"Time is no matter, live is matter" - "Piaty element"
"Mowia ze jak w sobote zmowiny a w niedziele slub to pewno za tydzien chrzciny" - milka powie z czego ten cytat
Bo film jest modny? Bój sie boga, jest dobry, ale tak przereklamowany, że szok... a większość żeby być fajnym popisuję się cytatami z tego filmu...
ojej tragedia... czemu ma bać się boga? (z małej litery)
film jak film, ale teksty już mogą być inne...
[dialog z filmu "Skok przez płot"]
* Co to jest?
* Penny Jeż: Może bałabym się mniej, gdybym wiedziała, jak to nazwać.
* Hammy: Nazwijmy to Edward.
* Verne: Edward?
* Hammy: Zdrobniale Edek.
* Ozzy Opos: O, wielki Edwardzie! Bijemy pokłony przed tobą! Czego chcesz?
"Dzień dobry, cześć i czołem! Pytacie skąd się wziąłem?! Jestem Wesoły Romek! Mam na przedmieściu domek, a w domku wodę, światło, gaz! Powtarzam zatem jeszcze raz: jestem Wesoły Romek! Mam(...)"
"Towarzyszu podróży, zbudowałeś byt swój zasklepiając jak termit wyloty ku światłu.
I zwinąłeś się w kłębek w kokonie nawyków w dławiącym rytuale codziennego życia.
I choć przyprawia cię on codzień o szaleństwo mozolnie wzniosłeś szaniec z tego rytuału - przeciw wichrom, przypływom, gwiazdom i uczuciom.
Dość trudu cię kosztuje by co dnia zapomnieć swej kondycji człowieka.
Teraz glina z której zostałeś utworzony wyschła i stwardniała.
Nikt już się nie dobudzi w tobie astronoma, muzyka, altruisty, poety, człowieka, którzy zamieszkiwali może ciebie kiedyś."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Pomysł tej strony zrodził się w chorych umysłach Akiry & Jumpera
Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kopiowanie materiałów ze strony bez zgody autorów zabronione.
Treści publikowane na tym forum są własnością ziomów którzy je zapodalii i wali nas co oni tam nawymyślali