LoL AttAcK: FORA Strona Główna LoL AttAcK: FORA

FAQFAQ  Mapa GoogleMapa Google  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
TIP: Początek robienia filmu, DEM->BMP
Autor Wiadomość
harborn 
ziom@le

Ulubiona gra: CS, CeeS, Kante
Wysłany: Pon 17 Paź, 2005 22:51   TIP: Początek robienia filmu, DEM->BMP

Camera Movement @ MovieMakers - tu sa komendy na free looka, przydatne, np. jezeli chcesz okrazyc dany punkt to wiadomo - myszka moze byc to nieliniowe przesuwanie (gorsza jakosc), a takto elegancko ustawiasz 1 komende i tylko strzaleczke trzymasz (no i oczywiscie "a" albo "d" zeby kamera w miejscu nie stala

HUD, SPITES, MODELS -
HUD - jezeli masz demko nonHLTV to tymi podmiankami mozesz skasowac hp, czas no i kufa caly HUD
SPRITES - widzielismy wiele razy na filmach MM'ow jak pieknie wyglada "ogien" buchający z lufy deagla. No wlasnie tu taki jest :D (nie tylko do dgla rzecz jasna), inne wybuchy granatow i wogole kilka innowacji
MODELS - tu nie wiem dokladnie, ale costam pewnie zmieniaa :D

Warto zastosować to - to sa komendy usuwajace pozostałą czesc HUDa (text) i poprawiajace widocznosc (celownik itd)

HLTV Borders - jest tam opisane jak usunac "bordery" tzn te paski u gory i na dole z HLTV :D (bardzo przydatne)

Mazzeo ja Ci napisze dalsza czesc na GG i ty wkleisz tu .... teraz MUSZE isc spac wiec nie moge dokonczyc ...

Można zastosować 3 metody odtwarzania DEM
1) viewdemo nazwa.dem // proponuje tą poniewaz po nacisnieciu escape masz takie male "menu" i tam se zmieniasz predkosc odtwarzania (x025, x0.5 x1, x2 , x4) i przewijania go
2) playdemo nazwa.dem [x] // dla x= predkosci odtwarzania (2 to dwa razy szybciej itd)
3) timedemo nazwa.dem // tutaj demo sie zapisuje na RAMie chyba (czy tam gdzies ).... no nie wiem dokladnie, w kazdym razie pomaga przy rozkladaniu dema na bmp'ki

Lecz zanim sie zabierzemy za
"startmovie xxx [fps]" trzeba pamietac o zmianie rozdzielczosci na taką, w jakiej bedziemy produkować film.
(np. na 800x600 - mysle ze taka jest najlepsza - nie za mala i nie za duza [1 bmp ~~ 1,44 MB)

proponuje ustawić w opcjach karty graficznej "Antialising" (Antizotopowe costam) x2/4/8 jak kto chce .... wtedy troche mniej widac te brzydkie pixele :D

dziekuje za przeczytanie tego i mam nadzieje ze ktos skorzysta z mojego wysiłku :D

harborn 
ziom@le

Ulubiona gra: CS, CeeS, Kante
Wysłany: Czw 12 Sty, 2006 20:21   

UAKTUALNIENIE! !!! (dzieki pyrze) :D
Download @ Moviemakers
tutaj jest wsio

Odpowiedz do tematu