widziałem przypadkowo dwa odcinki i nawt dobre, taki polski south park tylko u nas wszystko spoznione jest, ta nauczycielka mi sie najbardziej podoba, smiesznie mowi
chyba 5 odcinek 11 serii miał w sobie zawartą parodię piosenki 2Paca i Dr. Dre - California Love
tekst brzmiał mniej więcej tak: "Bezdomni... do Kaliforni... OOOo Bezdomni... Do Kalifornii... Taam jest duża... jałmużna... Taaam jest duuuża... jałmużna...
Tam się nie pierdolą w wyśmiewaniu tak jak we włatcach (pojebany tytuł ;P )
Blu napisał/a:
smiesznie mowi
ruski akcent taki
Ja oglądam Włatców, niektóre momenty są zajebiste, ale ogólnie to średniawe... Czasem jest fajne nawiązanie do polskiej rzeczywistości, ale to naprawdę tylko czasem...
Różnica między SP, a Włatcami Móh jest taka, że każdy odcinek tego pierwszego jest kapitalny, natomiast ten drugi owszem ma fajne niekóre odcinki, ale często są beznadziejne.
zacznijmy od tego, ze wladcy sa w zupelnie innej, nieporownywalnej wrecz konwencji robieni niz South Park. Z moich przemyslen i obserwacji wynika, iz wysmiewaja sie ze wszystkiego, nie zwazajac na nic. Natomiast wladcy smieja z tego co smieszylo nas... moze to roznice kulturowe Polski i USA... SP wymyslili goscie, ktorzy mieszkaja sobie w miasteczku, gdzie wpadl jakis chlopak do szkoly i zaczal strzelac do uczniow... Cos takiego mi sie o uszy obilo. Co do tworcow WM nie mam informacji. Nie podoba mi sie jedynie to, ze pomimo aktualnego poziomu ortografii, pokazuja mlodym ludziom przyklady zlej pisowni...
Uwazam, ze WM oddaja klimat jaki panowal w podstawowce, pozniej w LO. Nie wiem jak jest teraz, gdy szkoly sa... nie wiem jak jest teraz, w kazdym razie u mnie dzialo sie podobnie jak u nich...
czasem coś się cartmanowi wymsknie, ale w najczęściej dialogi są przesadnie mądre, wyśmiewające..
i pomysły, wyśmianie wojen cywilizacyjnych przez pokazanie ich jako walkę wszy
albo wyśmianie rządu przez włożenie Hillary Clinton bomby w pochwę
No i dodaj jeszcze jak pieknie wysmiewaja sie z Jezusa i Boga, dla mnei to bylo mega zalosne (choc jestem nie praktykujacym) ale jak kto woli.
to było zajebiste
Jezus umarł w Iraku ratując Św. Mikołaja a Bóg przypomina bobra buahahah xD
milka napisał/a:
Uwazam, ze WM oddaja klimat jaki panowal w podstawowce, pozniej w LO. Nie wiem jak jest teraz, gdy szkoly sa... nie wiem jak jest teraz, w kazdym razie u mnie dzialo sie podobnie jak u nich...
hehe dzisiaj ksiądz rzucił do mnie hasłem które od razu mi się skojarzyło z Włatcami - "ZA DRZWI POGANINIE TY"
hehe dzisiaj ksiądz rzucił do mnie hasłem które od razu mi się skojarzyło z Włatcami - "ZA DRZWI POGANINIE TY"
a mi katecheta mowi ze jestem szatanista ...
a jak mu powiedzialem ze jestem teoretycznie jeszcze ministrantem to skomentowal to nastepujaco:
"tak tak...chyba na cmentarzu z odwroconym krzyzem"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Pomysł tej strony zrodził się w chorych umysłach Akiry & Jumpera
Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kopiowanie materiałów ze strony bez zgody autorów zabronione.
Treści publikowane na tym forum są własnością ziomów którzy je zapodalii i wali nas co oni tam nawymyślali