł wygrana 40 zł odkładamy 20 zł
6 krok
Gramy za 20 zł wygrana 40 zł
7 krok
Gramy za 40 zł wygrana 80 zł odkładamy 40 zł
8 krok
Gramy za 40 zł wygrana 80 zł
9 krok
Gramy za 80 zł wygrana 160 odkładamy 80 zł
10 krok
Gramy za 80 wygrana 160 zł
11 krok
Gramy za 160 zł wygrana 320 zł odkładamy 160 zł
12 krok
Gramy za 160 zł wygrana 320 zł
13 krok
Gramy za 320 zł wygrana 640 zł odkładamy 320 zł
14 krok
Gramy za 320 zł wygrana 640 zł
15 krok
Gramy za 640 zł wygrana 1280 zł !!
U buka naziemnego kurs musi byc nie mniejszy niz 2.23 w necie wystarczy równe 2 zł gdzyz niepobierany jest podatek.
I teraz cos "na czym" zarabiam gdy sa grane ligi.
Cytat:
Gramy tylko piłkę nożną
- Z każdej ligi wybieramy drużyny z czołówki (najlepiej liczące się marki) i koniecznie takie, które grają bardzo dobrze na własnym boisku (od 1 do 3 drużyn)
- Gramy tylko te drużyny, które grają u siebie, a w poprzedniej kolejce przegrały bądź zremisowały (Klasowa drużyna, bądź po prostu czołówka ligi zazwyczaj nie przegrywa bądź nie remisuje dwóch meczów z rzędu!)
Ten zadziwiająco prosty system okazuje się dość skuteczny. Sprawdziłem go nieco w ubiegłym tygodniu i wyszło takie coś:
Club Brugge (remis w poprzedniej kolejce) - 1
Manchester United (porażka w poprzedniej kolejce) - 1
Chelsea (remis) - 1
Lyon (remis) - x Sad (tu jednak można wyjaśnić meczem na szczycie)
Hamburg (porażka) - 1
Aachen (porażka) - 1
Maccabi Haifa (porażka) - 1
Excelsior (porażka) - 1
Braga (remis) - 1
Beira Mar (remis) - 1
odwołeny Standard Liege (ostatnio remis)
Jak widać na 10 meczów weszło 9. Kursy może nie imponujące, ale w każdy weekend można stworzyć te 2-3 kupony i zagrać za większą kasę. Oczywiście czasem można korygować ten system, gdy np widzimy wyraźny spadek formy drużyny, którą sobie wybraliśmy do systemu. Można też odpuścić jakiś mecz, gdy będzie to np. mecz na szczycie (jak w przypadku Lyon-Auxerre). Jeszcze tak na sam koniec prezentuję drużyny, które ja wybrałem do systemu:
jest pewien problem z takimi systemami azak. zreszta juz kiedys o tym pisalem ;]
otoz tak sie sklada ze zeby miec kurs 2.0 to trzeba obstawic albo dwa mecze niepewne albo kilka "pewniakow".
obecnie stawki na BAH sa okolo 2, ale tylko dlatego ze... mecze sa niepewne.
Krotko z matematyki:
jezeli stawka jest powiedzmy 2,5zl : 2,5zl to oznacza to ze bookies uwazaja ze szanse sa wyrownane (dokladniej rzecz biorac: to LUDZIE uwazaja ze szanse sa wyrownane, gdyz stawki sa ustalane wg tego ile jest zakladow i na kogo... czyli jezeli w meczy brazylia - japonia wszyscy stawiaja na brazylie to jej kurs zaczyna spadac a kurs japoni rosnac).
skoro szanse sa wyrownane to smialo mozemy zalozyc ze prawdopodobienstwo Twojej wygranej wynosi 1/2 (umownie).
Jezeli to co wygrales stawiasz na nastepny mecz to jedna wtopa i wszystko tracisz (tak wiem ze sobie odkladasz ale to nie ma zbytniego znaczenia).
wygrana 4 meczy pod rzad to:
0.5*0.5*0.5*0.5 = ~ 6 %
oczywiscie jezeli graja druzyny na podobnym poziomie ;]
na twoim miejscu polakomilbym sie raczej na pewniejsze mecze, tak okolo 1.5. i gralbym POWOLI, tylko mecze o duzym prestizu, zadne ligi narodowe.
