Jako ze jestem maniakiem komiksow to zawsze lubie sobie obejzec film na podstawie jakiegos.
Frank Miller to ziomek co jak kto nie kuma stworzyl "Sin City", koles jest bogiem jesli chodzi o kulture obrazkowo-pisana wiec jak cos zrobi to zawsze jest to zajebiste.
tyle ze ja nie o komiksie.
Po "Sin City" zostal zekranizowany jego kolejny komiks a mianowicie "300".
"300" to opowieść o 300 przejebanych skillorach pod dowodztwem Leonidasa ktorzy walczyli z perska armia. Film dopiero wyjdzie ale jak obejzalem zwiastun to sie posralem.
no ja tam wczoraj se bylem na pokazie przepremierowym i oceniam film na 9/10... ale nie zle se tam patrze do tylu a KuLoS siedzi podniecony jak male dziecko i rogal na mordzie przez 2 godziny haushaus :*
za duzo sztucznego patosu i dluzyzny.
leonidas dla mnie okazal sie pizda skoro dwie strzalki go powalily.
reszta bez zarzutu.
taki typowy film na jointa bez zadnych szalenstw.
bardzo dobra jest ta recka co dal oti i trudno sie z nia nie zgodzic, czarne slipy i peleryny, kaloryfery na zamówienia, a tamci jakby wykupili wszystko co bylo w butikach blin-bling hehe ale mi to w filmie nie przeszkadzalo, nareszcie sie mozna napatrzyc dokladnie na sceny walki, cała reszta kompletnie mnie nie obchodzila,bo to nie ten typ filmu, taki pierdolony skurcz mnie chwycil w kinie, ze musialem wyjsc muzyka i niektore sceny rzeczywiscie jak z gladiatora( oglnie bez porównania) sila i honor a tu szczunek i honor, nie ma sie co zagłebiać tylko walka i efekty, bez szalenstw na jointa i ...kebaba
amerykanie sie zachwycaja, ale za chwile bedzie trans formes to dopiero beda piac
czyli mozna stwierdzic, ze to jeden z tych filmow produkowany dla idiotow, ktorzy jedyne czego wymagaja, to to by sie swiecilo.
nie oto w tym chodzi ... ja polecam obejrzeć komiks a potem film , zreszta ten film jest dla pasjonatów, mi osobiscie sie podobał, cała ta otoczka, poswicenie za wolnosci i honor, dla mnie pierwsza klasa
ps. jak dwie strzalki?... przecież pokazane jest ze on wstał i żył i na koncu jest grad strzał od ktorego nawet on musiał upaść ... dla mnie postac jest tez pierwsza klasa ...
czasami po prostu fajnie se obejrzec cos fajnego i nie znaczy, ze sie jest durniem. generalnie filmu jeszcze nie widzialem, ale wiem, ze obejrze i wiem, ze bedzie mi sie podobal. czytalem tez komiks, czego nie uczynil chyba zadni z recenzentow (czytalem kilka recenzji z roznych zrodel), ktorzy za punkt honoru obrali sobie zjechanie tego filmu za brak refleksji i wiarygodnosci. kiedy w recenzji opisuja mi te wszystkie sceny to wychodzi na to, ze rezyser OZYWIL KOMIKS, CZYLI ZROBIL BARDZO WIERNA ADAPTACJE. OTO CHODZILO, WIEC NIECH ZAMKNA RYJE TE SWINIE CO SIE MAJA ZA WIELKICH ZNAWCOW KINA A JEDYNE CO POTRAFIA TO ZREC GOWNO xD
sory, ale juz mi lepiej, hehe. po prostu jestem uprzedzony do krytykow filmowych, ktorzy lubia obrazac ludzi. niech spierdalaja
_________________ Jesteśmy otoczeni?!? Wspaniale! Teraz możemy atakować we wszystkich kierunkach!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Pomysł tej strony zrodził się w chorych umysłach Akiry & Jumpera
Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kopiowanie materiałów ze strony bez zgody autorów zabronione.
Treści publikowane na tym forum są własnością ziomów którzy je zapodalii i wali nas co oni tam nawymyślali