jezeli jestes cierpliwy i madrze kombinujesz to mysle ze jestes w stanie wygrac 12 zakladow na stawce 1.7, co daje ci stawke 582 (jezeli wplacasz dyche i nia operujesz to dostajesz 5820). mysle ze mozna to uzyskac bez problemu, tylko... na to trzeba czasu i trzeba wybierac naprawde DOBRE spotkania (a takie sa rzadko, a jak sa to maja niskie stawki). Bo jezeli bedziesz sie spieszyl i obstawial byle co to wpierdolisz kase na bank
ja wole sie nie wgłębiać w liczby siegfrieda, ale patrząc Azak na twoje wygrane na mistrzostwach to przyznaje mu racje
A teraz bez pierdół, liczb, kalkulatorów i innych dupereli
chcesz cos wygrac stawiasz na ryzyko, nie ryzykujesz nie wygrywasz,
a więc tak
100 złociszy gotówką extra, wybieramy JEDEN mecz typu Niemcy-Polska, czyli mocna drużyna kontra kalectwo
i wygrywamy na czysto od 40-90zl
Jeśli chcesz być mądrzejszy od buków przegrasz
Jeśli myslisz, że masz szczęscie przegrasz
Jeśli jesteś zachłanny i liczysz na 300-1000zł przegrasz
Jeśli myslisz, że jak raz wygrałeś to masz system przegrasz
Tak więc wygrane są iluzoryczne, ale zawsze jest ten dreszczyk
jajo:
w kazdym meczu zakladamy ze masz 50% szans na wygrana (to dosc duzo - wez pod uwage ze w pilce noznej jest jeszcze cos takiego jak "sensacyjny" remis)
50% szans to 1/2 czyli 0.5 - co do tego sie zgadzamy.
10% szans to 1/10 czyli 0.1 - co do tego tez nie ma watpliwosci.
0.5 * 0.5 * 0.5 * 0.5 = 0.5 ^ 4 = 0.0625 czyli 6 i jedna czwarta %.
kapewu ?
blu:
jezeli stawiasz 100 zl na jeden mecz i chcesz z tego wyciagnac 90zl to znaczy ze przelicznik jest 1.9 - mocno niepewny. Ja sie juz niejednorotnie przekonalem ze nawet przy 1.5 jest ryzyko remisu. Lepiej skombinowac dwa po 1.3 i miec 1.61
pffff a ja bede stawial na tenis, gdzie nie ma remisowych, a najprawdopodobniejsze sa wygrane.... mozna osiagnac w ten sposob z 5 meczy po ~1,4 przeliczniku dobra stawke ... na prawde dobra.... i te wszystkie mecze na dodatek sa w 1 dniu, a wiekszosc o tej samej godzinie, wiec od razu masz rezultaty (bym obstawil cos takiego (~5 zl do przodu bym byl) ale nie mam kasy....
inna sprawa:
mozna sie pobawic, zeby kursik byl wiekszy:
obstawiac 13 meczy (tenis + Pilka Nozna) po przeliczniku nie wiekszym jak 1.7 i trzymac kciuki ....
ew. jak ktos sie boi to wziac system ze 1 mecz nie wejdzie, ale wtedy jest mniejsza wygrana
ja chyba bede kombinowal, tak obstawial, zeby nie bylo mozliwosci przegrania (mniej wiecej na tej zasadzie co moj topic o kombinatorstwie) ... wiem ze takie akcje zdazaja sie raz na rok, ale wtedy mozna postawic 54365546354456356 zl, a wiesz ze wygrasz ^^...
no nic .. pierdole chyba tlyko po to zebyscie mogli czytac,
jestem za metoda siegfrieda bo mozna wydedukowac zwyciesce totalnie nie znajac sie na danej dyscyplinie ^^
_________________ " Jeżeli coś ważnego musi być zrobione (czy to w pracy, czy w domu), w końcu zrobi to ktoś inny. Jeżeli zaś nie zrobi - to znaczy, że mogło być nie zrobione i świat się nie zawalił."
oj niemcow bym sie bal... szwedzi co jak co ale solidni sa, narazie im szczescia brakuje,
wogole to ja stawiam 5-6 meczy za 10 ( pewniaki - pilka nozna, co jak co ale poczytasz na necie o skladach, kontuzjach, atmosferze - to sie wszystko przeklada na wynik, i da sie przewidziec remis nawet) i 6-7x2 za 5(mniej pewne, tutaj daje 4-5 pewniakow i 2-3 mecze niej pewne z przelicznikiem 2-3) i jakos jestem na samych mistrzostwach 150 do przodu, bylbym 250 ale francja nie zajela 1 miejsca w grupie i mi zwalilo
wogole to musze sobie konto na BAH albo expekcie zalozyc i powalczyc cos
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Pomysł tej strony zrodził się w chorych umysłach Akiry & Jumpera
Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kopiowanie materiałów ze strony bez zgody autorów zabronione.
Treści publikowane na tym forum są własnością ziomów którzy je zapodalii i wali nas co oni tam nawymyślali